کتاب حقوق زنان ایران و سیاست خارجی آمریکا، اثر الهام ستاری؛ در پنج فصل به نگارش درآمده که به بررسی و تحلیل عناوین و موضوعاتی نظیر؛ «ادبیات و پیشینه، نظریه جنبشهای اجتماعی، فناوری و جنبشهای اجتماعی، نظریههای فمینیسمها، واژه فمینیسم، مبانی سیاسی و آثار عملی فمینیسم، حقوق مدنی در موج اول، چالش لیبرالها با فمینیستها، ابزارهای عمده در تهدید نرم، دیپلماسی عمومی ایالات متحده، مبانی حقوقی زنان در نظام حقوقی اسلام، اصل کرامت انسانی، اصل برابری انسانها (اعم از زن و مرد) در خلقت و ماهیت انسانی، تفاوتهای تکوینی میان زن و مرد» و غیره میپردازد.
فهرست شکل ها و جداول
پیشگفتار
فصل اول: طرح موضوع
بیان مسئله
فصل دوم: چارچوب نظری
فصل سوم: جایگاه حقوق مدنی سیاسی زنان در..
فصل چهارم: راهبردها و ابزارهای بین المللی حقوق بشر غربی
فصل پنجم: نتیجه گیری
فهرست منابع
نمایه
حقوق انسانی همواره مورد مطالعه و توجه اندیشمندان بوده است. چنان که مقوله حقوق، منشأ خیزش حرکتهای حقطلبانه و یا در نقطه مقابل، مورد تحریف قرار گرفته است. انتظارات دولت از شهروندان و نیز انتظارات شهروندان از دولت به ویژه تا آنجا که به زنان مربوط است در اشکال مختلف بستری از پیامدهای فردی و اجتماعی برای زنان در سه محور «فرهنگ، سیاست و اقتصاد» خود را نشان داده است. نگاه دولتها و دولتمردان که بعضا نشأت گرفته از آثار اندیشمندان هر عصری بوده و چگونگی رفتار با زنان در عرصههای عمومی و خصوصی، فرازونشیب بسیار زیادی داشته است.
از افلاطون و ارسطو در عمق تاریخ گرفته تا قرون وسطی و مفاهیم جدید عصر روشنگری در حوزه فلسفه و علوم اجتماعی مانند اومانیسم، سکولاریسم، تساوی، حقوق بشر، آزادیهای اجتماعی و نیز پیروزی انقلاب فرانسه و تدوین قانون حقوق بشر در این کشور همراه با تحولات اجتماعی، سیاسی، حقوق محوری و فضای باز پس از انقلاب فرانسه و بالاخره موج صنعتی شدن غرب و شکلگیری طبقهای به نام سرمایهداران و کارفرمایان، همه و همه بر شکلگیری یکی دیگر از جنبشهای اجتماعی و آزادیخواهی با عنوان «فمینیسم» که خواهان احقاق و احیاء حقوق زنان بودند تأثیر گذاشت.