کتاب رویای آمریکایی (چاپی و pdf)

بازخوانی پرونده جنگ نیابتی ایالات متحده علیه ایران؛ سپتامبر 1980 تا آگوست 1988

امتیاز
5 / 0.0
خرید الکترونیکی (PDF)
مطالعه در اپلیکیشن فراکتاب
ت 35,000
خرید چاپی
150,000
10%
ت 135,000
نظر شما چیست؟
رویای آمریکایی بازخوانی پرونده جنگ نیابتی ایالات متحده علیه ایران؛ سپتامبر 1980 تا آگوست 1988

کتاب رویای آمریکایی ده فصل دارد که در پایان هر فصل عکس ها و اسناد مرتبط نیز آورده شده است.

فصل اول کتاب به بررسی ریشه های جنگ پرداخته است، اینکه طراحی این جنگ از چه زمانی انجام شده است؟ طبق سندی که روزنامه نیویورک تایمز در سال 1366 منتشر کرد، طرح جنگ عراق برای اشغال اراضی ایران در سال 1950 (اواخر 1329 شمسی) همزمان با تصویب لایحه ملی شدن صنعت نفت ایران و طرد کمپانی نفتی بریتانیا، با کمک و یاری دولت انگلستان پی ریزی شد.

هدف از این طرح، تسلط بر استان نفت خیز خوزستان بود، مشروط بر این که در پی حمله عراق و اشغال برق آسای شماری از مناطق سوق الجیشی و شهرهای ایران، آتش بسی با نظارت شورای امنیت سازمان ملل متّحد بین طرفین برقرار گردد و در طول دوران متارکه ی جنگ، ایران از این استان به نفع عراق چشم پوشی کند.

مولف با اشاره به فصل دوم کتاب که «شبکه نقاب؛ مجری طرح کودتای برژینسکی» نام دارد، گفت: زبیگنیو برژینسکی؛ رئیس شورای روابط خارجی آمریکا ابتدا کودتای پایگاه نوژه را طراحی کرد تا با کودتا بتواند انقلاب مردم ایران را ساقط کند، که در این فصل به طور مفصل به این موضوع پرداخته ایم ، اینکه این شبکه چگونه شکل می گیرد؟ رهبران آن چه کسانی هستند؟ عناصر نظامی و غیر نظامی که از داخل به این ها وصل شدند، چگونه لو می روند؟ توضیح داده می شود، البته حمله ی نظامی آمریکا به طبس نیز اقدام دیگر آمریکایی ها بود که به آن نیز پرداخته شده است.

این نویسنده با اشاره به فصل سوم کتاب که «جنگ نیابتی رویای امریکایی صدام» نام دارد، گفت: صدام به دنبال رویایی دست نیافتنی بود. او می خواست ژاندارم منطقه خاورمیانه شود، بعد از آن که امریکا در طرح هایی چون درگیری های قومی، حمله نظامی به طبس و کودتای شبکه نقاب شکست خورد، صدام را جلو انداخت تا همان طرح سال 1329 را اجرایی کند، در حقیقت جنگ نیابتی صدام در سال 1359 با چراغ سبز آمریکایی ها کلید خورد. ضمن آن که با حمایت های آمریکا، اروپا، پادشاهی سعودی و دیگر حکام مرتجع عرب به مدت هشت سال ادامه پیدا کرد.

نویسنده کتاب با اشاره به فصل چهارم کتاب گفت: فصل چهارم به چگونگی پیشروی نیروهای دشمن و گرفتن برخی شهرها مثل خرمشهر، مهران، بستان، قصرشیرین، نفت شهر، سومار و ... پرداخته است . سپس به چگونگی شکل گیری هسته های مقاومت مردمی جهت مقابله با دشمن مثل حماسه غیور اصلی و یارانش در سوسنگرد، و یا ماجرای دریاقلی سورانی که سوار بر دوچرخه عبور عراقی ها از پل کارون را به اطلاع نیروهای سپاه آبادان رساند و مانع از سقوط شهر آبادان شد، می پردازد.

واقعیت این بود که صدّام بر اساس «رؤیای آمریکایی» خود، خبر فتح استان خوزستان طی جنگی برق آسا، را به خبرنگاران خارجی مستقر در خرّمشهر اشغالی داده بود. اما به راستی چه اراده ای این رؤیای اهریمنی سردار مغرور قادسیه الصدّام! را، به کابوسی تلخ مبدّل کرد؟ و ماشین جنگی قدرتمند او را در دشت های گرم خوزستان و کوه های سر به فلک کشیده ی غرب ایران زمین گیر کرد؟! بحث محوری این کتاب است.

بنا به گفته گل علی بابایی از فصل پنجم کتاب که «استراتژی بهمن، پاتک مردمی به جنگ آمریکایی» نام دارد ، ما وارد سال دوم جنگ می شویم ، آمریکا در سال دوم جنگ نیز کماکان کارشکنی می کند، چه در سازمان ملل که تا آن زمان هیچ بیانیه ای علیه صدام صادر نکرده بود و گویی اصلا جنگی در نگرفته است.

فصل ششم کتاب «ایران می تازد، ورود به خاک دشمن پاسخ به سه ضرورت» نام دارد. در این فصل با اشاره به دو عملیات بزرگ فتح مبین و الی بیت المقدس که منجر به تغییر موازنه در میدان جنگ می گردد، نقش آمریکا مجدداً برجسته نشان داده می شود.

آمریکایی ها از این مقطع رأساً به جزئیات جنگ ورود پیدا می کنند تا مانع از پیروزی ایران شوند. همچنین به ضرورت ورود به خاک دشمن حین عملیات رمضان جهت پاسخگویی به سه ضرورت اشاره می شود: ضرورت اول دفاعی است. یعنی کشوری که با حمله کشوری دیگر مواجه شده است، طبق مناسبات نظامی حق دارد از خود دفاع کند، دشمن را دفع کند و اگر لازم شد بخشی از خاک او را اشغال نماید و این به عنوان اصل اول است. ضرورت دوم اینکه طبق تکلیف دینی دفاع از کشور، یک وظیفه شرعی است.

فصل هفتم کتاب «اتاق جنگ کاخ سفید در بغداد» است. بعد از عملیات فتح خرمشهر آمریکایی ها که از پیروزی های ایرانی ها نگران شده بودند، در محله المنصور بغداد اتاق جنگ تشکیل دادند و با ارائه مشاوره نظامی به صدام از نظر تسلیحاتی هم تا توانستند به او کمک کردند.حامیان منطقه ای یعنی عربستان و مصر هم به صدام کمک می کردند، آمریکا از یک طرف تحریم های ایران را زیاد می کرد و از طرف دیگر صدام را از لیست کشورهای تروریست خارج می نمود، به کشورهای اروپایی نیز تأکید می کرد که به صدام کمک کنند. مثلا هواپیماهای میراژ و سوپراتاندارد فرانسه به دستور امریکا به صدام تحویل داده شد.

فصل هشتم کتاب که پروژه کاخ سفید برای حمایت از صدام نام دارد، به ماجرای حمایت های ریگان در نقش یک تدارکات چی برای صدام اشاره می کند. در فصل نهم که «مصاف عقاب با شیر» نام دارد، به درگیری قایق های تندروی ایرانی با ناوهای امریکای در خلیج فارس می پردازد که منجر به شهادت جمعی از رزمندگان ایرانی و از جمله: «نادر مهدوی»، «بیژن کرد» و ... می شود.

از اینجا به بعد درگیری رو در رو شروع می شود ، هر روز ما در خلیج فارس شاهد درگیری ها بین ایرانی ها و نیروهای متجاوز امریکایی هستیم، همزمان مشاور امنیت ملی ریگان «مک فارلین» به ایران می آید، تا مذاکرات غیررسمی با جناح میانه رو ایران را داشته باشد. اما وقتی که امام این موضوع را فهمید ، اجازه نداد کسی از سیاسیون با فرستاده ی رئیس جمهور آمریکا ملاقات کند. بنابراین این تیر آمریکایی ها نیز به سنگ خورد.

در فصل نهم ما سال بحران را داریم که از اواخر سال 66 شروع شده و به سال 67 می رسد، و طی آن به سقوط شبه جزیره فاو و نقش امریکا در این ماجرا پرداخته می شود. ضمن آن که سقوط مناطق دیگری هم چون: شلمچه، جزیره مجنون و... نیز در این فصل شرح داده می شود. فصل دهم« قطعنامه نافرجام598 » نام دارد که با نامه سری امام در رابطه با پذیرش این قطعنامه به مسئولان مملکتی شروع می شود. نامه ای که تا 15 سال بعد از اتمام جنگ فاش نشده بود، اما مرحوم آیت الله هاشمی در سال 1380 آن را فاش کرد. امام در این نامه دلیل قبول قطعنامه را صراحتاً ذکر کرده است، هم چنین در این فصل نقطه نظرات تعدادی از مقامات لشکری و کشوری از جناح های مختلف در رابطه با دلایل پذیرش قطعنامه 598 را آورده ام.

هر چند پذیرش قطعنامه 598 بهترین تصمیمی بود که امام در آن مقطع گرفت ، اما اینکه چرا به این تصمیم رسیدیم، را با توجه به منابع و مستندات محکم شرح داده ام. بعد از قبول قطعنامه 598 فرقه ی تروریستی مجاهدین خلق، اشتباه صدام را تکرار و از مرز غربی کشور حمله ی سراسری خودش را به ایران شروع کرد. چگونگی پیشروی سازمان مجاهدین خلق تا نزدیکی کرمانشاه و هم چنین، حالات و روحیات عناصر فریب خورده ی این سازمان از زبان افرادی که از آن مهلکه جان سالم به در بردند و بعدها از این فرقه تروریستی جدا شدند، شرح داده شد.

در لیست فهرست منابع نام 135 منابع ذکر شده است که بیش از یک سوم آن ها خارجی اند، کتاب هایی مثل: «لابی مرگ؛ غرب چگونه عراق را مسلح کرد؟»، «تار عنکبوت»، «کسوف»، «ویرانی دروازه شرقی»، « زیر پوست جنگ» و «عقاب و شیر» از جمله این منابع می باشند. ضمن آن که نشریات و بولتن های خارجی نیز بخش دیگری از منابع این کتاب را شامل می شوند.
صفحات کتاب :
492
کنگره :
‏‫‬‭‬‭‬‭DSR1600‏‫‬‭/ب23ر9 1397
دیویی :
‏‫‬‭955/0843
کتابشناسی ملی :
4935586
شابک :
‫‭9786007491157
سال نشر :
1397

کتاب های مشابه رویای آمریکایی