کتاب قطره نوشته جناب آقای عباس صِیحانی منتشر شده در نشر متخصصان.
قطره: قطرهای از دریای معرفت مولانا
کتاب قطره در حقیقت برشی از آموزههای دکتر عبدالکریم سروش در خصوص تفسیر اشعار مولانا جلالالدین محمد بلخی مشهور به مولوی از عرفای صاحبنام و از مشهورترین شاعران فارسیزبان ایرانی در قرن هفتم قمری است. در این کتاب سعی شده با بضاعت محدود اینجانب، برخی اشعار و جملات مولانا و دیگر بزرگان که به نظر گردآوردنه سادهتر و همچنین در زندگی امروز پرکاربردتر است، دسته بندی موضوعی شده و در قالب یک کتاب کوچک به مخاطبان ارائه شود. بدین صورت که با توجه به مضامین و هدف اشعار، فهرستی از مفاهیم تهیه شده و پس از درج اشعار مرتبط، سعی شده مفهوم اصلی اشعار نیز به قدر بضاعت بهصورت مختصر و شفاف تشریح شود تا شاید مورد اقبال مخاطبان غیرحرفهای حوزه شعر و عرفان قرار بگیرد.
همچنین تلاش شده تا با تشریح اشعار و مفاهیم به زبان انگلیسی، بخشی از مخاطبان غیر ایرانی نیز با آثار این بزرگان آشنایی حداقلی پیدا نمایند. در حقیقت هدف از ارائه این کتاب، تلاش برای علاقمند نمودن افرادی است که ناآشنا یا آشنایی حداقلی با این نابغه حوزه عشق و عرفان (مولانا) دارند و امید است با مطالعه این اثر، شوق مطالعه بیشتر و حرکت در مسیر تعالی روح برایشان میسر شود.
گفت معشوقی به عاشق کای فتی تو به غربت دیده ای بس شهرها پس کدامین شهر از آنها خوش ترست؟
گفت آن شهری که در وی دلبرست هر کجا باشد شه ما را بساط هست صحرا، گر بود سم الخیاط
The beloved one said to her love You have seen many cities abroad Which of them, then, is the best?
He replied, "The city where my sweetheart (you) is"
Wherever our King (mistress) is (There) is the (spacious) plain, though it (that place) be (as narrow as) the eye of a needle I
Wherever a Joseph (beautiful) like the moon may be 'tis Paradise, even though it is the bottom of a well.