کتاب ایمونولوژی پایه فعالیتها و بیماریهای سیستم ایمنی نوشته. دکتر ابوالعباس، اندرو. اچ لیچمن و شیو پیلای ترجمه زینب باقرنژادان، ندا حیدری، بهاره نیکنام و هاجر عباسی ترجمه و ویراستاری علمی دکتر سید محمود مسیحا هاشمی منتشر شده در نشر متخصصان.
کتاب ایمونولوژی پایه اثر ارزشمند دکتر ابوالعباس، دکتر اندرو اچ. لیچمن و دکتر شیو پیلای، بهعنوان مرجع آموزشی اعلام شده در حوزه علوم پایه پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری و مامایی، اکنون با ترجمهای دقیق و شیوا به زبان فارسی در اختیار دانشجویان و علاقهمندان قرار گرفته است. این ترجمه توسط دکتر سید محمود مسیحا هاشمی، دانشیار ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و همکاران، با هدف ایجاد دسترسی آسانتر و فهم عمیقتر برای دانشجویان توسط انتشارات متخصصان منتشر شده است.
این کتاب دارای تصاویر جامع و کاملی است که برای مرور مطالب کفایت میکند. از ویژگیهای برجسته این اثر میتوان به ترجمه تمامی تصاویر و جداول اشاره کرد که امکان درک جامعتر مفاهیم را برای خواننده فراهم میکند. این کتاب، هم بهعنوان یک منبع اصلی و هم بهعنوان مرجعی کاربردی برای مرور مطالب کتاب ارزشمند سلولی و مولکولی ابوالعباس قابل استفاده است. ویرایش هفتم این کتاب، با بازنگری کامل و افزودن پیشرفتهای جدید در دانش ایمونولوژی، اثری استثنایی برای دانشجویان و متخصصانی است که به دنبال درک مفاهیم کلیدی این علم در زمینههای بالینی و پژوهشی هستند.
تأکید بر جنبههای کاربردی علم ایمونولوژی، از پاتوژنز بیماریها تا توسعه روشهای درمانی نوین، همچون ایمونوتراپی سرطان و واکسنهای جدید، این کتاب را به منبعی مناسب برای مرور و یادگیری ایمونولوژی تبدیل کرده است. با بکارگیری زبانی سلیس و ترجمهای دقیق، مترجمین تلاش کردهاند تا ضمن حفظ اصالت علمی، کتاب را به مرجعی جامع برای دانشجویان تبدیل کند. همچنین، انتشار این کتاب بهصورت الکترونیکی در پلتفرمهای آنلاین، گامی مؤثر در کاهش مصرف کاغذ و حفاظت از محیط زیست به شمار میرود.
بلوغ میل پیوندی فرایندی است که طی آن میل پیوندی آنتی بادیها در اثر تماس طولانی یا مکرر با آنتی ژن پروتئینی افزایش مییابد در عفونتهای پایدار و یا عود کننده توانایی آنتی بادی ها برای اتصال به یک میکروب یا آنتی ژن میکروبی به دلیل بلوغ میل پیوندی افزایش مییابد. در نواحی ژن های کدکننده آنتی بادی به ویژه در نواحی اتصال به آنتی ژن جهشهای نقطه ای رخ میدهند که سبب افزایش میل پیوندی می شوند بلوغ میل پیوندی تنها در پاسخهای وابسته به سلول T در برابر آنتی ژن های پروتئینی دیده میشود که نشان دهنده نقش حیاتی سلولهای T در این فرایند است.
این یافته ها دو پرسش مطرح میکنند چگونه جهش در ژن های 18 در سلول های B رخ میدهد و چگونه سلول های B با بالاترین میل پیوندی مفیدترین سلولها انتخاب میشوند تا به تدریج تعداد بیشتری از آن ها تولید گردد؟