کتاب نامه های بلوغ، متشکل از پنج نامه علی صفایی حائری(ره) به فرزندانش که به هنگام بلوغ آن ها نگارش یافته، می باشد. این کتاب توسط انتشارات لیله القدر مسیر و روانه ی بازار کتاب شده است.
مخاطب در این نامه ها اگر چه فرزندانش بوده اند، امّا خطاب عام است. او به واقع »جایگاه بلوغ« را که با تحولات و بحران ها همراه است، پراهمیّت و اساسی ارزیابی می نماید. سر آغاز بلوغ اگرچه با تحولات جسمی همراه است، اما تحولات روحی آن بسیار بزرگ تر است...
بلوغ مرحله ای از رشد است که انسان مورد توجه خداوند قرار می گیرد و صلاحیت پیدا می کند تا مورد خطاب او قرار گیرد. از طرفی دیگر احساس استقلال و آزادی در انتخاب، بحران هایی را فراروی انسان می گذارد. این انتخاب ها نیازمند بینش ها و معیارهایی است تا انتخاب بر اساس ارزش و توان آدمی باشد. با چنین زمینه ای شخص را می توان سالک و راه رو نامید.
سالک در سلوک خود باید راه و مقصد و منازل و مراحل رسیدن به آن را بشناسد، همان طور که به وظایف و موانعی که بر سر راه اوست باید آگاهی یابد. فراهم آوردن این بینش ها و زمینه ها برای انتخاب و معیارها و روش های انتخاب، انگیزه ی اصلی نگارش این نامه هاست و در واقع دغدغه ی تمامی ما.
عناوین این پنج نامه از قرار زیر است:
نامه ی اول: بینش ها و گرایش ها
نامه ی دوم: سلوک و اخلاق
نامه ی سوم: رضا و رضوان
نامه ی چهارم: عمل و بحران های عمل
نامه ی پنجم: نامه ی نا تمام
"یا اَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ اِرْجِعی اِلی رَبِّکِ راضَیَّةً مَرْضیَّهً"
منیره جان! نازنین مهربانم؛ جوانه ی زنده ی قلبم! ماه هاست که می خواهم برای تو، که مثل آبی آسمان و جاری آب ها هستی، حرف هایی را بنویسم؛ حرف هایی که در همین ماه ها در دل من جوشیده اند و در ذهنم شکل گرفته اند.
ولی می بینم که این حرف ها، برای دل کوچک و مهربان تو و برای ذهن صاف و روشن تو، سنگین و بزرگ است. مدّتی منتظر ماندم تا تو به بلوغ ذهنی و رشد روانی بیش تری برسی. حرف هایی را که نمی توانم تخفیف بدهم، با انتظار بلوغ تو، به تأخیر انداختم؛ ولی می بینم هنوز تو می خواهی بر روی دست های من پرتاب شوی و هم چون مهدیه، در آغوش من بمانی.
با این که در تو جوانه های بلوغ دارد سر می کشد و تو از روز اوّل ماه رجب 1409، ساعت نه و نیم صبح، دهمین سال عمرت را آغاز کرده ای، ولی هنوز صلابت بلوغ و استقلال بلوغ و حتّی عصیان و سرکشی همراه بلوغ را نداری. راستی، تو مثل جریان آرام آبی هستی که روشن و زلال حرکت کرده و عفونت و کدورتی را با خود ندارند.
تو و برادر سفر کرده ات محمّد، در زلالی عاطفه و روشنی مهربانی، شبیه هم هستید. همان طور که موسی و مهدیه، در صلابت اراده و خشونت استقلال، به یکدیگر نزدیک هستند و تمامی شما با تمامی خصوصیاتی که دارید، همان جرعه های گوارایی بوده اید و هستید، که دست مهربان حق، در گلوی خسته ی من ریخته و مرا سرشار و شرمنده گردانیده است...
نسخه الکترونیک این کتاب در فراکتاب با استفاده از فایل ورد تولید و عرضه شده است که امکانات بیشتری نسبت به نامه های بلوغ pdf در اختیار شما قرار میدهد. نرم افزار را نصب کنید و کتاب را برای حدود ده دقیقه رایگان مرور کنید.
کتاب صوتی نامه های بلوغ در فراکتاب تهیه و ارائه نشده است ولی نسخه الکترونیک و چاپی آن را میتوانید با تخفیف از طریق سایت و یا نرمافزار فراکتاب خریداری کنید.
در فراکتاب علاه بر دانلود کتاب نامه های بلوغ نسخه چاپی کتاب را با تخفیف خریداری کنید.
مشخصات کتاب نامه های بلوغ در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | لیله القدر |
نویسنده: | علی صفایی حائری |
تعداد صفحه: | 264 |
موضوع: | پنج نامه علی صفایی حائری(ره) به فرزندانش |
قالب: | الکترونیک و چاپی |
نظر دیگران //= $contentName ?>
بسیار عالی...
صفحه 9: ”حتی با بصیرت دیگران، خودش را کور نمی سازد؛ که انسان از کارش، به اندازه ی بصیرتش بهره می برد.“ look...