امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
130,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب تطبیق نقش زن با رویکرد فمنیستی و آموزه‌های اسلامی

کتاب تطبیق نقش زن با رویکرد فمنیستی و آموزه‌های اسلامی به قلم معصومه طاهرقلی و علیرضا عباسیان در انتشارات کلیدپژوه به چاپ رسیده است.

امروزه مساله پرداختن به نقش زن از دیدگاه جهانی بسیار مهم و حیاتی است و دارای اهمیت‌های چندگانه است. تأکید بر نقش زن به عنوان یک مسئله حقوق بشری است. حقوق بشر به عنوان یک اصل بین‌المللی تأکید دارد که همه انسان‌ها باید برابر حقوق و آزادی‌ها باشند. تبعیض جنسیتی و نقش‌های تبعیض‌آمیز بر اساس جنسیت تناقض با این اصل است و جامعه جهانی باید برای رفع تبعیض‌های جنسیتی تلاش کند. از طرف دیگر نقش زنان در توسعه پایدار جامعه بسیار حیاتی است. زنان نه تنها به عنوان اعضای فعال اقتصاد جامعه بلکه به عنوان مراقبان خانه و خانواده نیز نقش مهمی دارند. ایجاد فرصت‌های برابر برای زنان در حوزه‌های مختلف از جمله آموزش، اشتغال، و سیاست می‌تواند به توسعه پایدار کمک کند. همین طور زنان اغلب به عنوان عوامل صلح و امنیت در جامعه شناخته می‌شوند. در سیاق‌های مختلف، زنان نقش‌های مهمی در ترسیم صلح و حل اختلافات ایفا کرده و به پایداری اجتماعی و جهانی کمک کرده‌اند.

همچین مساله پرداختن به نقش زن در کشور ایران نیز دارای اهمیت‌های خاصی است که به تأثیرگذاری بر توسعه و پیشرفت جامعه ایران می‌آید. تضمین حقوق مساوی برای زنان و مردان در اسلام و قوانین جمهوری اسلامی ایران یکی از اصول اساسی است.

پرداختن به نقش زن در جامعه به منظور تأکید بر این حقوق و تضمین اجرای آنها بسیار حیاتی است. همچنین شرکت زنان در اقتصاد و بازار کار می‌تواند به توسعه اقتصادی کشور کمک کند. زنان به عنوان یک منبع توانمندی و مهارت در بازار کار نقش مهمی ایفا می‌کنند و توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط و نیز صنعت‌های دانش‌بنیان و فناورانه را ترویج می‌دهند. علاوه بر این زنان در سیاست و امور عمومی کشور نیز نقشی بسیار مهم دارند. تأثیرگذاری زنان در تصمیم‌گیری‌های سیاسی و اجرایی می‌تواند به توسعه دموکراتیک کشور کمک کند و منجر به توسعه بیشتر جامعه شود. علاوه بر این زنان به عنوان مادران نقش حیاتی در تربیت نسل‌های آینده ایفا می‌کنند. تأسیس ارزش‌ها و اصول اخلاقی در کودکان و جوانان و تأثیرگذاری بر تربیت آنها از جمله وظایف مادران است که تأثیر مستقیم بر آینده جامعه دارد. همچنین باد در نظر داشت ایران یک کشور با تنوع فرهنگی و اجتماعی بالایی است و در آن انسان‌هایی از مذاهب و فرهنگ‌های مختلف زندگی می‌کنند. نقش زنان در حفظ و تقویت تنوع فرهنگی و تعالی جامعه ایرانی بسیار مهم است. درنهایت میتوان گفت زنان در جامعه مدنی و انجمن‌های مدنی نیز نقش فعالی دارند و در اعتراضات اجتماعی، حقوق بشر، و ترویج مسائل اجتماعی و محیط‌زیستی تأثیرگذار هستند. به طور کلی، پرداختن به نقش زن در ایران می‌تواند به توسعه چند بعدی جامعه کمک کند و در بهبود شرایط اقتصادی، اجتماعی، و سیاسی کشور نقش بسیار مهمی ایفا کند.

این مساله نیازمند همکاری و توجه همه اقشار جامعه و دولت به منظور اجرای مؤثر اصول تساوی جنسیتی و توسعه پایدار است. از طرفی دیگر پیامد‌‌های ‌‌منفی نپرداختن به نقش زن چه از رویکرد فمنیستی و چه از نظر آموزه‌‌های ‌‌اسلامی می‌‌‌تواند به صورت گسترده تأثیری منفی داشته باشد که می‌‌‌توان به تشدید تبعیض جنسیتی در زمینه‌‌های ‌‌مختلف از جمله اشتغال، آموزش، حقوق مالکیت و سیاست اشاره نمود.

در جوامع امروزی که زنان نیمی از جمعیت را تشکیل می‌‌‌دهند، عدم توجه به نقش زن ممکن است به ضررهای اجتماعی از قبیل افزایش تنشها و تضادها در خانواده، کاهش رفاه اجتماعی و کمبود تعامل اجتماعی سالم منجر شود. ضمناً با اینکه پژوهش‌هایی در رابطه با نقش زن در جامعه صورت پذیرفته، ولی پژوهش و کتابی که بطور مستقیم به تفکیک این دو نقش و تحلیل تأثیرات مثبت یا منفی هر دو رویکرد درزمینه‌‌های ‌‌ذکر شده بپردازد، بسیار کم است. با توجه به آنچه گفته شد نویسنده در کتاب تطبیق نقش زن با رویکرد فمنیستی و آموزه‌های اسلامی به دنبال پاسخ به این سؤال است که چه مدلی مبتنی بر تفاوتها و شباهتهای نقش زن با رویکرد فمینیستی و آموزههای اسلامی میتوان ارائه کرد؟

گزیده کتاب تطبیق نقش زن با رویکرد فمنیستی و آموزه‌های اسلامی

نقش مادر بسیار حیاتی است. زن به عنوان مادر مسئولیت تربیت و نگهداری فرزندان را بر عهده دارد. او باید به فرزندانش مراقبت کند. از آنها مراقبت کند، آنها را تغذیه کند و ارزش‌ها و مهارت‌های ضروری را به آنها یاد بدهد. نقش مادر برای توسعه اجتماعی عاطفی و ذهنی فرزندان بسیار اساسی است.

نقش زن به عنوان مادر، زن، مسئولیت‌ها و وظایف زیادی را در تربیت و رشد فرزندان خود بر عهده دارد. زن به عنوان مادر اولین مربی و راهنمای فرزندان است. او با ارائه راهنمایی‌های ضروری و توجه به نیازهای فرزندان آنها را در مسیر رشد و توسعه روانی اجتماعی و اخلاقی هدایت می‌کند. این شامل آموزش ارزش‌ها، اصول اخلاقی، مهارت‌های اجتماعی و مهارت‌های زندگی است.


صفحات کتاب :
300
کنگره :
‏‫‭HQ۱۲۰۶‬‬
دیویی :
‏‫‭۳۰۵/۴۲۰۹‬‬
کتابشناسی ملی :
9805908
شابک :
978-622-8001-66-1
سال نشر :
1403

کتاب های مشابه تطبیق نقش زن با رویکرد فمنیستی و آموزه‌های اسلامی