کتاب جریانسازی هنری نگارخانهها در ایران نوشتۀ هادی بابایی فلاح است که توسط انتشارات امیرکبیر به چاپ رسیده است. نگارخانۀ یک گالری، محلی برای نمایش موقت و احتمالا فروش آخرین ساختههای هنری هنرمندان است و آثاری در حوزههای نقاشی، گرافیک، عکاسی، مجسمهسازی، شاخههایی از هنرهای سنتی و برخی هنرهای سنتی و برخی هنرهای جدید در آنجا ارائه میشود.
نگارخانهها، نخستین فضای عمومی برای نمایش آثار تازه خلق شدۀ هنرمندان و گروهای هنری هستند و نخستین فضای رسمی برای دیده شدن این هنرها توسط رسانهها، قضاوت مردم و نقد منتقدان است. همین جایگاه هویتساز نگارخانهها باعث شده تا این کتاب از طریق بازخوانی و ثبت مؤلفههای مؤثر بر جریانسازی این مراکز در تاریخ جهان، نقش و تأثیر این مؤلفهها در شکلگیری جریانهای هنری معاصر ایران را نیز مطالعه و بازبینی نماید.
تعامل و ارتباط با نگارخانهها و مراکز فرهنگی کشورها، موجبات مطرح شدن هرچه بیشتر هنرمندان در آن کشورها را فراهم آورده است. با پیروزی انقلاب اسلامی و مهاجرت تعداد قابل توجهی از نگارخانهداران به کشورهای اروپایی و آمریکایی، امکان فعالیت نگارخانهای هنرمندان در خارج از کشور افزایش پیدا کرده است. اما با وجود این، از ایران معاصر، هنوز جریان و سبک هنری قابل تأمل و مشخصی به دنیا عرضه نشده است.