کتاب هنر زن بودن نوشتهٔ محسن پوراحمد خمینی است که در انتشارات دفتر نشر معارف وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری به چاپ رسیده است. این کتاب شامل مهارتهایی است که هر خانمی در تعامل با شوهرش باید بداند.
هنر زن بودن در تعامل با شوهر، شاید همان حلقه مفقوده روابط زوجین در دنیای امروز باشد که گسترش پدیدههای شومی چون طلاق عاطفی را به همراه داشته است. بررسی اختلافات خانوادگی در شرایط سنی و فرهنگی مختلف نشان میدهد هیچیک از گروههای جامعه از این آسیبها در امان نیستند. به عبارت دیگر مشکلی بنیادی در ساختار آموزشی و فرهنگی جامعه وجود دارد که زوجین را دست خالی به کارزار زندگی زناشویی میفرستد. گرچه در هر ارتباط و تعاملی هر دو سوی رابطه نقش مهمی در بهبود یا تخریب آن رابطه دارند. ولی این بدان معنا نیست که تلاش یک نفر برای بهبود شرایط بینتیجه خواهد ماند. زنان به عنوان محور خانواده میتوانند تأثیرگذاری فراوانی در بهبود روابط زناشویی داشته باشند. آفرینش زنان به گونهای است که در نهایت ظرافت و لطافت میتوانند بر اطرافیان خود تأثیرگذار باشند. اوج توانمندی زنان نیز در ارتباط با همسر شکل میگیرد که ما آن را هنر زن بودن در تعامل با شوهر مینامیم.
نکته مهم این است که در ظاهر و کلام، همه ما باور داریم که دین اسلام بهترین سبک زندگی برای آدمی را به ارمغان آورده است. اما در عمل و در زندگی حقیقی زندگی ما با سبک زندگی اسلامی فاصله زیادی دارد. شاید حتی بسیاری از ما باور نکنیم که تعالیم اسلامی حتی در مورد هنر زن بودن در تعامل با شوهر نیز توصیههای فراوانی دارد. در حالی که اسلام به عنوان جامعترین دین، به همه ابعاد زندگی بشر توجه دارد. حال در هیاهوی انواع نظریات روانشناسی خارجی که فاصله زیادی با فرهنگ ایرانی اسلامی ما دارند، کتاب هنر زن بودن در صدد است هنر نهفته در سرشت دختران و زنان این سرزمین را برایشان نمایان سازد، به امید آنکه تقویت همدلی همسران و به تبع آن خانوادههایی گرمتر و نسلی شادتر و پویاتر برای آینده این سرزمین باشد.
در زندگی مشترک برای زن بودن باید مهارت آموخت، مهارتهایی که اگر خانمها آنها را بدانند، میتوانند جایگاهشان را به دست آورند، حفظ کنند و برای همسرشان جذاب باشند. از این طریق میتوانند زندگیشان را خوب اداره کنند و در زندگی بیشتر از قبل به آرامش برسند. زن موفق باید خصلتهایی داشته باشد تا هنر زنبودن در تعامل با شوهرش را بداند. زنی که جایگاهش را در زندگی نداند و چگونگی رفتار با همسرش را بلد نباشد، در زندگیاش ناراحتی و اختلاف پیش میآید. این امر باعث میشود زن و شوهر حرف همدیگر را متوجه نشوند و کار به جایی میرسد که آقا دوست ندارد در خانه وقت خالی داشته باشد؛ درنتیجه دیر به خانه میآید و از خانه فراری میشود. چنین مردی به هر نحوی که شده است، وقتش را پر میکند تا مجبور نباشد در خانه حضور داشته باشد. زن اگر جایگاه خودش را در زندگی پیدا کند، در کنار همسرش به جذاببودن، یعنی همان چیزی که در زندگی به دنبال آن است، میرسد.
محتوای کتاب هنر زن بودن عبارت است از تبیین 34 مهارت طلایی و کلیدی برای خانمها در زندگی مشترک از جمله عشقورزی و محبت به شوهر، مهارت تعامل مناسب با خانواده شوهر، روش ارتباط کلامی محبتآمیز روزانه، تفاوتهای کلامی و … بین زن و شوهر، به زبان نیاوردن کلمات ممنوعه، الگو بودن برای اعضای خانواده، لزوم معنویتافزایی خانه و خانواده، اهمیت اعتماد به شوهر و...
ارتباط کلامیِ محبتآمیز باید در زمینۀ موضوعات مورد علاقۀ طرفین باشد نه اینکه صرفاً صرف مطرحکردن مشکلات و انتقادهای زوجین از یکدیگر شود؛ مثلاً خانمی که قصد دارد باب گفتوگو با شوهرش را باز کند، نباید موضوع انتقاد از مادرشوهرش را برای این گفتوگو انتخاب و با آب و تاب شروع به عیبجویی از مادرشوهرش کند؛ اگر چنین کرد، نمیتواند انتظار داشته باشد شوهرش صحبتهای او را با بَهبَه و چَهچَه بشنود و از آن لذّت ببرد. زن باید زمانشناس و اهل درک شرایط باشد و بدون درنظرگرفتن شرایط دربارۀ موضوعات تنشزا صحبت نکند؛ مثلاً یکی از موضوعات مورد علاقۀ طرفین دیدن عکسهای عروسی است که برای هر دو جذابیت دارد؛ به شرط آنکه در این میان کینهای وجود نداشته باشد و زوجین بر سر خاطرات تلخ عروسی با هم دعوا نکنند. شیرینکاریهای بچهها هم میتواند موضوع مناسبی برای گفتوگوی زوجین باشد. اگر مردتان را برای صحبت گیر آوردید، فرصت را غنیمت بدانید و با هنرمندی با او ارتباط کلامی برقرار کنید. گاهی اوقات هم میتوانید از این فرصت برای نقد یکدیگر استفاده کنید؛ اما انتقادها را با ادبیات زنانه، محبتآمیز و دلسوزانه انتقال دهید.
نظر دیگران //= $contentName ?>
کتاب هنر زن بودن نوشته محسن پوراحمد خمینی است که در انتشارات دفتر نشر معارف وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم ...