عاملی که باعث شد کتاب ایران، در فراز و فرودها (جلد اول)، اثر علی حسنوند نوشته شود، ایجاد انگیزه مطالعه تاریخ ایران برای مخاطب میباشد و در این مجموعه سعی شده که موضوعات حساس و هیجانی تا حد امکان به صورت رمان نوشته شود تا مخاطبان از خواندن آن لذت ببرند.
کتاب پیشرو، در چهار فصل به نگارش درآمده که بررسی و تحلیل موضوعات و عناوینی نظیر؛ «اسماعیلیان و حسن صباح، حمله مغول به ایران، مخالفان و مبارزان بر علیه مغول، تیمور لنگ» و غیره پرداخته است.
مبدأ تاریخ فرقه اسماعیلیه بر ما معلوم نیست. از زمانی که خلافت فاطمیها در شمال آفریقا تثبیت شد آن را مبدأ تاریخ آنها قرار دادند. بعد از اینکه هلاکو نوه چنگیز خونریز بر قلاع اسماعیلیه مستولی گردید تمام آثار مکتوب، که در آن قلاع بود از بین رفت و هر زمان که حکومتهای وقت بر یک قلعه اسماعیلی مستولی میشدند.
هر کتاب و نوشتهای را که مربوط به مذهب اسماعیلی بود از بین میبردند (به خصوص دست نوشتههای حسن صباح) بنابرین شناخت این فرقه از نظر ایدوئولوزی بسیار مشکل است و آنچه هست بیشتر تحلیلهای شخصی میباشد. که هر مورخ بنا بر منابعای که مطالعه نمود و استنباط شخصی خود نظر در خصوص مکتب آنها نوشته است.
متاسفانه بعضی از مورخها از منابع دشمنهای این فرقه وطن پرست استفاده نمودهاند (اعراب دشمن اصلی ایرانیهای ازاده در ان دوران بودن) و به همین دلیل از این فرقه به حشاشین نام بردهاند. با مطالعه دقیق تاریخ دلایل این همه خصومت و تهمت بر این فرقه پاک و درستکار به خصوص رهبر بینظیر آن یعنی حسن صباح قابل درک میباشد.