امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
49,000
نظر شما چیست؟

 معرفی کتاب مایعات زیستی بدن انسان (نکات آزمایشگاهی مفید و کاربردی) 

کتاب مایعات زیستی بدن انسان (نکات آزمایشگاهی مفید و کاربردی) نوشته آیناز میهن فر،علی گلچین و مریم مجیدی نیا می باشد.این کتاب را ایلک آی منتشر کرده است.  آنالیز مایعات زیستی بدن انسان در واقع علم واکاوی شاخص­ه ای مایعات حیاتی بدن در شرایط فیزیولوژیک و پاتولوژیک است که یکی از راه ­های پی­بردن به وضعیت سلامت بدن تحت تأثیرات مختلف شرایط محیطی و تغذیه ­ای می­باشد. به طور استاندارد مایعات بدن در واحد حجم دارای مقادیر مشخص و مرجعی از مواد و ترکیبات هستند که آنالیز آن می‌تواند به شناسایی عوارض بیماری‌ها، اختلالات زیستی، التهابات و نارسایی عملکرد اندام‌ها کمک کند.

مایعات اصلی بدن شامل خون، ادرار، مایع مفصلی، مایع آسیت، مایع پلور، مایع آمنیوتیک، مایع نخاعی، منی و عرق است که آنالیز آن ها جزو آزمایشات رایج آزمایشگاه ­های تشخیص طبی می­باشد و اغلب طی مراحل آموزشی و تربیتی دانشجویان مرتبط با حوزه آزمایشگاه بر اهمیت و ضرورت فراگیری دانش این حوزه تأکید شایانی نمی­گردد. همچنین آنالیز مایعات بدن می‌تواند به پژوهش‌های علمی در حوزه پزشکی کمک شایانی کند. اطلاعات مربوط به آنالیز مایعات بدن می‌تواند در تحقیقات برای درک بهتر مکانیسم‌های بیماری، توسعه داروهای جدید، ارزیابی عملکرد درمان‌ها و پیشرفت در زمینه پزشکی استفاده شود.

از اینرو با توجه به اهمیت این موضوع برای بسیاری از دانشجویان و فارغ التحصیلان علوم آزمایشگاهی و دیگر رشته های مرتبط بر آن شدیم کتابی شامل نکات مهم و کاربردی آنالیز مایعات بدن را بصورت کلیات گرد هم­ آوریم و از دانش و تجربه مولفین در انتخاب مطالب و مباحث مهم استفاده کنیم. این کتاب می­ تواند برای دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته­ های علوم آزمایشگاهی و گرایش­ های تخصصی آن، پزشکی، زیست شناسی و رشته ­های مختلف تحصیلات تکمیلی مورد استفاده قرار گیرد.

گزیده کتاب مایعات زیستی بدن انسان (نکات آزمایشگاهی مفید و کاربردی) 

آنالیز ادرار به معنی بررسی و آنالیز فیزیکی، شیمیایی و میکروسکوپی ادرار است. استفاده از نوار تست ادرار در بررسی نتایج آنالیز ادرار از سال 1956 به صورت تجاری مرسوم شد در بررسی و آنالیز ادرار علاوه بر مشخصات ظاهری و فیزیکی باید به محتوای شیمیایی و بررسی سدیمان (ته نشست) ادرار نیز توجه کرد. ادرار مایعی است که به وسیله کلیه ها از خون جدا گشته و به واسطه ی مجاری ادراری به مثانه برده شده و سپس دفع می گردد. تعادل آب و الکترولیت ها و ترشح 50 گرم مواد دفعی جامد می شود ،pH این فرآیند باعث حفظ ثبات اسموتیک پلاسما، تنظیم که عمده ی آن اوره و کلریدسدیم است.

قسمت عمده ادرار، آب می باشد که به طور طبیعی مقداری مواد معدنی و مواد آلی و عناصر بافتی در آن وجود دارد. مواد معدنی ادرار بیشتر کلریدها، سولفات ها و فسفات ها هستند که کاتیون های آن ها نیز به ترتیب سدیم، پتاسیم، آمونیوم، کلسیم و منیزیم می باشد. مهم ترین ترکیب آلی ادرار، اوره و بعد از آن اسید اوریک و کراتینین می باشد. سلول های پوششی مجاری ادراری و تناسلی، گلبول سفید، گلبول قرمز و تعداد کمی هم باکتری به طور طبیعی در ادرار وجود دارد.

صفحات کتاب :
120
کنگره :
‏‫‭‭QP۵۱۹/۷
دیویی :
‏‫‭۵۷۴/۱۹۲۰۲۸
کتابشناسی ملی :
9472583
شابک :
978-622-90464-3-2‬‬‬‬‬‬‬
سال نشر :
1402

کتاب های مشابه مایعات زیستی بدن انسان (نکات آزمایشگاهی مفید و کاربردی)