کتاب علوم را شیرین تر آموزش دهیم نوشته رضا جوکار، امیرحسین ونایی می باشد و انتشارات روزاندیش آن را منتشر کرده است.درس علوم یکی از درس های دوره ی دبستان است که در طی آن هر دانش آموز باید به مهارت های مشاهده، فرضیه سازی، پیش بینی، تحقیق، تفسیر یافته ها و استخراج نتایج و برقراری ارتباط دست یابد.
آنچه در آموزش این درس مهم قلمداد میگردد این است که معلم مطابق روش های تدریس فعال و اکتشافی تسهیلگر فرایند آموزش باشد نه صرفاً انتقال دهنده مطالب درسی. برای همین امر لازم است که آموزگاران روش های اکتشافی را شناخنه و شیوه ای استفاده آنان را در دروس بدانند و به کار ببرند. کتابی که در دست شماست حاصل طراحی ها و تفکراتی است که سعی کرده بتواند شیوه های مدرن و جدید آموزشی را در درس علوم به کار ببرد.
در این کتاب تلاش شده است تا با طراحی های متنوع و جذاب، مباحث چالشی کتاب درسی را با بیانی ساده و کودکانه ضمن هدایت فراگیر به کسب مطالب اصلی درس، حس کنجکاوی او را برانگیزد و دانش آموز را خسته نکند. رویکرد این کتاب بیشتر بر مشتاق نمودن فراگیر به علوم و تسهیل امر آموزش برای معلمان است، فلذا از بیان مطالبی که بیشتر جنبه غیر کاربردی داشته و یا مطالب خیلی جزئی پرهیز شده است. اما این بدان معنا نمی باشد که اصل مطلب مغفول مانده است.
معلم در ابتدا یک تصویر یا فیلم در ارتباط با جنگل و چگونگی تغذیه جانداران از هم جهت ایجاد انگیزه و آماده سازی دانش آموزان برای آن ها به نمایش میگذارد. معلم دانش آموزان را به گروه های 4 نفره تقسیم میکند و به هر گروه 3 کارت میدهد. کارت ها به گونه ای طراحی شده اند که روی یکی از آنها عکس یا نام گیاه و روی کارت دوم عکس یا نام دو جانور دیده می شود.
سپس معلم از انها می خواهد که در گروه های خود کارت ها را به ترتیب اینکه کدام، دیگری را میخورد، مرتب کنند. بعد از آن معلم از نماینده های هر گروه می خواهد که نام اولین موجودی که خورده می شود را بیان کنند و آنرا روی تابلو بنویسند. همین روند را برای دو کارت دیگر نیز ادامه می دهد. سپس معلم اینگونه سوال میکند که اولین موجوی که همواره خورده می شود چیست؟