امروز درگام دوم انقلاب اسلامی و در زمانی که کشور ما به تعبیر مقام معظم رهبری در دومین مرحله از خودسازی، جامعهسازی و تمدنسازی قرار گرفته است؛ باید این کشور را برای رسیدن به آرمان بزرگش که ایجاد تمدن نوین اسلامی است، هرچه بیشتر مهیا و آماده نمود. برای اینکه مهیاسازی هرچه بهتر انجام شود؛ به طور ویژه از جوانان مطالبه شده است که قطعاً نیمی از آن ها، بانوان جوان هستند.
این بانوان جوان، همچون مردان، به منظور مقدمه سازی برای تحقق تمدن اسلامی، میبایست یک الگوی اسلامی تولید کنند و این الگوی اسلامی را به دیگر ممالک بشری بشناسانند.ازنان میتوانند مسیر تاریخ یک کشور را تغییر دهند و در واقع معماری جدیدی بیافرینند. چنانکه مقام معظم رهبری زنان شهید را در چنین قامتی توصیف نمودند.
نویسندگان کتاب راه سوم الگوی مترقی زن در منظومۀ فکری مقام معظم رهبری با بررسی مسئلهٔ زن در بیانات امام خامنهای با تلفیق روش اجتهادی و تحلیل مضمون. از بیانات ایشان در دیدارهای مختلف و چند ساعته از سال (۱۳۶۸) گرفته تا جلسات خصوصی، مراسم قرائت خطبهٔ عقد و غیره هرجا سخنی در باب مسئله زن و فعالیت وی فرمودهاند، مرجعی جامع از بایدها و نبایدهای فعالیت بانوان در حوزههای فردی، خانوادگی و اجتماعی و منبعی برای پاسخ دادن به سؤالات مخاطبانی دغدغهمند تهیه کردهاند.
فعالیت اجتماعی ، بخشی از هویت زن مسلمان
همانطور که در بحث هویت مطرح شد، هویت اسلامی زن مسلمان ابعاد مختلف دارد که بایستی همزمان مورد توجه قرار گیرد و غفلت از یکی باعث شکلگیری نادرست هویت او میشود؛ یکی از مهمترین این ابعاد، هویت اجتماعی زن است.
«هویت اسلامی این است که زن در عین اینکه هویت و خصوصیت زنانهٔ خود را حفظ میکند-که طبیعت و فطرت است و برای هر جنسی خصوصیات آن جنس ارزش است-یعنی آن احساسات رقیق را، عواطف جوشان را، آن مهر و محبت را، آن رقت را، آن صفا و درخشندگی زنانه را برای خود حفظ میکند، در عینحال، هم باید در میدان ارزشهای معنوی-مثل علم، مثل عبادت، مثل تقرّب به خدا، مثل معرفت الهی و سیر وادیهای عرفان-پیشروی کند، هم در عرصهٔ مسائل اجتماعی و سیاسی و ایستادگی و صبر و مقاومت و حضور سیاسی و خواست سیاسی و درک و هوش سیاسی، شناخت کشور خود، شناخت آیندهٔ خود، شناخت هدفهای ملی و بزرگ و اهداف اسلامی مربوط به کشورهای اسلامی و ملتهای اسلامی، شناخت توطئههای دشمن، شناخت دشمن، شناخت روشهای دشمن باید روزبهروز پیشرفت کند و در زمینهٔ ایجاد عدل و انصاف و محیط آرامش و سکونت در داخل خانواده هم باید پیشرفت داشته باشد.
اگر قوانینی لازم است، اگر تصحیح و اصلاحی در مسائلی که به اینجا منتهی میشود، لازم است، زنان، زنان باسواد، زنان آگاه، زنان بامعرفت، در همهٔ این میدانها بایستی پیشروی کنند؛ الگوی زن را نشان بدهند؛ بگویند زن مسلمان زنی است که هم دین خود را، حجاب خود را، زنانگی خود را، ظرافتها و رقتها و لطافتهای خود را حفظ میکند؛ هم از حق خود دفاع میکند؛ هم در میدان معنویت و علم و تحقیق و تقرب به خدا پیشروی میکند و شخصیتهای برجستهای را نشان میدهد و هم در میدان سیاسی حضور دارد.