کتاب روان شناسی بازی، با قلم قاسم عسکری زاده به رشته تحریر درآمده و در انتشارات امیرکبیر منتشر و در دسترس علاقه مندان به کتاب های سبک زندگی اسلامی قرار گرفته است.
بازی کلید تمام خوشی ها و سلامت کودک است. کودکان با بازی کردن هر آنچه بخواهند درباره ی دنیا و تجربیات زندگی می آموزند و نقش هایی را که بعدها در زندگی بازی خواهند کرد، تمرین می کنند. بازی عملکردهای بسیاری دارد. هوش را افزایش می دهد، سلامت جسمانی را تقویت می کند، فشار روحی و دلواپسی و نگرانی را کاهش می دهد، باعث افزایش قدرت اکتشاف می شود، روابط بین همسالان را افزایش می دهد و فرصت کودکان را برای صحبت کردن و تعامل با همدیگر بالا می برد.
آگاهی از نحوه ی بازی کودکان در سنین مختلف بایستی راهنمایی باشد برای تمام بزرگ سالانی که با کودکان کار می کنند. در حالی که برخی بازی را بی ارزش و بی نتیجه و حتی وقت تلف کردن در نظر می گیرند، تحقیقات نشان می دهد که بازی وقت هدر دادن نیست، بلکه زمانی است که صرف ساختن دانش و معلومات جدید از تجارب قبلی می شود.
بازی بزرگترین، بی نظیرترین، پر رفت و آمدترین و کوتاه ترین جاده ی یادگیری کودکان درباره ی جهان است. به علاوه، بازی بهترین وسیله ی یادگیری کودکان درباره ی خودشان، وفق دادن خودشان با دنیای اطراف شان، کسب دانش و اطلاعات و درک عمیق تر است.
کتاب روان شناسی بازی در ده فصل و برای استفاده ی دانشجویان، والدین، روان شناسان مشاوران، متخصصان رشد کودک، مددکاران اجتماعی، آموزگاران و مسئولان مدارس، مربیان مهد کودک ها، مراقبان و پرستاران کودک و تمامی دلسوزان دوستدار کودک تدوین گردیده است. در فصل اول تعریف ها و تاریخچه ی بازی آورده شده است. سپس در فصل های بعد مخاطبان را با نظریه های مختلف بازی، اهمیت و فواید بازی، انواع بازی، تأثیر بازی در سلامت جسمانی، نقش بازی در بهداشت روانی، پیامدهای محرومیت از بازی، بازی برای کودکان با نیازهای ویژه، بازی در حیوانات، موضوعات در ارتباط با اسباب بازی کودکان آشنا می شوید.
کتاب روان شناسی بازی در ده فصل به نگارش درآمده و به بررسی و تحلیل موضوعات و عناوینی نظیر؛ «تعریف بازی، بازی و کار، تاریخچه بازی، بازی در ایران، بازی از دیدگاه بزرگان دین اسلام، دیدگاه کشورهای اروپایی در مورد بازی، نظریه های بازی، دیدگاه برخی از صاحب نظران در مورد بازی، بازی و یادگیری، اصول تقویت بازی و اکتشاف و یادگیری، چرا بازی این قدر مهم است؟، ده فایده مهم بازی، بازی و مراحل رشد، فعالیت های بازی برای کودکان از هنگام تولد تا نه سالگی، برنامه ریزی فعالیت ها برای کودکان، فعالیت هایی برای شیرخواران، انواع بازی، نظریه ی پیاژه در مورد رشد کودک و بازی، انواع بازی از نظر پیاژه، طبقه بندی پارتن از بازی ها، نقش بازی وانمودی در هوش، بازی خارج از خانه، زنگ تفریح در مدارس ابتدایی، فواید زنگ تفریح، رشد اجتماعی، رشد عاطفی، رشد جسمانی، رشد شناختی، توصیه های کارشناسان تربیت بدنی، کودکان و ورزش، چه مقدار ورزش کردن کافی است؟، اهمیت فعالیت جسمانی، پیکار با چاقی دوره کودکی، افزایش سطح سلامتی، بازی زندگی کودکان سالم، بازی و بهداشت روانی، فواید روان شناسی بازی، بازی و احساسات کودکان، موسیقی، بازی جنگی، فواید بازی برای کودکانی که نیاز به مداخله های ویژه دارند، انتخاب اسباب بازی ها و وسایل، استفاده از بازی، چمدان اتاق بازی، مجموعه وسایلی برای بازی مدرسه، استفاده از هنر، استفاده از قصه گویی، ارجاع دادن، نکاتی برای معلمین، بازی والدین – کودک، محرومیت از بازی، محرومیت از بازی چیست؟، چرا محرومیت از بازی این قدر زیان بخش و خطرناک است؟، چه کسی بیشتر در خطر محرومیت از بازی قرار دارد؟، کاهش تأثیر محرومیت از بازی، رفتار خشونت آمیز در کودکان و نوجوانان، بازی های رایانه ای و ویدئویی و رفتار خشونت آمیز در کودکان، چگونه تأثیر تلویزیون را روی کودکتان به حداقل برسانید، نقش والدین در آموزش رسانه ای، پیام های تبلیغاتی و کودک شما، کمک به کودکان دارای نقص بینایی، کمک به کودکانی که نقص شنوایی دارند، کمک به کودکانی که نقص جسمانی و حرکتی دارند، استراتژی های لازم در بازی، بازی خارج از خانه برای کودکان دارای ناتوانی در زمین بازی، تعریف اسباب بازی، اسباب بازی خوب، اسباب بازی ها و بازی کودکان، اسباب بازی کلید آماده سازی، اسباب بازی ساده یا پیشرفته، رشد کودک و اسباب بازی ها، اکتشاف اشیاء استفاده از ابزار و بازی، اکتشاف اشیا و بازی غیر سمبولیک، الگوی بازی حیوانات، ارتباط بازی و رشد مغز در حیوانات» و غیره پرداخته است.
بازی از دیدگاه بزرگان دین اسلام
در آیین اسلام به سوارکاری، تیراندازی و شنا اهمیت خاصی داده شده است و آموزش و فراگیری آن توصیه شده است.
پیامبر اکرم حضرت محمد (ص) بر این عقیده بود که پدر باید همچون کودکی رفیق دوره ی کودکی فرزند خود باشد و با زبان کودکی و به مدد بازی او را پرورش دهد. روایت شده است که روزی رسول خدا (ص) با اصحاب خویش از کوچه ای می گذشت و بچه ها در آن کوچه بازی می کردند و گرد و خاک کوچه را پر کرده بود. یکی از همراهان پیامبر خواست مانع بازی کودکان شود، اما پیامبر خدا (ص) فرمود مانع نشو که: «خاک، بهار (چراگاه) کودکان است». پیامبر اکرم (ص) با امام حسن (ع) و امام حسین (ع) در کودکی آن ها بازی می کرد و آنان را بر دوش می گرفت و حتی کودکان دیگر به خود اجازه می دادند که از پیامبر اسلام (ص) بخواهند که با آنان بازی کند و ایشان هم می پذیرفت. از حضرت محمد (ص) روایت شده است که فرموده اند: «بازیگوشی، جوش و خروش و حتی لجاجت و پرخاشگری کودک دلیلی است بر اینکه در بزرگسالی صاحب عقل و اندیشه ی وسیع خواهد بود». در روایت دیگر از پیامبر خدا (ص) چنین آمده است: «چه زیباست که فرزند آدمی در کودکی بازیگوش و پر جنب و جوش و حتی عصیانگر و متمرد باشد تا در بزرگی خویشتن دار، بردبار و مقاوم شود و گرد عصیان و طغیان نگردد».
حضرت علی (ع) می فرمایند: «کسی که شیفته ی بازی باشد، سعادتمند خواهد شد». امیر مؤمنان حضرت علی (ع) به والدین توصیه می کند که برای تربیت فرزند خویش، خود را به زمان کودکی خود بازگردانید تا بتوانید با کودک ارتباط برقرار کنید. اجازه دهید کودک جزئیات بازی خود را طرح کند و درباره ی چگونگی بازی تصمیم بگیرد و تنها وظیفه ی پدر و مادر این است که فضایی فراهم آورند که در آن اصول ایمنی رعایت شده باشد و به کودک بیاموزند که از بی نظمی و هرج و مرج در بازی پرهیز کند و مانع شود که دیگران نیز بی نظمی ایجاد کنند و از این طریق کودک را به رعایت اصول و مقررات اجتماعی عادت دهند.. .
نسخه الکترونیک کتاب روان شناسی بازی را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کنید و سپس در کتابخوان فراکتاب آن را مورد مطالعه قرار دهید.
مشخصات کتاب روان شناسی بازی در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | امیر کبیر |
نویسنده: | قاسم عسکری زاده |
تعداد صفحه: | 279 |
موضوع: | سبک زندگی اسلامی، تربیت فرزند، آموزشی |
قالب: | الکترونیک |