امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
68,000
خرید
180,000
5%
171,000
نظر شما چیست؟

کتاب نون والقلم، با قلم جلال آل احمد به رشته تحریر درآمده و در انتشارات امیرکبیر منتشر و در دسترس علاقه مندان به کتاب های داستانی قرار گرفته است.

معرفی کتاب نون والقلم

سبک نوشتاری جلال آل ‌احمد، جملاتی کوتاه و مقطع است. سبکی که بر بسیاری از نویسندگان دوران خود تاثیر گذاشت و امروزه نیز به عنوان معیار در نوشتار فارسی به شمار می ‌آید. جشنواری ادبی به یاد او، با جایزه جلال هرساله برگزار می ‌شود. این جایزه با صد و ده سکه بهارآزادی، گران ترین جایزه ادبی ایران است. 
این نویسنده مشهور ایرانی کتاب های و رمان های بسیاری نوشته است. یکی از کتاب های وی نون والقلم است. اگر علاقه مند به رمان و البته آن هم ایرانی دارید؛ این کتاب، می تواند گزیئه ای جذاب برای خلق لحظاتی خوش باشد.

خلاصه کتاب نون والقلم

نون والقلم کتابی است که روایتی «تاریخی و تمثیلی» و اشاره به وضع «سیاسی و اجتماعی» دوران حاکمیت صفویان دارد که به سرگذشت «گروهی از قلندران» می پردازد که به چاشنی طنز آغشته است. در این اثر با دو گروه از اشخاص سروکار داریم؛ عاقلان و متفکرانی که در شخصیتی به نام (میرزابنویس) خود را نشان داده، مانند‌ (میرزا اسدالله) و (میرزا عبدالزکی).
«میرزا اسدالله» شخصی سبک بار و آزاده می باشد که اگر چه در زندگانیش با سختی اقتصادی روبرو است ولی شرف و بزرگواری را با کار و درآمد بالا عوض نکرده و همیشه شکرگذار بوده است. در مقابل «میرزا عبدالزکی» دارای شخصیتی می باشد که با دولتمندان آمد و شد داشته و از مال و منال بی نصیب نمانده و از آن افرادی می باشد که منفعت خویش از دیگران برایش مهم تر است.

برشی از متن کتاب نون والقلم

جان دلم که شما باشید فردای آن روز، اول وقت «زرین تاج خانم» و «حمید» و «حمیده» با هم از در خانه آمدند بیرون. «حمید» راه افتاد به سمت مکتب و «زرین تاج خانم» دعایی خواند و به در خانه فوت کرد و چفتش را که انداخت به یکی از همسایه ها سپرد، مواظب خانه ی آن ها باشد و دست «حمیده» را گرفت و راه افتاد به طرف خانه ی «میرزا عبدالزکی». مادر و دختر از دو سه تا پس کوچه و یک بازار گذشتند و بعد از یک ربع ساعت راه، پشت در خانه ی بزرگی که گل میخ های مسی و برنجی داشت، ایستادند و در زدند و تا در باز بشود «زرین تاج خانم» رو کرد به «حمیده» و گفت:
- خوب حالیت شد دخترجان؟ دلم می خواهد مثل فرفره دور این «درخشنده خانم» بگردی. خیال کن خاله ی خودت است. یادت نرود دستش را ببوسی ها؟
که در خانه باز شد و کلفت نونواری آن ها را برد توی مهمان خانه که کرسی اش را به همان زودی گذاشته بودند، اما گرم نکرده بودند. کلفت خانه چادر «زرین تاج خانم» را تا کرد و پیچید توی بخچه و گذاشت سر طاقچه و سرانداز خانگی برایش آورد و نقل تعارف کرد و رفت تا خانم را خبردار کند و خانم خانه یعنی «درخشنده خانم» یک ربع پیدایش شد. سلام و احوالپرسی کردند و «حمیده» وظایفش را انجام داد و «چه عجب یاد ما کردید؟» و تعارف های متداول که گذشت، «درخشنده خانم» یک نقل به دهان «حمیده» گذاشت و او را روی زانوی خودش نشاند و «زرین تاج خانم» به حرف آمد که:
- از شما چه پنهان، از وقتی بچه ها پا وا کرده اند و دیگر تروخشک کردن ندارند، راستش بیکاری مرا به فکرو خیال انداخته. دور از جان شما خیالاتی شده ام. هی توی خانه می نشینم و خیالات می بافم. خیالات صد تا یک غاز. که مثلا چرا میرزا امشب دیر کرد. یا چرا امروز دستمال بسته اش کوچکتر بود؟ یا چرا می خواهد پا شود برود سفر؟ از این جور حرف ها. بلا به دور، الان مدتی است این جور شده ام. تا عاقبت نشستم پیش خودم، فکر کردم آخر اینکه نمی شود و به خودم گفتم: «زن، تو حالا اول زندگیت هست و داری خودت را با این خیال ها دیوانه هم نکنی، پیر می کنی. پاشو دست بالا کن و یک کاری انجام بده. قالی بافی هم که بلدی.» ...

درباره نویسنده کتاب نون والقلم

جلال آل ‌احمد، روشنفکر، نویسنده، منتقد ادبی، مترجم ایرانی و همسر سیمین دانشور در تاریخ ۲ آذر ۱۳۰۲ در تهران به دنیا آمد و ۱۸ شهریور ۱۳۴۸ در اَسالِم گیلان از دنیا رفت. آل ‌احمد در دهه ۱۳۴۰ به شهرت رسید و در جنبش روشنفکری و نویسندگی ایران تأثیر بسزایی گذاشت. نویسندگانی چون نادر ابراهیمی و غلامحسین ساعدی از او تأثیر گرفتند.
جلال آل‌ احمد در در خانواده ‌ای مذهبی متولدش شده بود و از اقوام سید محمود طالقانی بود. پدرش او را به نجف فرستاد تا علوم دینی بیاموزد اما کمی بعد به تهران بازگشت و به حزب توده پیوست. جلال آثار و نوشته های بسیاری دارد که از میان آن ها می ‌توان به مدیر مدرسه، نون والقلم، سه تار، از رنجی که می بریم، نیما چشم جلال بود و خسی در میقات اشاره کرد. خسی در میقات سفرنامه او از سفر مکه است. علاوه بر این سفرنامه های دیگری مانند سفر روس و سفر آمریکا هم دارد که به دلیل توجه زیاد او به جزئیات و بیان مطالب بسیار، در زمره آثار مهم ادبی به شمار می آیند.

خرید کتاب نون والقلم

نسخه چاپی کتاب والقلم را می توانید از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب خریداری کنید و پس از دریافت کتاب از محتوای ارزشمند آن بهره وافی و کافی ببرید.

دانلود کتاب نون والقلم

نسخه الکترونیک کتاب نون والقلم را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس در کتابخوان فراکتاب به مطالعه آن بپردازید و از خواندن آن لذت ببرید.

دانلود کتاب نون والقلم

مشخصات کتاب نون والقلم در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: امیرکبیر
نویسنده: جلال آل احمد
تعداد صفحه: 199
موضوع: داستان ایرانی،  رمان ایرانی
قالب: چاپی و الکترونیک

 

صفحات کتاب :
199
کنگره :
‏‫PIR۷۹۳۴‭‬‭‭ /ن۹‭‏‫‭ ۱۳۵۷
دیویی :
‏‫‭۸‮فا‬۳/۶۲
کتابشناسی ملی :
1815917
شابک :
978-964-00-2278-8
سال نشر :
1403

کتاب های مشابه نون والقلم