کتاب خوشه های خشم، اثر جان اشتاین بک با ترجمه شاهرخ مسکوب و عبدالرحیم احمدی به رشته تحریر درآمده و در انتشارات امیرکبیر نیز منتشر و در دسترس علاقه مندان به کتاب های داستانی قرار گرفته است.
کتاب پیش رو، یکی از آثار خارق العاده ی «ادبیات داستانی» در جهان می باشد. نویسنده، نگارش این کتاب را در 5 ماه به اتمام و در سال هزار و نهصد و سی و نُه به انتشار رسانده است.
خوشه های خشم کتابی است که به روایت برهه ای از زمان پرداخته که به عنوان « آغاز دوره جدید ماشینیسم» از آن یاد می شود. دورانی که «صنعت» جای انسان را گرفته و این رویداد روی اقتصاد جامعه ی کارگری تاثیر بسزایی داشته و از نظر روحی و روانی هم آنان را تحت فشار قرار داده، تا خشم های درونی خویش را به منصه ظهور برسانند.
اگر علاقه مند به کتاب های داستانی، آن هم «آمریکایی» و به نوعی خارجی هستید؛ کتاب خوشه های خشم، گزینه ای مناسب در قالب رمان می باشد.
کتاب خوشه های خشم رمان روایتگر جریانات رکود بزرگ اقتصادی و مهاجرت های ناشی از طوفان های بزرگ داست بول در دهه ی ۱۹۳۰ است و درباره زندگی سخت کارگران آمریکایی است که به دنبال زندگی بهتر در حال مهاجرت هستند و این اثر به روایت داستان خانوادهای کشاورز و اهل اکلاهاما، به نام «خانواده ی جود» که از موطن خود دور افتاده و مجبور به سفر به غرب و کالیفرنیا شده اند را پی می گیرد.
کامیون بزرگ سرخ رنگی جلوی مهمان خانه ای کوچک، در کنار جاده ایستاده بود. لوله اگزوزش به نرمی خرخر می کرد و دودی آبی، پولادی و تقریبا نامرئی از آن بیرون می زد. کامیون نویی بود که رنگ سرخ براقی داشت. روی آن با حروف درشت نوشته بودند: «اکلاهما سیتی ترانسپورت کمپانی» زاپاس ها نو بود و یک قفل برنجی بزرگ پشت در بزرگ عقب کامیون به چشم می خورد. جلوی مهمان خانه توری فلزی آویخته بودند.
در داخل، رادیو آهنگ رقصی را با صدایی گنگ پخش می کرد، مثل وقتی که هیچ کس گوش نمی دهد. بادبزنی که درون پنجره، بالای در ورودی قرار داشت، بی سروصدا می چرخید. مگس ها دور و بر پنجره ها وِزوِز می کردند و خود را به توری می زدند. راننده ی کامیون، یگانه مشتری مهمان خانه، روی چهار پایه ی بلندی نشسته بود. آرنج هایش را روی پیشخوان تکیه داده بود، از بالای فنجان قهوه اش مستخدمه ی لاغر و بی کس را می نگریست. مثل همه ی آدم های بیابان گرد. رک و بی پروا گفت: «من دیدمش. نزدیک سه ماه می شه. عمل کرده بود. یه چیزیش رو بریده بودن. یادم نیست چی بود.»
و زن «یه هفته ی پیش من هم دیدمش. ظاهرش که خیلی سالم بود. بد آدمی نیست، به شرطی که جری نشه.»
گاه گاه مگس ها می آمدند و جلوی توری وزوز می کردند. کمی بخار از قهوه جوش بیرون زد. مستخدمه بی آنکه رویش را برگرداند، پیچ آن را چرخاند.
بیرون، مردی که از کنار جاده می گذشت، به کامیون نزدیک شد. یواش یواش جلوی کامیون آمد و دستی روی سپر براق آن گذاشت. چشمش به برچسبی افتاد که رویش نوشته بودند: «حمل مسافر ممنوع!» یک لحظه به نظر رسید می خواهد راهش را دنبال کند، ولی پشیمان شد. روی رکاب ماشین، طرف مقابل رستوران نشست. بیشتر از سی سال نداشت. چشم های قهوه ای تیره رنگی داشت که مردمک های آن را با قهوه ای درهم و گنگی اندوده بودند. استخوان های گونه اش برآمده و درشت بود. چین های ژرفی لپ هایش را شیار کرده بود و در کنار لب هایش تا می شد. لب بالایی اش دراز بود. دهانش را بسته بود تا روی دندان های بیرون زده اش را بپوشاند.
جان اشتاین بک در روز بیست و هفت فوریه ی سال هزار و نهصد و دو در شهر کالیفرنیای آمریکا چشم در جهان گشود. پدر وی به خزانه دار و مادر به آموزگاری و خویش نیز در دانشگاه به تحصیل رشته زبان و ادبیات انگلیسی مشغول بود.
جان اشتاین بک یکی از مهمترین چهره های ادبی آمریکا و یکی از نمایندگان مکتب ناتورالیسم است که در سال ۱۹۴۰ جایزه پولیتزر و در سال ۱۹۶۲ جایزه نوبل ادبی را از آن خود کرد. نخستین اثر جان اشتاین بک جام زرین نام داشت که آن را در سال ۱۹۲۹ نوشت. نگاه انسان دوستانه و دقیق او به جهان پیرامون و چهره رنج کشیده خودش سبب درخشش او در نوشتن آثاری چون موش ها و آدم ها و خوشه های خشم شد. از میان کتاب های دیگر او نیز می توان به {دهکده فراموش شده، ماه پنهان است، به خدای ناشناخته، راسته ی کنسروسازی، اتوبوس سرگردان، مروارید، پنجشنبه ی شیرین، شرق بهشت، در نبردی مشکوک و خون آن ها قوی است} اشاره کرد. جان اشتاین بک در روز بیستم دسامبر هزار و نهصد و شصت و هشت و در سن شصت و شش سالگی به دلیل بیماری قلبی در نیویورک دست از جهان شست.
نسخه چاپی کتاب خوشه های خشم را می توانید از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب خریداری کنید و پس از دریافت کتاب از مطالعه آن لذت ببرید.
نسخه الکترونیک کتاب خوشه های خشم را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کنید و سپس در کتابخوان فراکتاب آن را مورد مطالعه قرار دهید.
مشخصات کتاب خوشه های خشم در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | امیر کبیر |
نویسنده: | جان اشتاین بک |
مترجم: | شاهرخ مسکوب و عبدالرحیم احمدی |
تعداد صفحه: | 757 |
موضوع: | رمان خارجی، داستان خارجی |
قالب: | چاپی و الکترونیک |