کتاب فیلسوفان بدکردار نوشته نایجل راجرز و مل تامپسون و ترجمه احسان شاهقاسمی میباشد و انتشارات امیرکبیر آن را به چاپ رسانده است.
این کتاب به زندگی هشت نفر از فیلسوفات اروپایی میپردازد.
کتاب فیلسوفان بدکردار به زندگی فردی فیلسوفان بحث برانگیز می پردازد و با اشاره به مطالب ملموس و نقایص اخلاقی آنها ، تعارض یا مغایرت با آموزه های آنها را برجسته می کند. به عنوان مثال ، در روسو مردی را می بینیم که ادعا می کند عادی است اما زندگی تجملاتی را که توسط مراجعینش تأمین می شود ترجیح می دهد.
فیلسوفانی که در این اثر معرفی نشدهاند به هیچ عنوان به این معنا نیست که آنها را میتوان آدمهای خوبی دانست.
علاوه بر این، ما در برابر وسوسهٔ تمایزگذاری میان کردار بد، حماقت و بیعرضگی اجتماعی مقاومت کردهایم. چنین تمایزگذاریهایی تنها زمانی به درد میخورند که بخواهیم ارزیابی اخلاقی از رفتار آن ها داشته باشیم، حال آنکه در این اثر ما میخواهیم حماقتهای خردمندان را آشکار کنیم و بدینوسیله خاطرهٔ آن ها را در برابر تقدیسهای نابجا حفظ کنیم.
البته میدانیم که انسجام و ثبات یک ویژگی مهم زندگی خوب و اخلاقی است. بنابراین، لازم است که هم خدمات علمی و هم زندگی شخصی این فیلسوفان بهخوبی معرفی شوند تا معلوم شود یک فیلسوف برخلاف آنچه فضل و عدالت نامیده میشده رفتار میکرده است. به همین دلیل، ما مقدمهای در مورد هشت اندیشمند عصر مدرن ارائه میکنیم که در آن افکار این فیلسوفان در زمینهٔ زندگی شخصی آن ها قرار داده میشود.