کتاب فلسفه چیست؟ نوشتۀ سید یحیی یثربی است که توسط انتشارات امیرکبیر به چاپ رسیده است. در روزگار ما، به خاطر گسترش شگفتانگیز ارتباطات و انتقال آسان معلومات، هرچیزی که بتواند مقبولیت فراگیر پیدا کند، جهانی میگردد. از محصولات صنعتی گرفته تا نتایج فکر و فرهنگ، در انتخاب انسانها که عامل اصلی جهانی شدن هستند، خرد و دانایی تعیینکننده است، نه دلبستگیهای تقلیدی دینی یا ملی.
بنابراین، برای امکان رقابت در صحنۀ جهانی شدن فکر و فرهنگ، داشتن یک نظام فلسفی کارآمد، به عنوان پایه و اساس نگرشها ضرورت دارد. هدف این کتاب، تلاشی است در جهت کارآمدسازی و روزآمد کردن فلسفه و تفکر در جهت رهایی همۀ انسانها از خرافه و ادیان باطل و دستیابی آنان به بینش، اصول و ارزشهای مشترک.
این نوشته دارای دو بخش است: بخش اول به تعریف درست فلسفه و روش درست تفکر فلسفی میپردازد و در بخش دوم، نقدهای این نظریه که در مراکز علمی حوزه و دانشگاه مطرح شدهاند، مورد بررسی قرار میگیرند.
پیشگفتار
قسمت اول: چیستی فلسفه و روش درست تفکر فلسفی
قسمت دوم: گزارش نقدها و نظرها
منابع
منطق ابزاری است برای حفظ ذهن از خطا. اما همه خطاهای ما با منطق قابل کشف و جلوگیری نیستند و اگر برای کشف همه خطاهایمان به این منطق امیدوار باشیم قرنها با انواع خطاها، به سر خواهیم برد. یکی از خطرهای همین منطق، تمرکز بر مفاهیم است. این نوشته گنجایش پرداختن به مشکلات برهان را ندارد و تنها به ذکر نمونهای از بخش «حد» و تعریف اکتفا میکنیم.