رمان فرار از مدرسه، درباره زندگی و اندیشه ابوحامد غزالی به نویسندگی عبدالحسین زرینکوب می باشد و توسط انتشارات امیرکبیر منتشر و روانه بازار کتاب شده است.
رمان فرار از مدرسه داستان زندگی و اندیشههای ابوحامد محمد غزالی (فیلسوف، متکلم و فقیه ایرانی و از بزرگترین مردان تصوف سده پنجم هجری) است. این کتاب را عبدالحسین زرینکوب به شیوه زندگینامهنویسی در سال ۱۳۵۳ به رشته تحریر درآورده است.
غزالی زندگی نسبتاً کوتاه، اما آکنده از فعالیت و تحرک داشته و تحولات شگرف زندگی او تنوع وسیعی در آثارش ایجاد کرده و مخصوصاً تأثیر قابل ملاحظهای در افکار و آثار علماء بعدی اسلام داشته است. غزالی یکی از بزرگانی است که به نسبت زندگینامه فکری خود را در کتاب ارجمند «المنقذ من الضلال» آورده و این زندگینامه با قلم موشکاف و فخیم عبدالحسین زرینکوب با نثری روان و کمپیرایه در این کتاب آمده است.
عناوین کتاب فرار از مدرسه از قرار زیر است:
کودکی و جوانی، درس امام الحرمین، لشکرگاه، در نظامیه بغداد، فرار از مدرسه، در کشمکش رهایی و گریز، فیلسوف، ضد فلسفه، سبک و آثار، بازگشت، مدرسه یا خانقاه؟، کتابنامه گزیده، شمار نامه عمر، کارنامه آثار و گزیده نکته ها
زندگی بالنسبه کوتاه اما آکنده از فعالیت و تحرک غزالی چنان وسعت و نفـوذی داشـته اسـت کـه تقریبـاً هیـچ خطـه شـایان توجـه را در سراسـر آفـاق وسـیع فرهنـگ عصـر وی، ناگشـوده یـا ناشـناخته باقـی نگذاشـته اسـت؛ چنان کـه تحصیـل و سپس تدریس در عالی ترین مدارس عصر، مراوده و مکاتبه با طلاب و علمای حنفی و حنبلـی و مالکـی در خراسـان و عـراق و شـام، مصاحبـه و مناظـره بـا فقهـا و علمـای بـزرگ و نامدار دوران در مجلس وزرا و فرمانروایان، تدریس و تصنیف طولانی در فقه شـافعی و مسـائل مربوط به اصول و کام، آشـنایی دقیق با کتب فلسـفه و مباحثه با علما و حکمای عصر، مبارزه بر ضد دعوت باطنی ها و تصنیف رسالات در رد آن ها، مکاتبه با رجال و وزرای عصر، و سـعی در اصلاح و ارشـاد آن ها، سـیاحت طولانی در بـاد خراسـان و عـراق و حجـاز و فلسـطین، صحبـت با مشـایخ صوفیـه و زهاد و وعاظ معـروف، دفـاع از تصـوف و اشـتغال بـه ریاضـت در خانقاه هـا کـه این همـه، قسـمتی از زندگـی پرمشـغله او را خاصـه می کنـد، وسـعت تمـاس او را با فرهنگ عصر وی نشـان می دهد و از وی درعین حال یک فقیه متجدد و صاحب نظر، یک متکلم مناظره جوی و دعوتگـر، یـک فیلسـوف منتقـد، یـک صوفـی عـارف، یـک معلـم خوش تقریـر و حتـی یـک نویسـنده پـرکار می سـازد کـه بخـش عمـده فرهنـگ عظیـم یـک عصـر درخشـان را در آثار خویش منعکس سـاخته اسـت. مجموعه این ویژگی هاسـت که به شـخصیت استثنایی او ابعاد گونه گون داده است.
در آن روز نشناخته سال 450 هجری، وقتی در خانه پیشه وری کم مایه اما پرهیزکار از اهـل طابـران طـوس پسـری بـه دنیـا آمد، مرد خـدا در یک لحظه سـعادت، عالی ترین رؤیـای عمـر خویـش را در حـال تحقـق یافـت. سـال ها بـود کـه محمـد طوسـی در دکان محقری در این شهر کوچک خراسان پشم ریسی می کرد و از معامله آن زندگی خانواده خویش را راه می برد. شـغل وی نه درآمدی داشـت نه افتخاری. چیزی از نوع کار یک جـولاه بـود کـه همه جـا پیـش خلق تحقیر می شـد؛ اما وقتی مرد، بـا اخاص و علاقه ای که به فقیهان و صوفیان - به هر دو طبقه داشت - به مجالس آن ها می رفت. از اینکه اینان وی را با یک نام پرآب وتاب عربی -زال- صدا می زدند، احساس غرور می کرد. در بازار نیز کسانی که می خواستند با ادب و حرمت با وی رفتار کنند، وی را به همین نـام می خواندنـد: غزالـی. ایـن طرز بیان خاص بعضی از اهل خراسـان بود که در گفت و شنید روزانه ی خویش عطار را عطاری می خواندند، خیام را خیامی و غزال را غزالی.
نسخه چاپی کتاب فرار از مدرسه در فراکتاب موجود می باشد. شما می توانید با سفارش این کتاب از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب، از مطالعه آن لذت ببرید.
کتاب فرار از مدرسه pdf و یا به عبارتی نسخه الکترونیکی آن در فراکتاب موجود می باشد. شما می توانید با دانلود نسخه الکترونیکی این کتاب از طریق نرم افزار فراکتاب، از مطالعه آن در کتابخوان فراکتاب لذت ببرید.
مشخصات رمان فرار از مدرسه در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | امیر کبیر |
نویسنده: | عبدالحسین زرینکوب |
تعداد صفحه: | 317 |
موضوع: | زندگی نامه و خاطرات |
قالب: | چاپی و الکترونیک |