کتاب تاریخ سامانیان- جلد اول pdf

عصر طلایی ایران بعد از اسلام

امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
154,000
30%
107,800
نظر شما چیست؟

کتاب تاریخ سامانیان با عنوان دوم عصر طلایی ایران بعد از اسلام با قلم جواد هروی به رشته تحریر درآمده و در انتشارات امیرکبیر منتشر و در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.

معرفی کتاب تاریخ سامانیان

کتاب تاریخ سامانیان، قصد آن ندارد تا به تمامی جوانب روزگار سامانیان بپردازد. بلکه تنها به تحولات سیاسی و نظامی، آن هم به دلیل الویت در به دست دادن یک چهارچوب و ساختار مشخص و روشن و اتکای دیگر جنبه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی بدان، پرداخته شده است. از نکات برجسته این کتاب، رعایت ترتیب زمانی حوادث و به دست دادن اطلاعات منحصربه فرد پیرامون بسیاری از رویدادهای این روزگار است که در سایر منابع تاریخی دیده نمی شود.
بنابراین اطلاعات این کتاب به خصوص پیرامون روزگار امارت عبدالملک اول، منصور اول و سال های آغازین حکومت نوح سوم سامانی، قابل توجه است. همچنین با ذکر تحولات سیاسی - نظامی در ری در همین روزگاران، تصویر روشنی  را از این ناحیه پرحادثه و منازعات فی مابین سامانیان و آل بویه بر سر آن، به دست ما  می دهد. ارزش و اهمیت این کتاب باعث شده تا ذیل های چندی بر آن نگاشته شود  و در زبان های مختلف به ترجمه درآید. از دیگر محاسن این کتاب، نگرش نقادانه و بی طرفانه آن است. 

خلاصه کتاب تاریخ سامانیان

رمز جاودانگی روزگار سامانیان و ستایش جهانیان از این عصر، در دستاوردهای عظیم و خیره کننده آن در عرصه های گوناگون علمی و هواخواهی از فکر و اندیشه است. سامانیان آفرینشگران عصری در تاریخ شدند که نخبگانش را به عنوان اخلاف صالح عهد طلایی یونان باستان باید شمرد. زیرا که معلم ثانی (ابونصر فارابی)، بطلمیوس ثانی (ابونصر عراق)، جالینوس ثانی (ابوعلی سینا)، بقراط ثانی (ابوطیب نیشابوری) و... همگی محصول رستاخیز این روزگارند. تب و تاب ایرانیان در عصر سامانیان حاکی از حضور مجدد این مردم در عرصه های سیاسی و نظامی و به ویژه فرهنگی پس از دو قرن است. همچنان که رکود حیات فرهنگی از ساسانیان تا سامانیان نشانگر فقدان یک روح متحول و پویا در میان ایرانیان وجود نگرش های متعصبانه حکام و خلفای عرب نسبت به این ملت فرهیخته است. این همه در حالی بود که سامانیان، در کنار احیا و تداوم فرهنگ و تمدن ایران باستان، به متحول ساختن مبانی اندیشه اسلامی در قالب های نوین و خلاق نیز برآمدند. این خاندان، در پرتو اسلام، شعور و نگرش ایرانیان را رونق بخشیده و بدان جلوه عالمگیر دادند.
کتاب تاریخ سامانیان در پنج بخش که هرکدام شامل فصل هایی با عناوینی نظیر؛ {بخش اول: سامانیان و استقرار در شرق؛ «فصل اول: بررسی جایگاه و موقعیت سامانیان، فصل دوم: پیشینه و خاستگاه آل سامان»}، { بخش دوم: دوران اقتدار سیاسی - نظامی سامانیان؛ «فصل اول: امیر اسماعیل بنیانگذار دولت سامانیان، فصل دوم: عصر امارت احمد بن اسماعیل (احمد دوم)»}، { بخش سوم: نصر دوم و عصر طلایی سامانیان؛ «فصل اول: نصر دوم»}، { بخش چهارم: دوران تنزل اقتدار سیاسی - نظامی سامانیان؛ «فصل اول: روزگار امارت نوح بن نصر (نوح دوم سامانی)، فصل دوم: روزگار امارت عبدالملک اول، فصل سوم: امارت منصور بن نوح (منصور اول)»} و { بخش پنجم: ضعف اقتدار سیاسی - نظامی و سقوط سامانیان؛ «فصل اول: امارت نوح بن منصور (نوح سوم)، فصل دوم: امارت منصور بن نوح (منصور دوم)، فصل سوم: عبدالملک دوم و سقوط سامانیان، فصل چهارم: اسماعیل منتصر آخرین مدعی سیاسی - نظامی سامانیان»} می باشد به نگارش درآمده که به بررسی و تحلیل آنان پرداخته است.

برشی از متن کتاب تاریخ سامانیان

بخش پنجم: ضعف اقتدار سیاسی – نظامی و سقوط سامانیان
فصل اول: امارت نوح بن منصور (نوح سوم)
1. امارت یابی نوح سوم و تشدید زمینه های رکود
بخارا، از آل سامان چون تهی شد
دگرگون شد همه احوال و سامان
ناصر خسرو
با درگذشت منصور اول سامانی در سال ۳۶۵ هـ / ۹۷۶ م. فرزندش نوح، ملقب به «رضی» بر سریر امارت تکیه زد. برخی نیز این واقعه را به شوال ۳۶۶ هـ / مه ۹۷۷ م گزارش کرده اند.
با به امارت رسیدن نوح سوم سامانی، خردسالی او باعث شد تا برخی از اطرافیان به ویژه مادرش، بر او تسلط و به رتق و فتق امور پرداخته و کسانی چون وزرا و سپهسالاران نیز بر هر دو چیره و زمام امور خود را بگردانند. نگرش های مختلفی نسبت به او در زمان خودش از سوی رجال بزرگ سیاسی - نظامی ابراز شده است. سبکتکین معتقد بود که او حق بزرگی بر اهل اسلام دارد و از خاندانی کریم الاصل برخوردار است. در حالی که ایلک خان درباره او گفته بود که نه به درد پاسداری از مرزهای اسلام می خورد و نه مددی بدان می رساند، پس بهتر همان که او را از میان برداریم.
آغاز دوره امارت نوح بن منصور، به منزله پایان روزگار اقتدار سیاسی - نظامی امرای آل سامان نیز بود. آخرین رمق های وزرای کاردان در ابتدای این عصر و در مبادی این دوره به چشم می خورد. اصطکاک عوامل قدرت سیاسی - نظامی تا آن حد پیش می رود که دیگر وجاهت ملی، جای خود را به هر چیزی جز آن می دهد. سپاهیان ترک، آنچنان بر عرصه قدرت پای می فشردند که آرام آرام، صحنه را از دست زمامداران ایرانی خارج کرده و جدال ترک با ترک بر سر میراث ایران زمین را آغاز می کنند.. .

خرید کتاب تاریخ سامانیان

نسخه چاپی کتاب تاریخ سامانیان- جلد اول را می توانید از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب خریداری کنید و پس از دریافت کتاب از محتوای ارزشمند آن بهره وافی و کافی ببرید.

دانلود کتاب تاریخ سامانیان

نسخه الکترونیک کتاب تاریخ سامانیان- جلد اول را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کنید و سپس در کتابخوان فراکتاب آن را مورد مطالعه قرار دهید.

دانلود کتاب تاریخ سامانیان

مشخصات کتاب تاریخ سامانیان در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: امیر کبیر
نویسنده: جواد هروی
تعداد صفحه: 458
موضوع: تاریخ ایران، جامعه شناسی
قالب: چاپی و الکترونیک

 

صفحات کتاب :
458
کنگره :
‏‫‬‮‭DSR۶۴۵‭/‮ه‍‬۴‮ت‌‬۲ ۱۳۸۰‬
دیویی :
‭۹۵۵/۰۴۷۱‬
کتابشناسی ملی :
‭م‌۸۰-۲۱۰۸۰
شابک :
978-964-00-0764-8
سال نشر :
1403

کتاب های مشابه تاریخ سامانیان- جلد اول