اچ.جی.رز کتاب تاریخ ادبیات یونان را برای دانشجویان دانشگاه نوشته و با مرور زمان، همگام با بسط و پیشرفت تحقیقات باستانشناسی یا کارهایی که در این مورد عرضه شده، یافتهها و نظریات و آرای جدید را در چاپهای بعد بر متن اصلی که نخستین بار در سال1934منتشر شده بود، اضافه کرده است.
نویسنده در این کتاب انواع آثار ادبیات یونان از آثار کلاسیک و ادبیات حماسی یونان قدیم گرفته تا ظهور و بروز انواع سبکهای نویسندگی، انواع شعر، ادبیات کلاسیک یونان، فلسفه یونان و ادبیات فلسفی یونان، ادبیات در دوران امپراتوری و سایر نکات مورد توجه در ادبیات یونان را بیان و بررسی کند.
نویسنده دیگری که از لحاظ تاریخ ادبیات در این حد نیست و اما به هر حال خطیب ترزبانی است، ایسائیوس است: وی از اتباع آتن نبود، در خالکیس واقع در ائوبوئیا تولد یافته بود و هرگز هم تابعیت آتن را تحصیل نکرد؛ و در حوالی نیمه اول قرن چهارم میزیست. پیشهاش گفتارنویسی بود و ظاهرا آموزگار فن بلاغت نیز بود، زیرا مشهور است که دموستنس در خدمت وی تلمذ میکرده و در حقیقت از حیث سبک هم شباهتهایی بین نوشتههای این دو به چشم میخورد. به طور کلی میتوان وی را به عنوان«لوسیاسی» تعریف و توصیف کرد که در فن بلاغت چیرهدست است، لیکن آن استعداد لوسیاس را ندارد و نمیتواند خود را در جلد موکلان خود ببرد و احساسات و عواطف ایشان را چنان که باید ارائه کند. در یک مورد مشخص، که اجتناب از وقفه و فاصله در کلام باشد، به ایسقراط شبیه است، که گفته میشود شاگرد وی بوده است و ظاهرا مفهوم این جمله شاید همین باشدکه مانند سایر نویسندگان این روزگار و از آن جمله افلاطون متاثر از شیوه کار او بوده است.