نظر شما چیست؟

معرفی کتاب ساکن سرزمین اخلاق (جلد دوم)

کتاب ساکن سرزمین اخلاق نوشته راس شفرلانداو به همت حلقۀ مترجمان امین در خانۀ اخلاق‌پژوهان جوان و با همکاری انتشارات امیرکبیر به چاپ رسیده است،  این کتاب در سه جلد منتشر شده است.

ساکن سرزمین اخلاق یک مجموعۀ سه جلدی است که مهم‌ترین مباحث فلسفۀ اخلاق را در دو حوزۀ نظریه‌های اخلاقی و اخلاق کاربردی گزارش می‌دهد. شفرلانداو که خود استاد فلسفه است، با تبحر در طرح مباحث و در نظرگرفتن ساختار آموزشی متناسب به هر بخش، این کتاب را به منبعی جامع، کاربردی، ساده و روان البته به‌روز، معاصر و کارآمد برای آشنایی دانشجویان و علاقمندان با فلسفۀ اخلاق تبدیل کرده است.

جلد اول از این مجموعه به نظریه‌های اخلاقی می‌پردازد. مباحث این جلد، از «چیستی اخلاق» آغاز می‌شود و در نهایت تلاش می‌کند به این پرسش بنیادین پاسخ دهد که «زندگی خوب چیست و چگونه به دست می‌آید؟»؛ جلد دوم به شش مبحث مهم در اخلاق کاربردی ازجمله سقط جنین، اخلاق تعامل با حیوانات، چالش‌های اخلاقی انسان دربارۀ خانه‌اش، زمین و معضلات زیست‌محیطی، آسان‌مرگی، عدالت اقتصادی و جهانی‌شدن و مهاجرت می‌پردازد. ویژگی برجسته این بحث‌ها این است که در پایان نتیجه‌گیری نمی‌کند و به خواننده نمی‌گوید کار درست کدام است،‌ بلکه به مخاطب کمک می‌کند با اطلاعات خودش تصمیم درست بگیرد.

با این حال وقتی این فصول را می‌خوانیم، نگاهمان به مسائل تغییر می‌کند. هر فصل کتاب دو بخش دارد؛ در بخش اول شفر لانداو مسئله را معرفی کرده است و در بخش دوم readingها و متن‌های مربوط به موضوع را آورده است، بدین معنی که در پایان هر فصل متون کلاسیک و معاصر فیلسوفان برجسته اخلاقی برای آشنایی و مطالعه مختصر دانشجویان متناسب با موضوع فصل را آورده که وجود همین متون اصلی یکی از نقاط قوت کتاب است؛ چرا که دانشجویان معمولاً در مواجهه‌های نخست خود با مفاهیم نظری به ندرت سراغ متون کلاسیک فیلسوفان برجسته می‌روند و آشنایی اولیه آنها صرفاً محدود به دانستن درباره آن مفاهیم است. شفر لانداو به درستی لزوم این مواجهه را دریافته و نقص کتاب‌های مقدماتی مرسوم را جبران کرده است. در جلد سوم نیز شش مسئلۀ مهم در اخلاق کاربردی بررسی شده است. نژادپرستی، تروریسم، مجازات اعدام، چالش‌های اخلاقی مرتبط با موادمخدر، مسئلۀ نوین اخلاق ژنتیک در محصولات کشاورزی، حیوانات و انسان‌ها و درنهایت اخلاق جنسی و دیدگاه‌های مهم در این حوزه، موضوعاتی هستند که جلد سوم این مجموعه به آن‌ها می‌پردازد.

کتاب ساکن سرزمین اخلاق به دلیل جامعیت بحث‌های نظری و کاربردی تبحر و تخصص نویسنده در طرح بحث‌ها، ساختار آموزشی و اختصاص دادن ساختار متناسب با هر بخش، سادگی و روان بودن قلم نویسنده و به روز و معاصر بودن مسائل مرتبط با اخلاق کاربردی، یکی از بهترین و کارآمدترین کتابهای مقدماتی برای آشنایی دانشجویان و علاقه‌مندان با فلسفه اخلاق است. 

گزیده کتاب ساکن سرزمین اخلاق (جلد دوم)

در قانون اساسی آمریکا به سقط جنین اشاره‌ای نشده است، اما بر مبنای استدلال دوبخشی هفت قاضی دیوان (در مخالفت با دو قاضی دیگر) حق زنان برای سقط جنین به تأیید رسید. آن‌ها در مرحله نخست چنین استدلال کردند که قانون اساسی آمریکا حریم خصوصی را به رسمیت می‌شناسد.

چنین حقی نیز به صراحت در قانون نیامده، اما قضات دیوان در پرونده‌های پیشین بسیاری از حقوق تصریح شده در قانون اساسی را منوط به فرض گرفتن ضمنی حق حریم خصوصی دانسته بودند. مثلا دیوان در سال ۱۹۶۵ (در پرونده گریزولد علیه کِنِتیکِت) قانون ایالتی منع فروش وسایل جلوگیری از بارداری را مخالف قانون اساسی تشخیص داد. با این استدلال که این کار ناقض حق اختیار زوج متأهل برای تصمیم‌گیری مشترک درباره جزئیات زندگی خصوصی‌شان است...

صفحات کتاب :
664
کنگره :
‏‫‬‭‬‮‭BJ۱۰۱۲
دیویی :
‏‫۱۷۰‭‬
کتابشناسی ملی :
9394173
شابک :
978-964-00-2253-5
سال نشر :
1403

کتاب های مشابه ساکن سرزمین اخلاق (جلد دوم)