کتاب اتاق شماره 6، نوشته ی آنتون چخوف با ترجمه ی کاظم انصاری می باشد و توسط انتشارات امیر کبیر نیز منتشر و روانه ی بازار کتاب شده است. اتاق شماره ۶ یکی دیگر از داستانهای کوتاه چخوف است که حرفهای زیادی برای گفتن دارد. این کتاب جالب را بخوانید و با نگاه او به زندگی آشنا شوید.
آنتون چخوف به داستانهای کوتاه و شخصیت پردازی منحصر به فردی، معروف می باشد. کتاب اتاق شماره ۶ هم دارای داستان کوتاه میباشد که هر فصل آن نیز داستان خلاصهتری از داستان اصلی را به مخاطب ارائه میکند. در کتاب اتاق شماره ۶، ۵ بیمار که هر کدام داستان مخصوص به خود را دارند در این بیمارستان بستری اند، که مسئول رسیدگی به آن ها توصیفاتی از حالات روانی آن ها بیان میکند، تا مخاطب با حال و هوای بیمارستان روانی در آن سالهای روسیه آشنا شود.
در حقیقت، چخوف قصد داشته با نوشتن این داستان نقدی به فضای سیاسی آن دوره روسیه تزاری (نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی) وارد کند و چون خودش پزشک بوده نشان دهد که این بیماران چه مشکلاتی دارند و علم پزشکی در چه زمینههایی پیشرفت کرده و در چه حوزههایی نقص دارد.
روسیه در نیمهی دوم قرن نوزدهم روزگار عجیبی را میگذراند، شکاف طبقاتی میان اشراف و عموم جامعهی روسیه بسیار زیاد شده است و فساد روسیه را فراگرفته است. این روزگاری است که روشنفکران و اندیشمندان در روسیه دربارهی بشر دقیق شدهاند. آنها میخواهند بدانند آیا درد و رنج سهم بشر از زندگی است؟ انسان چقدر قدرت تغییر موقعیتها را دارد؟ واقعیت وجودی انسان چیست؟ آنتوان چخوف یکی از نویسندگانی است که دغدغههایش در قالب داستانها و نمایشنامههایی که با زبان لطیف و شاعرانهاش نوشته است بیان میکرد. کتاب اتاق شماره ۶ یکی دیگر از داستانهای کوتاه اوست که حرفهای زیادی برای گفتن دارد. این کتاب جالب را بخوانید و با نگاه چخوف به زندگی بیشتر آشنا شوید.
کتاب اتاق شماره 6 برای اولین بار در سال 1892 انتشار یافت. که داستان کوتاهی است که در سراسر جهان طرفداران زیادی دارد و بارها و بارها در قالب یک اثر مستقل یا در مجموعه آثار چخوف ترجمه و منتشرشده است. بسیاری از منتقدان اتاق شماره ۶ را دقیقاً به خاطر موضوعی که دارد، بهترین و چالشیترین داستان چخوف لقب دادهاند که از زمانه خود بسیار جلوتر است.
دکتر رابین، نقش اصلی داستان، مسئول یک آسایشگاه روانی در حومه ی شهر است و بر گروهی از بیماران نظارت می کند؛ البته داستان بیشتر در مورد اتاق شماره 6، با 5 بیمار می باشد. بیمارانی که انگار بازتابی از تمام انسان ها و به خصوص جامعه ی روسیه هستند. این کتاب بیان دغدغه های چخوف در رابطه با نگاه جامعه به بیماران روانی، داستانی تکان دهنده درباره ی معنای هستی بشر را به مخاطبین ارائه می کند. دکتر رابین به دنبال گفتگوهای مکرر با کارکنان آسایشگاه و بیماران، برای پیدا کردن پاسخ سوالهایی عمیق میباشد. او در تلاش است که درک بهتر از زندگی خود پیدا کند، اما کم کم مرز میان پزشک و بیمار کمرنگ میشود.
داستان کتاب اتاق شماره ۶، ماجرای دکتر و ۵ بیماری است که در اتاق شماره ۶ بستری هستند. یکی از این بیماران از طبقه اشراف میباشد و بقیه از کاسب واز طبقه متوسط جامعه هستند. در گودالی در کنار قبرستان، در یکی از روزهای بهار که برف سنگینی نیز آمده بود، دو جنازه پیدا میشود. که اجساد متعلق به یک پیرزن و یک بچه میباشد. آثار مرگ غیر طبیعی در آنها مشاهده میشود...
ایوان دمتریچ با تمسخر لبخندی زد و چشم ها را تنگ کرد و گفت: شما شوخی می کنید! آقایانی امثال شما و نیکیتا، معاونتان را با آینده سروکاری نیست، اما آقای محترم! مطمئن باشید که به زودی زمان بهتری خواهد رسید. شما می توانید به سخنان من بخندید و آن ها را پوچ و بی معنی بشمارید. اما بدانید که سپیدە زندگانی نوینی در حال دمیدن است و بالاخره حق و عدالت پیروز خواهد شد و مردم شهر ما برای این پیروزی جشن خواهند گرفت. صحیح است که من پیش از فرارسیدن آن روز خواهم مرد و آن ایام را نخواهم دید ولی نواده های ما در آن زندگی پرسعادت شرکت می کنند. من از صمیم قلب به آن ها شادباش می فرستم و از زندگی با سعادت آنان شاد و مسرورم! رفقا! به پیش. خدا یار شماست.
در چشمان ایـوان دمتریچ برقی درخشید، از جا برخاست و دستش را به جانب پنجره دراز کرد و همچنان با هیجان گفت: من از پشت این میله های آهنین شما را دعا می کنم، پاینده باد حق و عدالت، زنـده باد آزادی! پروردگارا! چه شادمان و مسرورم.
در زیر نظراتی را از خوانندگان آورده ایم:
روایت سخت و ساده از انسان بودن، تفکر و رنج. یه قسمتایی از کتاب که دیالوگای بین دکتر و بیمار رو می خوندم. اون قسمت زیبای هملت(بودن یا نبودن) هی تو ذهنم می ومد: مسئله این است آیا شایستهتر آن است که به تیر و تازیانه تقدیرِ جفاپیشه تن دردهیم، یا این که ساز و برگ نبرد برداشته، به جنگ مشکلات فراوان رویم، تا آن دشواریها را ز میان برداریم؟ مردن، آسودن - سرانجام همین است و بس. روایت به شدت تلخ و دوست داشتنی تو صفحات کم بود، از اون کتابا که چندین بار باید خوندش.
اثری تکان دهنده و بسیار روان که در عین سادگی معنای عمیقی دربر دارد ما با اثری مواجه هستیم که از دل فلسفه می آید و افکار نویسنده را خیلی عیان بیان میکند دربارهی زندگی و مرگ.
کتاب بسیار خوبیه و ترجمه ش هم قابل قبوله. قسمتی از کتاب که خیلی به دلم نشست:
"موجود زنده هر چه در سطح پایین تری باشد، حساسیت کمتری هم دارد و نسبت به عوامل تحریک کننده واکنش ضعیف تری نشان می دهد و هر چه سطح تکاملش بالاتر باشد، واکنشش در برابر واقعیات، حساسیت و جوش و خروش بیشتری خواهد داشت."
توصیه می کنم این کتاب رو مطالعه کنید.
نسخه الکترونیکی کتاب اتاق شماره 6، در فراکتاب موجود می باشد. شما می توانید با دانلود نسخه الکترونیکی این کتاب از طریق نرم افزار فراکتاب، از مطالعه آن در کتابخوان فراکتاب لذت ببرید.
مشخصات کتاب اتاق شماره 6 در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | امیرکبیر |
نویسنده: | آنتون چخوف |
مترجم: | کاظم انصاری |
تعداد صفحه: | 200 |
موضوع: | رمان خارجی، داستان خارجی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، انسان شناسی |
قالب: | الکترونیک |