کتاب بابا کفتری و جوجه اش نوشته علی عابدی است و انتشارات امیرکبیر آن را منتشر کرده است. قصهها مزایای بیشماری دارند و کودکان از طریق داستانها موارد زیادی را یاد میگیرند و نسبت به مسائل آموزشی واکنش بهتری نشان میدهند.
آموزش در حین خواندن آموزش غیرمستقیم نام دارد و کودکان بدون اینکه بدانند نکات زیاد را میآموزند. آموزشها میتواند مهارتهای زندگی، هنجارها و رفتارهای درست باشد یا مطالب و حقایق علمی دنیای اطراف. این آموزشها چون بهصورت داستان برای کودکان خوانده میشود، از شنیدن آن لذت میبرند و در ذهنشان باقی میماند. مطالعۀ داستان همچنین تأثیرات فراوانی بر کودکان و نوجوانان میگذارد؛ قدرت درک و خیالپردازیشان تقویت میشود، خلاقیت در آنها پرورش پیدا کرده و دایرۀ واژگانشان گسترش پیدا مییابد. قصهها همچنین با ایجاد سؤال در ذهن کودکان و نوجوانان، به آنها آموزش میدهند.
کتاب بابا کفتری و جوجهاش داستانی تخیلی و آموزنده برای کودکان است که مفاهیمی چون امانتداری، صداقت، و پرهیز از قضاوت عجولانه را به شکلی ساده و جذاب آموزش میدهد. جوجه با پولی که از بابا کفتر گرفته، خرید میکند و بقیۀ پول را طبق گفتهٔ بابا کفتر در جیب کت او میگذارد، اما صبح که بابا کفتر بیدار میشود و بقیهٔ پول را پیدا نمیکند، جوجه را سرزنش میکند و فکر میکند پول را گمکرده است یا جوجه دروغ میگوید. بابا کفتر بدون بررسی دقیق، از دست جوجه عصبانی میشود و زود قضاوت میکند اما در ادامه، با آگاهی از اینکه پول در جیب کت بوده و خودش فراموش کرده است، متوجه اشتباه خود میشود.
او ظهر همان روز به خانه میآید و از جوجه معذرتخواهی میکند و این رفتار، فرصتی برای آموزش ارزشهایی مانند پذیرش اشتباه، عذرخواهی و درک متقابل را به کودک میدهد. کتاب بابا کفتری و جوجهاش با روایت صمیمی و تصویری مهربانانه از زندگی پرندگان، کودکان را بااهمیت توجه به احساسات دیگران، اعتماد و مسئولیتپذیری آشنا میکند و درسهایی از زندگی و رفتارهای اجتماعی را به آنها میآموزد.