گروه سنی «کودکان» از مقاطع سنی بسیار با اهمیت، اثربخش و اثرگذار بر آینده است؛ به همین علت دشمنان در تلاشاند با تاثیر گذاشتن روی این سن به اهداف خود برسند. آنچه مسلم است، بسیاری از اعمال و رفتارهای دوره بزرگسالی نشئت گرفته از پدیدههای زندگی در دوران کودکی است. لذا تبلیغ و هدایت صحیح دینی کودک جامعه بزرگسال آینده را از مشکل برطرف میسازد.
طلاب و مبلغان گرامی در تبلیغ خود با گروه سنی کودک روبهرو خواهند بود و برای مواجهه اثربخش با آنان باید از آمادگی های لازم برخوردار باشند و هنر و مهارت کافی ارتباط با این گروه سنی را کسب کنند.
مبلغی میتواند در امر تبلیغ کودک موفق شود و با آنها ارتباط موثر بگیرد و آنها را جذب کند که زبانشان را بفهمد و بتواند با زبان و بیان کودک صحبت کند.
در کتاب کوچه بچهها مهارت ارتباط با کودک (مهارتهای طلبگی جلد42) سعی شده است مطالبی بیان شود که یک مبلغ برای ارتباط موثر با کودکان لازم دارد و باید از آنها بهره بگیرد.
اعمال و رفتارش مطابق گفتارش باشد
در صورت مطابق نبودن گفتار با رفتار، سایر روشها و تلاشهای مبلغ بیثمر خواهد بود و نه تنها نتیجه تربیتی حاصل نخواهد شد، بلکه در ذهن متربی گفتارها، نصایح و سایر اهداف مطلوب تربیتی سست و بدون کارآیی و غیرقابل عمل جلوه خواهد کرد.
مبلغ و مربی، امام و رهبر کودکان هستند، پس باید خود در همه کارها پیشگام باشند و قبل از تعیلم کودکان به تعلیم خود بپردازند.آنها باید قبل از اینکه کودکان را به انجام کارهای خوب دستور دهند و از اعمال زشت و ناروا بازدارند، خود به آنچه میگویند عمل کنند.
اینکه مبلغ در گفتار یا رفتار خود اشتباه کند، جای تعجب نخواهد داشت؛ اما اگر اشتباه خود را تصحیح نکند که مبادا آبروی علمی یا اخلاقی او ریخته شود، باید تعجب کرد!
استاد قرائتی در یکی از خاطر اتش نقل میکند: « در درس استاد بزرگواری شرکت میکردم. روزی بحث مفصلی کرد و فردای آن روز خیلی راحت فرمود: آنچه دیروز گفتم اشتباه بود.»