تمرکز ما بر تربیت و تعلیم است. آن هم با رویکرد اسلامی، عقلانی و با محوریتِ مهارتآموزی به خانوادهها.
کتاب ناباب و نایاب نوشته عبدالعظیم کریمی است که توسط نشر مهرستان منتشر شده است. این کتاب، به بیان بابی دیگر از در تعلیم تربیت نایاب میپردازد تا همه مولفهها و عناصر تربیت آسیبزا را به چالشی بزرگ بکشاند این چالش ناگزیر منجر به زیرکشیدن همه سازههای زیرساز دستگاه اندیشگی سیاستگذاران و تصمیم سازانی میشود که بهنام تحول در تعلیم و تربیت خود بزرگترین مانع تحول شدهاند.در این گفتارها مشخص میشود که اساسا تربیت تغییر دادن افراد نیست، بلکه تائید کردن آنهاست.
تربیت به مثابه تبعیت
چگونه تغییر ندهیم؟
در گفتمان« تربیت به مثابه تبعیت» ساختمان تعلیم و تربیت از حالت ساخت و ساختار ایستا به حالت سیّال ساختشونده و ساختارشوندگی ارتقا مییابد و در این خوانش زایاو نواز، تعلیم و تربیت از فن و علم و روش به هنر و بینش و منش تبدیل میشود و کودک یا متربی خود شخصا عامل و فاعل تربیت خویش میشود و بزرگسال و محیط اجتماعی او نه تداخلکننده، بلکه در حد تدارککننده این فاعلیت و عاملیت عمل میکنند. برخلاف تصور رایج که کودک را تابع بزرگسال میکنند، اینجا این بزرگسال است که باید با یک چرخش نگرشی در ساختارهای شناختی و عاطفی و رفتاری خود، تابع جهان کودک شود.
تبعیت از جهان پاک کودک، تبعیت از فطرت الهی او به مقصد الگوگیری تکوینی از اوست تا به همانسان که میزید و میجوید و میپوید، بزرگسال نیز به کودکی خویش بازمیگردد.
تربیت به مثابه تبعیت زمینهای برای بازگشت به اصل خویش است تا هرکس به شاکله خویش بازگردد.