انتقال سنتهای حوزوی و تجربههای صحیح و مفید بزرگان علم و استوانههای اخلاق و تربیت به نسل نو طلبه با استفاده از راهکار جدید و در قالب کتابهایی با عنوان مهارتی طلبگی، از جمله فعالیتهای گروه سنتهای حوزوی مرکز پژوهشهای جوان است. در حوزه های علمیه، توجه به اخلاق و تربیت طلاب جوان همیشه دغدغه اصلی و محوری در کنار دروس رسمی بوده و این ویژگی، زمینه رقابت سالم بین طلبهها، برای برخورداری از فضیلتهای اخلاقی و کسب مبادی آداب بوده است. مجموعه «مهارتهای طلبگی» در شش دسته فردی، اجتماعی، خانوادگی، علمی، اخلاقی و تبلیغی تقسیمبندی شده است تا مهارتهایی متناسب با اقتضائات رفتاری و معرفتی طلاب جوان ارائه کند. جلد 41 مجموعه «مهارتهای طلبگی» تحت عنوان رموز روضهخوانی منتشر شده است.
امروزه ضرورت نیاز به تبلیغ در میان اقشار مختلف جامعه بیشتر از پیش احساس میشود .در میان تمام ابزارهای تبلیغی، منبر و موعظه با سابقه هزار ساله در دین اسلام و تشیع هنوز مخاطبین فراوانی را در سرتاسر جهان، بویژه در ایام مناسبتی مورد هدف قرار میدهد. منبر که شامل موعظه تبیین معارف و برانگیختن احساس مخاطب است، در نقطه پایانی و مهم آن به مرثیهسرایی و روضهخوانی ختم میشود. مرثیهسرایی بستر انتقال معارف و مفاهیم بلند عترت بویژه نهضت عاشوراست. ازاینرو شناسایی نقاط آسیبزا و تحریف ساز این عنصر تبلیغی و نیز بازشناسی منابع معتبر از غیرمعتبر برای مرثیهسرایان و روضهخوانان همواره از دغدغههای عالمان شیعی از قرون گذشته تا به حال بوده است. همچنین تسلط بر فنون روضهخوانی میتواند به وسیلهای برای کمک به مبلغان جهت تقویت تبلیغ و تأثیرگذاری بیشتر بیانجامد. به همین جهت کتاب رموز روضهخوانی بر آن است که این نیاز مخاطبین حوزوی که تازه پا به عرصه تبلیغ و مرثیهسرایی میگذارند را در حد ممکن تأمین نماید. شناخت مبانی، جایگاه و اهمیت مرثیهسرایی و روضهخوانی، آشنایی با منابع معتبر و شیوههای به کاربردن آن در روضهها، فنون و مهارتهای روضهخوانی و پرورش مطالب و نیز به کارگیری آنها در طول روضهخوانی بسیار ضروری است.
امام هادی (ع) در مرحله اول قرآن و اهلبیت (ع) را به عنوان بالاترین الگوی تربیتی معرفی میکند و چنین میفرماید: «نخستین خبری که حقانیت و صدق آن از قرآن به دست میآید و میتوان کتاب خدا را بر آن گواه گرفت، حدیثی است که بر طبق کتاب خدا و پیامبر (ص) نقل شده است و اختلاف کلمهای در آن نیست که فرمود: من در میان شما دو چیز گرانبها میگذارم، کتاب خدا و عترتم یعنی اهلبیتم را که هرگاه به آن تمسک جویید، گمراه نمیشوید و این دو هیچگاه از هم جدا نشوند تا کنار حوض کوثر بر من وارد شوند.»
ما چون شواهد صدق این حدیث را به صراحت در قرآن مییابیم که میفرماید: ولی و صاحب اختیار شما تنها خدا و پیامبر اوست و کسانی که ایمان آوردند؛ همان کسانی که نماز را به پا میدارند و زکات را در حال رکوع میپردازند و هر کس خدا و پیامبر او و کسانی را که به او ایمان آوردند، اهلبیت (ع) را ولی خود بگیرد، پیروز است؛ زیرا حزب خدا پیروز و سعادتمند است.