کتاب حیای همسرانه نوشته محمد مهدی عباسیآغوی و محمدصادق عباسیآغوی میباشد و سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی آن را به چاپ رسانده است.
این کتاب به صورت عملیاتی راهکارهای ارتقای حیا را به همسران به ویژه جوان ارائه میدهد و به معرفی حیا، آثار آن، ریشهها و عوامل، مصادیق و حوزههای آن و در پایان، راهکارهای ارتقای حیا را میپردازد.
حیا با حجاب و عفاف چه نسبتی دارد؟ حیا در علم لغت، روانشناسی و دین چه معنایی دارد؟ برای پاسخ به این پرسشها با ما همراه شوید. ممکن است بگویید چه اهمیتی دارد دنبال این پرسشها و پاسخش بروم؟ برای اینکه حیای مناسب باعث میشود گفتوگوهای میان همسران بسیار لذتبخش شود و از گفتوگوهای جدلگونه و زننده جلوگیری شود.
به سبب اینکه حیا باعث میشود تعهد و پایبندی همسران به زندگی دوچندان شود. به این سبب که حیا باعث میشود ارتباط عاطفی میان خانواده عمیقتر شود؛ زیرا وابستگی عاطفی دوطرفه بیشتر میشود. و به این دلیل که حیا باعث میشود انتظار از همسر به اندازه مناسب باشد؛ نه به اندازه کوه و نه به اندازه سر سوزن. با مروری بر پژوهشهای انجام گرفته در حوزه حیا و خانواده، درمییابیم ارائه راهکارهای ارتقای سطح حیای همسران، چندان مورد توجه پژوهشگران نبوده و موضوع حیا بیشتر از بعد اهمیت و نقش آن در امور دیگر مورد بررسی قرار گرفته است.