کتاب اخلاق در عاشورا اثر هادی خشنودی توسط انتشارات میراث ماندگار منتشر شده است. تاریخ پرفرازونشیب انسان از همان ابتدا تاکنون همواره شاهد نزاعها و خونریزیها بوده است.
نزاع بین هابیل و قابیل را میتوان بهعنوان اولین نزاع و درگیری میان انسانها دانست که منجر به کشتهشدن هابیل گردید و پس از آن جنگهای قومی و قبیلهای و ملی و حتی جنگهای جهانی فراوانی صورتگرفته است که علل و عوامل زیادی اعم از علل دنیوی و مذهبی و دینی و شخصی و... داشته است و برخی از آنان به دلیل عمق بیشتر نزاع ماندگاری بیشتری در تاریخ داشته است اما به طور حتم، هیچ یک از آن ها مانند قیام سیدالشهدا ماندگار و مؤثر و با حرارت عجیب در تارخ نبوده است. قیامی که در سال ۶۱ هجری قمری رخ داد لکن ماندگاری و اثرش بیش از هزار و سیصد سال ادامه داشته و دارد و سالبهسال بلکه روزبهروز بر حرارت و جلوهاش افزوده میشود.
حال سؤالی که ذهن همه را اعم از مسلمان و غیرمسلمان و حتی شیعیان مشغول کرده است این است که رمز ماندگاری این قیام و داشتن آثار عجیب در همه قرنها چه بوده است؟ به طور حتم رمز ماندگاری آن آمار کشتگان و تلفات و جنایات انجامگرفته در آن نبوده است چرا که در بسیاری از جنگها آمار جنایات و تلفات خیلی بیشتر از عاشورا هست.
حضرت زینب علی عصر عاشورا هنگام حمله سپاه کوفه به خیمهها و غارت اشیاء چون دید شمر با شمشیر آخته قصد کشتن امام زینالعابدین را دارد، فرمود:او کشته نخواهد شد مگر آنکه من فدای او شوم.
پیشوای نهضت، به پشت گرمی حامیان ایثارگر، گام در مراحل دشوار و پرخطر میگذارد. اگر آمادگی پیروان برای ایثار مال و جان و گذشتن از راحتی و زندگی نباشد، رهبر تنها میماند و حق، مظلوم و بی یاور. در انقلاب کربلا، امام و خانواده و یارانش دست از زندگی شستند، تا دین خدا بماند و کشته و اسیر شدند، تا حق زنده بماند و امت، آزاد شوند، و اصحاب شهید امام، تازنده بودند، اجازه ندادند از بنیهاشم کسی به میدان رود و کشته شود.
بنیهاشم هم تا زنده بودند، جان فدا کردند و در راه و رکاب امام به شهادت رسیدند و حسین بن علی علیه شهید آخرین بود که وقتی به دشت کربلا نگریست، از آنهمه یاران و برادران و اصحاب، کسی نمانده بود.