کتاب ویروس های ارتباط نوشتهٔ ابراهیم میثاق می باشد و نشر مهرستان این کتاب را روانهٔ بازار کرده است. این اثر دربارهٔ آسیبشناسی ارتباط و مهارتهای مدیریت روابط در خانواده است.
کتاب «ویروسهای ارتباط»، اثر ابراهیم میثاق بوده و توسط نشر مهرستان، منتشر شده است.
این کتاب، حاصل سی سال تجربۀ مشاورههای متعدد نویسندۀ کتاب با افراد مختلف است. مخاطب در این کتاب با تعریف ارتباط، انواع ارتباط بین زن و شوهر، شناسایی ویروسهای ارتباطی بین همسران و بیان راهکارهایی برای ازبینبردن این ویروسها آشنا شده و کتاب، او را در مسیر برقراری ارتباط سالم زناشویی یاری میرساند. نویسنده در این کتاب، با نقل داستانها و روایتهای کوتاه، مسائل را شفافتر و قابل فهمتر میکند.
جروبحث، تحقیر، نیش و کنایه، عیبجویی، سرزنش، محاکمه، ناسپاسی، واکنش سریع، مقایسه با دیگران، تهدید و دروغ، تنها تعدادی از ویروسهای ارتباطی هستند که میتوانند زندگی مشترکی را میزبان خود قرار دهند و تکثیر شوند. در علم زیستشناسی، ویروسها را اینگونه تعریف میکنند: با استفاده از امکانات سلولی میزبانشان تکثیر میشوند و گاه آنچنان سرعت تکثیرشان سریع است که سلولهای میزبان در برابرشان تسلیم میشوند.لازمۀ زیست موفق زن و مرد در کنار یکدیگر زیر یک سقف، این است: ارتباط سالم و ناسالم را از هم بازشناسند، بدانند چه عواملی باعث کدرشدن روابطشان میشود و چه مهارتهایی را باید بیاموزند تا اختلافهای روشی و منشی را با کمترین بحران حلوفصل کنند.
کتاب ویروس های ارتباط در فصل ۱ به موضوع ارتباط و مسائل پیرامون آن پرداخته است. فصل ۲ که ویروسهای ارتباط نام دارد، دربارهٔ گفتوگوکردنهای سازنده و غیرسازنده، محکومکردن و نیز رفتارهایی ناپسنادنه مانند تمسخر، منتگذاری، رسواکردن، بیاعتنایی، تحقیر، توهین و... است. فصل ۳ به انواع ارتباط میان زن و شوهر پرداخته و فصل ۴ پژوهشهای مرتبط با روابط خانوادگی را برشمرده و تشریح کرده است.
نویسنده کتاب، که خود مشاور خانواده است می گوید: حدوداً بیش از نود درصد از افرادی که مشاوره دریافت کرده اند مشکلشان، ارتباط بوده و اختلال در روابط زندگی تاکنون مهمترین مشکل مراجعه کنندگان بوده است.
اغلب مثال های این کتاب واقعی و برگرفته از مشاوره های انجام شده است. در این کتاب سبک زندگی سعی شده است ویروس ها و روش درمان آنها تشریح شود.
انسان موجودی اجتماعی است و نمیتواند انفرادی و بی اعتنا به انسان های دیگر خوشبخت زندگی کند. واژه ی انسان از انس یعنی محبت و پیوند گرفته شده است. سلامت تن و روان و رشد شخصیت انسان کاملا وابسته به جمع است. به همین علت حضور موفق در جامعه یعنی ارتباط موفق مهمترین عامل خوشبختی و رضایت مندی در زندگی انسان است. اغلب پژوهشهای علمی که در حیطه خوشبختی و احساس رضایتمندی در زندگی انجام شده اند، ارتباط موفق را مهمترین عامل رضایتمندی در زندگی می دانند.
سرزنش بیان مشکل به زبان تلخ و به شکل غر زدن است، چه سخن منطقی و چه غیرمنطقی باشد. غر و نق زدن وقتی است که فرد خواسته یا ناخواسته نظر خود را به صورت اعتراض تحقیرآمیز و تلخ بگوید. «غر یا نق زدن و اشتباه خطاکار را به رخ او کشیدن، باعث تخریب ارتباط می شود.» مثلا وقتی فرد شکست خورده است، به او گفته می شود: «دیدی گفتم نکن. حالا فهمیدی؟ حقته که شکست بخوری.» با این الفاظ آیا روی زخم شکست او نمک نمی ریزیم؟ آن هم زمانی که فرد به حمایت نیاز دارد. سرزنش در این موقعیت و اشتباه فرد را به رخ او کشیدن و اثبات نادانی او، رابطه را خراب تر می کند. با سرزنش کردن، فرد شکست خورده می پندارد از شکست او خوش حال هستیم یا می خواهیم برتری فهم و خرد خود و نادانی او را اثبات کنیم. به جای اینکه هم دردی و همدلی دل سوازنه کنیم و به او آرامش دهیم تا بتواند فکر کند و پند گیرد و درست تدبیر کند، اگر به غر زدن و سرزنش کردن ادامه دهیم، چه می شود؟ نتیجه این می شود که او عیب و مشکل خود را از سرزنشگر پنهان می کند. حتی اگر نیاز به کمک داشته باشد، درخواست کمک نمی کند؛ زیرا می داند تحقیر می شود.
مثال دیگر غر زدن اینکه زن وقتی مدتی طولانی به سفر نرفته است و می خواهد همسرش او را به سفر ببرد، به همسرش این چنین بگوید: «چرا به فکر ما نیستی؟ پوسیدیم توی خونه. چرا ما رو سفر نمی بری؟ زندگی ت شده همش کار و کار و کار. از این وضع خسته شدیم.» به این نحو صحبت کردن می گوییم غر زدن که تاثیر منفی به جا می گذارد. بهتر نیست به جای غر زدن خواسته خود را مهربانانه بگوییم؟ مثلا بگوییم: «مدتی است واقعا از نظر روحی به مسافرت نیاز دارم. حال خوبی ندارم، ممنون می شم اگر شرایطسفر رو برامون آماده کنی.»
… به جای غر زدن باید در فضای آرام، به کمک یکدیگر، مشکل علت یابی شود. سپس، به همراه راه حل، ضامن اجرایی مقرر شود؛ یعنی در صورت رعایت نکردن، جریمه اعمال شود. تمام این مراحل، توافقی و بدون تحمیل باید انجام شود؛ مگر اینکه فرد بخواهد گستاخانه به خطای خود ادامه دهد که چاره دیگری باید اندیشید.
برای خرید نسخه چاپی کتاب ویروس های ارتباط به سایت و اپلیکیشن فراکتاب مراجعه و از خواندن این کتاب لذت ببرید.
مشخصات کتاب ویروس های ارتباط در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | مهرستان |
نویسنده: | ابراهیم میثاق |
تعداد صفحه: | 145 |
موضوع: | آسیبشناسی ارتباط و مهارتهای مدیریت روابط در خانواده |
قالب: | الکترونیکی و چاپی با تخفیف ویژه |