کتاب سرمایه های ماندگار نوشته مهدی طغیانی، محمدمهدی کاظمی و در نشر مهرستان به چاپ رسیده است. خیرخواهی و نیکوکاری و تمایل افراد برای انجامدادن آن، از خصوصیات فطری انسان است. افراد فارغ از جنس، سن، قومیت، مذهب و ... به صورت فردی یا جمعی، به انجامدادن آن مایل بوده و در صورت نشر و گسترش آن، زمینه التیام جانهای خسته و رفع بسیاری از مشکلات فردی، اجتماعی فراهم میشود.
کتاب سرمایههای ماندگار با هدف ترویج نیکوکاری، راهنمایی است برای مؤسسات خیریه و سازمانهای مردمنهاد. این کتاب دربردارنده اطلاعات لازم در زمینه راهاندازی خیریه و توسعه و تجدید برنامههای جمعآوری اعانه از اشخاص خیر است و در آن، روشهای تجهیز منابع و فعالیتهایی طرح میشود که با ورود سرمایه به سازمان سروکار دارد. به بیان دیگر، دغدغه کتاب، بیان نکتهها و راهکارهایی برای افزایش هرچه بیشتر توان مؤسسات غیرانتفاعی و خیریهها در نحوه جذب منابع است.
بسیاری واژۀ غیرانتفاعی را واژهای با بار منفی میدانند؛ زیرا به مخاطب چنین القا میکند که فعالیتهای این بخش، هیچ منفعتی در پی ندارد. البته این تعریف کاملاً مقابل تعریف مؤسسات غیرانتفاعی در کشور ماست. آ نها به جای بهکاربردن این واژه، عبارت «سازمانهای انتفاعی اجتماعی» را پیشنهاد کردهاند. در بسیاری از کشورها، به سازمانهای غیردولتی مردمنهاد «غیرانتفاعی» گفته میشود. ازاینرو، برای اینکه بتوان بین کارهای این سازمانها و کارهای سازمانهای دولتی تمایز قائل شد، این عبارت به کار میرود.
اما در این کتاب منظور از مؤسسات غیرانتفاعی، مؤسساتی است که بهمنظور بهبود مشکلات اجتماعی فعالیت میکنند. همچنین، دربارۀ کلمۀ «مؤسسۀ غیرانتفاعی» باید گفت این کلمه از واژهای لاتین، بهمعنای عشقِ به همنوع و مهربانی و پیرو رفتار خوب بودن گرفته شده است. دانستن این معانی ما را به خاستگاههای اصلی ایجاد مؤسسات غیرانتفاعی هدایت میکند.