کتاب راه درست نوشته جیمز هالیس و ترجمه زهره محمدی است که توسط انتشارات بنیاد فرهنگ زندگی منتشر شده است.
این کتاب درک جامع و در عین حال عمیقی از شرایط جهانی برای شنونده فراهم می کند؛ یا آنچه معمولا به عنوان بحران درون زندگی شناخته می شود.
این کتاب نشان می دهد که چگونه می توانیم درون گذرگاه های سخت زندگی راه درست را آگاهانه پیدا کنیم.
جیمز هولیس، تحلیلگر مسائل بنیادی یونگ، به آن نقاط کور زندگی نگاهی دوباره می اندازد. نقاطی که می توانند وضع موجود را برای ما به امر جدیدی تبدیل کنند.
در حالی که اغلب اوقات مردم این نقاط را بحران میان زندگی می نامند، هولیس ترجیح می دهد آن ها را گذرگاه بنامد.
هولیس با شیوه ای منحصر بفرد و الهام گرفته از یونگ به سنگینی تأثیرات گذشته اشاره می کند و پیشنهاداتی را در مورد نحوه پیمایش در این آب های خیانتکار ارائه می دهد. هولیس با لحنی آرام و صدای دوستانه شنوندگان را از این دوره خطرناک عبور می دهد و راه های جدید را پیش پای مخاطبین کتاب قرار می دهد.
روایت کتاب روان است اما ممکن است لازم باشد شنوندگان برای تأمل در برخی از ایده های عمیق آن کمی وقت بگذارند.
این مطالعه از کتاب کوتاه و عالی جیمز هولیس یکی از بهترین کارهای مربوط به میانسالی است که با آن روبرو خواهید شد. هولیس پاسخ ساده یا فرمولی ارائه نمی دهد. در عوض، او روشن کرده است که گذرگاه میانی (به قول خودش) چقدر دشوار اما رهایی بخش اند.
از نظر وُردزوُرث فرآیند اجتماعی شدن فرآیند بیگانگی تدریجی انسان با حس ذاتی خویش است که در وی نهفته است. در نمایشنامه «یوجین او نیل» به نام «سفر طولانی روز به دل شب» کاراکتر مادر این وضعیت را به شیوه ای تراژیکتر بیان می کند:
هیچ یک از ما نمیتوانیم در مورد آنچه زندگی با ما کرده است کاری بکنیم و این اتفاق ها قبل از آن که متوجهشان بشوید رخ می دهند. پس از رخ دادن این اتفاق ها هم مجبور می شویم کارهای دیگری انجام دهیم تا زمانی که نهایتاً بین خود شما و آنچه دوست دارید باشید فاصله زیادی میافتد و خود واقعی خود را برای همیشه از دست میدهید.