امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
30,000
نظر شما چیست؟

کتاب مهدی عراقی را بکش که گفت و گوهایی درباره شهید حاج مهدی عراقی می باشد را سیدمصطفی حسینی و عبدالرضا نعمت اللهی به رشته تحریر درآورده اند و در انتشارات سروش منتشر شده است. کتاب مهدی عراقی را بکش، نتیجه و ثمره مهدی عراقی را بکش! حاصل گفت و گوهایی می باشد که در رابطه شهید حاج مهدی عراقی به نگارش درآمده است.

معرفی کتاب مهدی عراقی را بکش

کتاب مهدی عراقی را بکش، نتیجه و ثمره ی  مهدی عراقی را بکش! حاصل «گفت و گوهایی» می باشد که در رابطه ی «شهید حاج مهدی عراقی» به نگارش درآمده است. عراقی از کارآمدان و محکومان «سیاسی ایران»، فردی که جزء «فداییان اسلام» و از بنیان گذاران نخستین گروه «موتلفه اسلامی» می باشد که  بود که در «شهریور ماه سال 1358» در سانحه ای تروریستی درگذشت.
کتاب پیش رو، طی مصاحبه هایی که با «خانواده، دوستان و آشنایان» صورت گرفته وی را راحت تر شناخته و از «اقدامات، فعالیت ها، شخصیت و شیوه زندگی» او آگاهی لازم را برای مخاطبین ارائه می دهد.
اگر علاقه مند به کتاب های دفاع مقدس و سرگذشتی هستید؛ کتاب مهدی عراقی را بکش!، گزینه ای مناسب برای مطالعه است.

خلاصه کتاب مهدی عراقی را بکش

مهدی عراقی با زندگی و تقدیری آسان می باشد که اگر تأملی بر سرگذشت وی داشته باشیم، پی به «ابعاد و لایه های مختلف زندگی» او خواهیم برد و متوجه می شویم که درباره ی ایشان کم سخن گفته شده است.
«نقش او از اولین روزهای شکل ‌گیری نهضت در سال 1342، دوران طلایی حضور موثرش در زندان شاه و ارتباط ویژه ای با امام خمینی(ره) در سراسر دوران مبارزه، از او چهره‌ ای شاخص ساخته که به خصوص در میان چهره های غیر روحانی نهضت، منحصر به فرد می باشد».
«شهید عراقی» یک خصوصیت آشکار و صریحی داشته و آن «فرهنگ جوانمردی و لوتی‌ گری‌ اش» می باشد که سبب متشخص و متمایز شدن وی گشته که در حقیقت معنای «دین» همین است. ایشان از مرتبه و مقام خاصی در «تاریخ انقلاب اسلامی ایران» برخوردار بوده، ولی شگفت آن است که آوازه ی ایشان را کم شنیده ایم.
«حاج مهدی عراقی» دارای شخصیتی بودند که اگر حرفی و سخنی می گفتند، حتما به آن عمل می کردند. در نخستین دیداری که ایشان با «امام خمینی (ره) که با حضور حاج مهدی و ابوالفضل توکلی ‌بینا» داشته، متوجه «نگاه ‌های خاصی که امام به حاج مهدی» داشته، شده و در دل آرزو دارد که یک روز امام هم به ایشان همین نوع نگاه را داشته باشند.

فهرست کتاب

پیشگفتار
مقدمه
گاه شمار
گفت‌وگوهایی دربارهٔ شهید عراقی با:
عصمت ایجادی
امیر عراقی
هاشم امانی
اسدالله صفا
سیداصغر رخ صفت
مصطفی حائری زاده
محمدمهدی عبدخدایی
حسن یزدی زاده (مهاجر شریف)
ابوالفضل توکلی بینا
علی اکبر ناطق نوری
محسن رفیق دوست
محمدجوادحجتی کرمانی
احمد احمد
اصغر قریشی
عزت الله مطهری (شاهی)
جلال صمصامی فرد
بهزاد نبوی
فرخ نگهدار
عبدالمجید معادی خواه
محمد خلیل نیا
سیدمحمود دعایی
محمد هاشمی رفسنجانی
اصغر صحابی سلطانزاده
غلامحسن مداح
محمدرضا طالقانی
رضا رفیع زاده
حسین مهدیان
بهروز افخمی
تصاویر
اعلام

برشی از متن کتاب مهدی عراقی را بکش

عصمت ایجادی همسر شهید عراقی است. مصاحبه کردن برایش سخت بود و اگر اصرار ما و حمایت پسرش امیر نبود، راضی به گفت وگو نمی شد. گاهی از مرور خاطراتش با حاج مهدی عراقی خنده اش می گرفت و گاهی بغض می کرد. پس از چهل سال هنوز داغ شهادت همسر و خاطرات روزهای سخت بعد از آن برایش تازه بود. خانم ایجادی دوازده سال از عمر بیست و چهار ساله ی زندگی مشترکش با شهید عراقی را به دلیل حضور او در زندان شاه در تنهایی گذراند، یعنی دقیقاً نیمی از زمان زندگی مشترکشان را. صبر و همراهی او در سال های طولانی مبارزه و زندان همسرش شگفت آور است. روایت خانم ایجادی شخصی ترین و نزدیک ترین روایت از زندگی شهید عراقی است. ایشان بر ما منت گذاشت و ما را در منزلش پذیرفت.
-شما آقای عراقی را چه صدا می کردید؟
ما اصلاً همدیگر را نمی دیدیم که یادم باشد او را چه صدا می کردم! ماشاءالله آدم مبارزی بود. او همیشه به من می گفت خانم ملکه! این را می گفت تا من عصبانی نشوم. اگر هم یک وقتی من عصبانی می شدم، می گفت خانم راحت حرفت را بزن، من در مقابل شما ایستاده ام، فقط عصبانی نشو. درسش را خوب بلد بود!
-پیش از آشنایی با ایشان زندگی تان چگونه بود؟
ما با هم فامیل بودیم. ایشان خودش مرا خواست، پدرم هم که ایشان را خیلی دوست داشت، قبول کرد. من خودم مذهبی بودم ولی سیاسی نبودم {می خندد}. ایشان سیاسی بود. با همان سیاستی هم که داشت، همه را با زبان آرام می کرد.
-چه نسبتی با هم داشتید؟
ایشان نوه ی عمه ی پدرم بود. پدرم ایشان را بسیار دوست داشت، چون جوان شجاع و مبارز و نترسی بود. پدرم هم مذهبی بودند ولی سیاسی نبودند.
-کسانی که در آن دوران وارد فعالیت های سیاسی می شدند، به هر حال در معرض خطر قرار می گرفتند، این برای پدرتان مهم نبود؟
پدر و مادر ایشان اصلاً فکر نمی کردند که پدر من رضایت بدهد، اما وقتی آمدند، پدرم گفت اگر دخترم راضی باشد، اشکالی ندارد.
-پدرتان چرا رضایت دادند؟
پدرم خودش چهار پسر داشت، ولی به ایشان علاقه ی خاصی داشت. می گفت آدم نترس و مبارزی است.
-پدرتان طرف دار شهید نواب صفوی نبودند؟
خیر، ایشان مذهبی سنتی بودند. اهل سیاست نبودند.. .

دانلود کتاب مهدی عراقی را بکش

نسخه الکترونیک کتاب مهدی عراقی را بکش را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کنید و سپس در کتابخوان فراکتاب آن را مورد مطالعه قرار دهید.

دانلود کتاب مهدی عراقی را بکش

مشخصات کتاب مهدی عراقی را بکش در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: سروش
نویسنده: سیدمصطفی حسینی، عبدالرضا نعمت اللهی
تعداد صفحه: 303
موضوع: شهدا
قالب: الکترونیک

 

شابک :
978-964-12-1832-6‬‬‬
سال نشر :
1400
صفحات کتاب :
303
کنگره :
‏‫‬‭‬‭DSR1568
دیویی :
955/083
کتابشناسی ملی :
7518861

کتاب های مشابه مهدی عراقی را بکش