قرآن کریم، بزرگترین سرمایهی معرفتی ما مسلمانهاست؛ گنج ارزشمندی که خیلی از ما به روخوانی و ترجمهاش بسنده میکنیم و از حقایق و معارف ناب آن غافلیم. مجموعهی «تفسیر روان و کاربردی»، را میتوان روانترین و همهفهمترین تفسیر موجود از قرآن مناسب نسل نوجوان و جوان امروز دانست که برای یک شناخت عمیقتر از حقایق دینی و محتوای قرآنی به تولید رسیده است. ویژگیهای مهم مجموعهی «تفسیر روان و کاربردی»:
- بیانی روان و به دور از پیچیدگی، متناسب با سلیقهی مخاطب امروزی
- استفاده از اندیشههای معرفتی امام خمینی و علامه طباطبائی رضواناللهعلیهما که نیازهای زمان را بیشتر از دیگران درک کرده و با نبوغ علمی و شناخت عمیق از علوم اسلامیِ مرتبط با تفسیر قرآن کریم، برای معرفیِ بیشتر و بهترِ عمق نگاههای توحیدی و معرفتی قرآن به مخاطبان عصر حاضر، تلاش کردهاند.
- بهره بردن از عین سخنان نورانیِ این دو استاد در بعضی قسمتهای کتاب، به همراه توضیح نکات پیچیدهی عبارتهای ایشان
- بهتصویرکشیدنِ همراهی قرآن و عترت، با اشاره به روایات امامان شیعه در تفسیر آیات
- بیان کاربردی و عملی به همراه بحث علمی و اعتقادی، با هدفِ جاریکردنِ نور قرآن در متن زندگی روزمره
کتاب او، سومین اثر از مجموعهی تفسیر روان و کاربردیست که یکی از مهمترین محورهای معارف قرآن کریم، یعنی مسئله توحید را همراه با بیان تفسیر آیههای این سورهی عظیمالشأن، بررسی میکند.
توضیح اینکه تمام تعلقات و وابستگیهای انسان، و توجهی که به غیر خدا داریم، مانند آلودگی و لکهای سیاه، صفحه سفید دل ما را تیره میکند و روح و جان الهیمان را به زنجیر میکشد. انسان هر قدر بیشتر به خدا توجه کند و با یاد و عشق او، تعلق خود را از غیر او ببرد، به همان اندازه به اخلاص بیشتری دست مییابد و قلب و جان خود را آراستهتر و نورانیتر میکند. در این سیر، آخرین مرحله این است که انسان حتی به خودش هم تعلق نداشته باشد، یعنی در مسیر قطع تعلقات آخرین رشته تعلقی که باید قطع شود، تعلق و وابستگی به خود است.
در میدان مبارزه و جهاد با نفس که به تعبیر روایات «جهاد اکبر» محسوب میشود، انسان مخلص با توکل و توسل دائمی، سعی میکند علائق و وابستگیهای خود را قطع کند و همواره میکوشد تا هوای نفس و خودمحوری خویش را سرکوب کرده و در عوض محبت و یاد الهی را در قلب خود جای دهد.