کتاب سیری در تاریخ اندیشه دینی هند (جلد اول) اثری از سید علی محمد نقوی است. این اثر مروری دارد بر آیین و اندیشههای سرزمین پر رمز و راز هند. در طول تاریخ پنج هزار ساله هند، هزاران گروه از نژادهای گوناگون، با فرهنگها و زبانهای متفاوت و اعتقادات ناهمانند وارد این دیار شده و در فرهنگ دامنهدار آن جذب شدند. هند همیشه به عنوان یک کانون معنوی، اندیشههای فلسفی و دینی مختلف را به خود جذب میکند. در این کشور میتوان پیروان ادیان مختلف را از جمله مذاهب هندو، تمام ادیان بزرگ از جمله اسلام، مسیحی، یهودی و زرتشتی را دید. فلسفه غالب در هند، بر خلاف فلسفه غربی، راه خود را از دین جدا نکرده است و این موضوع همواره نقشی پررنگ در زندگی مردم داشته است.
سید علی محمد نقدی در کتاب سیر در تاریخ اندیشه دینی هند به بررسی سیر تطور مبانی اندیشه دینی و فلسفی مکاتب هند از عصر وداها تا عصر گیتا میپردازد. در ادامه نیز اندیشههای دینی دوران معاصر را از نظر میگذراند و مباحث مختلفی را مانند تاریخ باستان، تاریخ معاصر، دین شناسی تطبیقی، کلام، فلسفه و عرفان را بررسی میکند.
نوشتن درباره ادیان و مکاتب دینی هند کاری بسیار دشوار است. از سویی گستردگی و فراخنای دامنه بحث، محقق را به تواضع و خاموشی دعوت می کند و از سوی دیگر پیچیدگی مباحث و غموض مفاهیم فلسفی و دینی این دیار ، محققانی را که آشنایی تام و وافی با آبشخورها و مبادی این اندیشه ها نداشته باشند به بیراهه و سرگردانی می کشاند.