کتاب جامعه و فرهنگ زیمبابوه از مجموعه کتاب های جامعه و فرهنگ کشورها توسط محمدحسن ایپکچی نوشته شده است. شناخت و بررسی فرهنگ کشورها، امروزه از اهمیت زیادی برخوردار است. قطعاً آشنایی با ویژگی های فرهنگی و اجتماعی دیگر کشورها، نقش بسزایی در بالا بردن درک و فهم ما از تنوع فرهنگی در دنیایی که در آن زندگی می کنیم دارد.
سرزمین پهناور آفریقا و به خصوص آفریقای زیر صحرا با کشورهای مختلف این منطقه، ضمن برخورداری از اشتراکات فرهنگی، از تفاوت های بارز فرهنگی در هریک و حتی اختلافاتی در ساختار فرهنگی گروه ها و قبایل مردمی همان کشور برخوردار است. زیمبابوه در حوزه جنوب آفریقا، ازجمله این کشورهاست که از مشخصه های فرهنگی و اجتماعی خاصی بهره مند است. کتاب جامعه و فرهنگ زیمباوه، تجربه حضور محمدحسن ایپکچی به عنوان رایزن فرهنگی ج.ا ایران، در فاصله سال های 1385 تا 1388 در این کشور زیباست.
قبیله شونا، بزرگترین گروه نژادی زیمبابوه بوده، زبانشان شونا (از گروه زبان های بانتو) و جمعیت آنها، به بیش از نه میلیون نفر می رسد. از نظر پراکندگی جمعیتی مردم شونازبان، باید به کشورهایی چون زیمبابوه، بوتسوانا و جنوب موزامبیک اشاره نمود. مردم شونا از نظر جمعیتی (بیش از 80 درصد جمعیت کل کشور) و فرهنگی بر سایر قبایل کشور، برتری قابل ملاحظه ای دارند. به رغم تغییرات فرهنگی به وجودآمده در کشور، هنوز در مناطق و روستاهای دورافتاده دیده می شود که مردم شونا، معمولاً در خانواده های مستقل که شامل یک یا تعداد بیشتری از افراد مسن تر و خانواده های گسترده شان هستند، زندگی می کنند.
در این مدل های زندگی، غالباً تصمیم گیریهای مهم در خانواده گرفته می شود و بزرگترهای خانواده حرف اول را می زنند. شاید بتوان در مقام تشبیه، مشابهت هایی را بین رییس خانوار و فرماندار یک ایالت، از نظر مقام ارشد سیاسی، قائل شد. محل زندگی رییس خانوار، به طورمعمول، درمیان دیگر خانواده ها بوده، خراجی را بابت هزینه های مربوط به خدمات و جایگاه خود، از بستگان و خانواده ها دریافت می نماید. مردم شونا به ارواح خیر و شر اعتقاد دارند.