فصلنامه پژوهش های حقوقی قانون یار (شماره یازدهم)، توسط انتشارات قانون یار منتشر شد. بررسی جایگاه حقوقی سازمان بهداشت جهانی در شیوع بیماری های واگیردار و ماهیت حقوقی تضمینات در پرداخت های بین المللی، از جمله عناوینی هستند که در این شماره از مجله میخوانید.
موضوع این مقاله تحقیقی روابط بین مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سیاستهای اقتصاد مقاومتی است. انواع قاچاق در حدودی که مرتبط با این موضوع است بررسی شده و نیز به انگیزههای قاچاقچیان چه در قالب فردی و گروهی و چه سازمان یافته و حرفه ای پرداخته شده است. نخست باید توجه کرد که چرا تقاضا برای کالاهای خارجی بهویژه قاچاق وجود دارد. کیفیت بالاتر و قیمت ارزانتر مهمترین دلایل ارجحیت این نوع از کالاهاست.
یک دلیل عمده دیگر برای قاچاق سازمانیافته رانتی است که در واردات غیررسمی و دور زدن قوانین دولتی وجود دارد. دولت می باید تا حد امکان با کاهش حجم، شفافسازی و بروزرسانی مقررات دولتی رانت موجود در قاچاق را از بین ببرد. رویکرد و سیاستهای اقتصاد مقاومتی میتواند در پیشگیری یا مقابله با قاچاق در همه ابعاد و صورتهای آن رهگشا باشد. در این مقاله تحقیقی عوامل موثر بر قاچاق و سیاست های اقتصاد مقاومتی در مواجهه با آن ها به صورت دقیقتری مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.