کتاب الی بیت المقدس، خاطرات شفاهی سیدمحمدمهدی پوریزدان پرست از کاروان جهانی الی بیت القدس می باشد و توسط انتشارات راه یار منتشر و روانه ی بازار کتاب شده است. روایتی از حضور یازده روزه در کاروان الی بیتالمقدس که اهمیت حرکتهای مردمی و ترس رژیم صهیونیستی از مخالفتهای بینالمللی با رویکرد آنها را بیان میکند.
دههشصتیها، نه آنقدر به انقلاب و سالهای دفاع مقدس نزدیک بودهاند که خودشان را از آنها بدانند و نه آنقدر از آن دور افتاده که از آنها جدا باشند؛ از اینرو نقشآفرینان انقلاب و جنگ برایشان اسطورههایی هستند که آرزو دارند همانند آنها شوند. چمران و همت و متوسلیان و اسلامینسب همان کسانی بودند که آرمانهای بلندشان در مبارزه با ظلم و دفاع از مظلوم، مرزی نمیشناخت و هرجا زمینهاش پیش آمد، به لبنان و افغانستان و بوسنی رفتند و برای کمک به آنها جنگیدند تا یاور مظلوم باشند. شعار و آرزوی بزرگ همهشان هم آزادی قدس از دست اسرائیل بود.
شاید برای همین بود که نام عملیات آزادسازی خرمشهر را گذاشتند «الیبیتالمقدس»؛ یعنی آزادسازی سرزمین اشغالی خرمشهر با هدف تمرین برای آزادسازی سرزمین اشغالی فلسطین و بیتالمقدس.
ده شصتی ها در اوایل دهه هشتاد، وقتی سنشان به دانشگاه رسید و دانشجو شدند، نسل بچههای جنگ، کمتر در دانشگاهها مانده بودند. ناگزیر، میداندار کار شدند و فرصتی فراهم شده بود تا از آرمانهایشان بگویند. مبارزه با اسرائیل و آزادی فلسطین که در آن روزگار و همین طور روزگار الان نیاز بود و هست تا برایش فلسفه و استدلال آورده شود، از مهمترینِ این آرمانها بود.
خاطراتم را که مرور میکنم، یادم نمیآید برای مبارزه با اسرائیل و حمایت از فلسطین، افراد زیادی در جامعه پا را از صدور بیانیه و امضای طومار و کارهای تبلیغی و راهپیمایی فراتر گذاشته باشند. این بود که وقتی اولین بار بچههای دانشجو زمان حمله اسرائیل به لبنان در سال۲۰۰۶ طرح کاروان اعزام به لبنان را مطرح کردند، مشتاقانه به آنها پیوستم. احساسم این بود که داریم با کاروان اعزامی حاجاحمد متوسلیان به لبنان میرویم تا با اسرائیلیها بجنگیم. جمعی دویستنفره بودند که با فراخوان اتحادیه دانشجویی جنبش عدالتخواه، از هر قشر و صنف و سنی آمده بودند تا به جنگ اسرائیل بروند. آن کاروان پشت مرزهای ترکیه ماند و نتوانست از ایران خارج شود. خیلیها راه تمسخر و سرزنش پیش گرفتند: جوانان جوگیر!
این لقبی بود که به ما میدادند. آن روزها مد بود که هرکس پایش را از شعار و راههای رایج فراتر میگذاشت، میشد جوگیر؛ البته خیلیها هم جوگیر بودند و حرکتشان پایه و اساسی نداشت؛ اما جمعزدن ما با آنها درست نبود. ما گمگشتهای داشتیم که از سالهای دهه شصت همراهمان بود. نهالی داشتیم که آن سالها کاشته شده بود و الان داشت ثمر میداد. مشکلاتمان از جنس مشکلات نوجوان در سن بلوغ بود؛ انرژی داشتیم و جنبوجوش. میخواستیم کلیشهها را بشکنیم و طرحی نو دراندازیم. اعتمادبهنفس داشتیم و از جمع خودمان انرژی میگرفتیم. خیلیها ما را نمیفهمیدند.
کتاب الی بیت المقدس، روایتی است از خاطرات نویسنده در عرصه مبارزه و تلاش در راه مبارزه با اسرائیل.
نسخه الکترونیک کتاب الی بیت المقدس را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کرده و سپس آن را در کتابخوان فراکتاب مورد مطالعه قرار دهید.
بسیاری از کسانی که تاریخ انقلاب اسلامی را مطالعه کردهاند، از حضور انقلابیون در لبنان، سوریه، عراق، افغانستان، پاکستان و نیز دیگر کشورها در سالهای پیش از انقلاب خواندهاند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم تجارب سیاسی و نظامی و فرهنگی و اقتصادی مختلفی در فعالیتهای بینالمللی انقلابیون وجود دارد که برخی از آنها در میان خاطرات چهرههای مختلف روایت شده است؛ اما پس از انقلاب اسلامی، غلبه در فعالیتهای بینالمللی با فعالیتهای رسمی در قالب سازمانهای دولتی یا حاکمیتی و انقلابی بوده که فقط بخشی از وظایفشان حرکت در مسیر صدور انقلاب اسلامی بوده است.
کتاب الی بیت المقدس، سفرنامه ای است که سیدمحمدمهدی پوریزدانپرست روایت کرده و این هم روایتی شخصی است؛ اما آنچه نویسنده دنبال کرده و در لابهلای روایت به آن رهنمونمان میکند، نحوه مدیریت حرکت و فعالیتی بینالمللی است. کسب آگاهی از تضادها و تفاوتها چیزی است و مدیریت این تضادها و تفاوتها چیزی دیگر؛ مدیریتکردن این تضادها برای هدفی مشخص و معین چیزی است که در سفر کاروانهای دهه هشتاد و نود قرن چهارده شمسی در ایران و جهان رخ داده است؛ چیزی که بررسیاش میتواند در همه عرصههای بینالمللی کمکمان کند.
همان طور که نویسنده می گوید: دی13۸۷ بود که اسرائیل به نوار غزه حمله کرد و جنگ ۲۲روزه بین اسرائیل و مقاومت فلسطین شکل گرفت. همزمان با این جنگ، جمعی از بچههای تشکلهای دانشجویی در فرودگاههای کشور تجمع کردند و خواستار کمک و اعزام به غزه شدند. تجمع بچههای همفکر و همروحیه سراسر کشور باعث شد هم انرژی بگیریم و هم دنبال راهی بگردیم که این معبر بنبست را باز کنیم و از مرزها بیرون بزنیم. چقدر از دیگر کشورها و از سراسر جهان طلبه و دانشجوی انقلابی داشتیم که در ایران ساکن بودند! خودمان چقدر زیاد بودیم! گمشده نخ تسبیحی بود تا این دانهها را به هم متصل کند.
سرودی را از دوران انقلاب پیدا کرده بودم که در سایت رادیوی کاروان هم گذاشته بودم. متنش این بود که «چو در جهان قیود بندگی، اگر فتد به پای مردمی... به پا کنیم قیام مردمی، رها شویم ز قید بندگی...». شنیده بودم که اولین بار، این قطعه را «ویکتور خارا» شیلیایی خوانده بود و بارها و بارها به زبانهای مختلف برگردان شده و با همان موسیقی خوانده شده بود. با خودم میگفتم چه کار تبلیغی جهانیای کرده بودند؛ اما واقعاً توجهی نداشتم که بسیاری از سرودهای انقلابی خودمان هم به زبانهای مختلفی برگردان و اجرا شده بودند.
صبح، بنابر تجربه گذشته و برنامهریزی و زمانی که داشتیم تا رسیدن صبحانه تصمیم گرفتیم دور هم سرود بخوانیم. از میان سرودهای ما ایرانیها، سرود «آمریکا آمریکا ننگ به نیرنگ تو» سالها جلودار جریان سرود ضدآمریکایی بود. هندیها هم از این سرود الگو گرفته بودند و با همان آهنگ، شعری اردوزبان ساخته بودند. سرودخوانی مشترکمان حول همین کار بود.
در سالن پایین، دور میزهای پایهفلزی با صفحهچوبی نشستیم؛ ایرانیها یک طرف، هندیها روبهروی ما. قطعه فیلمی از اجرای مشترک ایرانیهندی این سرود در سال گذشته در جریان کاروان آسیایی شکست حصر غزه بهطور محدود منتشر شده بود و خیلی سروصدا کرده بود. ما میخواستیم این بار با برنامه و ضبط حرفهای، افزوده خبری دیگری برای کاروان تولید کنیم. تا فاصلهای که بقیه هم بیایند، تمام ابیات سرود را نوشتیم و آماده اجرا شدیم. من هم بهعنوان رهبر گروه ایرانی و تکخوان وسط جمع ایرانیها نشستم.
با رسیدن تعداد مناسب اعضای کاروان و شلوغشدن این سمت بازار، دستها را بالا بردیم و همزمان با فرمان من روی میز کوبیدیم و بلند کردیم و بهصورت تکضرب ادامه دادیم. ضرب دستها که هماهنگ شد، بقیه حضار هم روی میزها و دسته صندلیها کوبیدند و با ما هماهنگ شدند. آنهایی هم که میز نداشتند، همریتم با ما دست میزدند.
_ آمریکا، آمریکا، ننگ به نیرنگ تو، خون جوانان ما، میچکد از چنگ تو.
حالا نوبت هندیها شد. ما سکوت کردیم و تکخوان هندیها ادامه داد.
_ آمریکا، آمریکا، دُشمن اخوان جهان... دنیا که هر انسانَهو...
فقط تککلمات اردویش را میفهمیدیم؛ ولی آهنگش مشترک بود. همه دور این محفل جمع بودند. تقریباً هرکس دوربین داشت فیلم میگرفت. برخی هم حرکات موزون میرفتند. خواب از سر همه پریده بود و انرژی جمع داشت بیشتر میشد. خواندن مشترک و دیدن اینهمه اشتراک و یکیکردن فرکانسها داشت همه را شارژ میکرد. ...
نسخه چاپی کتاب الی بیت المقدس را می توانید از طریق سایت و یا نرم افزار فراکتاب سفرش داده و خریداری نمایید.
مشخصات کتاب الی بیت المقدس در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | راه یار |
نویسنده: | سید محمدمهدی پوریزدان پرست |
تعداد صفحه: | 254 |
موضوع: | جبهه مقاومت |
قالب: | چاپی و الکترونیک |
نظر دیگران //= $contentName ?>
در مجموع کتاب خوبی بود . ممنون...
بعد از پایان جنگ جهانی دوم و پایان جنگ سرد انگلیسی ها فراموش کردن که بنده کی بودن و به این نقطه رسیدن این را ب...
بسیارخوب است...