کتاب حکایت پای دار pdf

روای‍ت‌ زن‍دگ‍ی‌ ش‍ه‍ی‍د ش‍ی‍خ‌ ف‍ض‍ل‌ال‍ل‍ه‌ ن‍وری‌

امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
10,000
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب حکایت پای‌دار

روزی در میانه تابستان سال ۱۲۸۸، یعنی صد و پانزده سال پیش؛ تهران یکی از تلخ‌ترین روزهای خود را تجربه کرد. روزی که یکی از غریب‌ترین و هراس‌انگیزترین صحنه‌های تاریخ اسلام آن هم در پایتخت کشوری مسلمان و شیعه رقم خورد. عصر روز نهم مرداد ۱۲۸۸، تهران با چشم خود دید که یک مجتهد مسلم، یک عالم فرهیخته به دار آویخته می‌شود! این صحنه بهت‌آور حاصل یک «انحراف» بود، انحرافی به ظاهر کوچک در روند جنبش مشروطه‌خواهی ایرانیان که پس از فتح تهران به دست مشروطه‌خواهان در روزگار پس از استبداد صغیر، چنین فاجعه بزرگی را رقم زد؛ فاجعه صدور و اجرای حکم اعدام یک عالم در کشوری شیعه...
«مشروطه» یکی از عبرت‌انگیزترین مقاطع تاریخ ایران است؛ ذره‌به‌ذره‌ی وقایعش، از آغاز این نهضت تا پایان تراژیک آن و روی کار آمدن رضا پهلوی، درس‌هایی آموختنی برای امروز ما ایرانیان دارد. مشروطه با یک نیت پاک و یک چشم‌انداز ارزنده برای فردای ایران آغاز شد: تاسیس «عدالت‌خانه». کمی بعد اما دست‌های ناپاکی وارد این ماجرا شد. کار به جایی رسیده ‌بود که مطالبه‌ی «مشروطه‌ی مشروعه» با تندترین واکنش‌ها همراه می‌شد و سرِ شیخی که خواهان ورود احکام شرع به قوانین مجلس بود، بر دار می‌رفت! این مقطع تاریخی تلخ و پر عبرت اما هنوز به درستی برای نسل جدید روایت نشده و جوان‌ترها، شخصیت‌هایی مثل شیخ فضل‌الله را یا نمی‌شناسند یا با اطلاعاتی غلط به خاطر می‌آورند. گاهی برخی روایت‌های مسموم تلاش می‌کنند غیرت دینی شیخ‌فضل‌الله را به بنیادگرایی تعبیر و مطالبه‌ی معقول او را به خشونت‌طلبی ترجمه کنند تا راه برای توجیه حکم شرم‌آور اعدام او، هموار شود. متاسفانه رد این روایت‌های تحریف‌گر را کم و بیش در کتاب‌های موجود در بازار نشر خودمان هم می‌توان یافت؛ دروغ‌هایی کادوپیچ‌شده با زرورق «روشنفکری» که هدفی جز وارونه‌نمایی تاریخ ایران ندارند.

در میانه‌ی روایت‌های مغشوش اما پیدا می‌شوند کتاب‌هایی خواندنی که می‌کوشند مشروطه را درست روایت کنند.کتاب حکایت پای‌دار اثر کمتردیده‌شده‌ی محسن مومنی‌شریف یکی از این آثار است. کتابی کم‌حجم که داستان زندگی شیخ‌فضل‌الله را بازخوانی و آرای او درباره مشروطه را روایت می‌کند. این کتاب که با هنر داستان‌گویی محسن مومنی به یک اثر دلنشین تبدیل شده، بدون اطناب و زیاده‌گویی، لُب کلام را درباره شیخ شهید مشروطه بیان می‌کند و در برابر موج تحریف و تنقیص او می‌ایستد.

کتاب حکایت پای‌دار که به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده، یکی از بهترین آثار موجود در بازار نشر است که به زندگی و زمانه شیخ فضل‌الله پرداخته و برای آشناشدن با ایده‌های این مجتهد مظلوم، گزینه‌ای مناسب به نظر می‌رسد که می‌توان خواندن آن را به هر کسی که به تاریخ علاقمند است، خاصه جوانان، توصیه کرد.

گزیده کتاب حکایت پای‌دار

مرد آهی کشید و ادامه داد: «حضرت میرزا! تصدقت شوم، از ما دیگر گذشت، اما اگر می‌خواهید هم‌چنان صدای اذان از گلدسته‌های مساجد ایران بیاید، فرزندانمان را دریابید. اگر به موقع به داد این مملکت شیعه نرسید، همه‌چیز از بین می‌رود و زمانی نمی‌گذرد که ایران هم یکی از ممالک انگلستان خواهد شد.

دیگر نباید منتظر باشید کسی برای پرسیدن احکام فلان مسأله ی شرعی به خدمتتان برسد، چون آن روز دیگر مسلمانی باقی نمانده، به همت این کرور‌کرور مبلغان مسیحی و یهودی که به شهرها و روستاهای ایران سرازیر شده‌اند، همه عیسوی یا موسایی خواهند شد!»

صفحات کتاب :
138
کنگره :
‏‫‬‭DSR۱۴۵۳/ف۶‏‫‬‭‭م۸ ۱۳۸۱
دیویی :
۹۵۵[ج‌]/۰۷۵۰۹۲
کتابشناسی ملی :
36270- 82 م
شابک :
964-432-799-3
سال نشر :
1399
قیمت نسخه چاپی :
500000

کتاب های مشابه حکایت پای دار