امتیاز
5 / 5.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
54,000

نظر دیگران

نظر شما چیست؟

کتاب تفسیر موضوعی نهج البلاغه، با قلم شیوا و روان مصطفی دلشاد تهرانی به رشته تحریر درآمده و توسط نشر معارف نیز منتشر شده و در دسترس علاقه مندان به کتاب های اسلام و معارف قرار گرفته است.

معرفی کتاب تفسیر موضوعی نهج البلاغه

بی تردید نهج البلاغه پس از قرآن کریم، گران قدرترین و ارزشمندترین میراث فرهنگی اسلام است. مجموعه‌ای که جلوه زیباترین و والاترین آموزه ها از انسانی کامل برای هدایت فرد و جامعه است؛ انسانی که پس از پیامبر اکرم (ع) برترین انسان هاست.
نهج البلاغه شفای دردهای روحی بشر، راز هدایت اجتماعی و سیاسی، منشور انسان سازی، دریچه ای به نور و راهی از مُلک تا ملکوت است.
نهج البلاغه مکتوبی است از مبارزه با ستم، بیداد و زراندوزی و رساله‌ای است برای مبارزه با جهل، جمود و خشک مغزی؛ این صحیفه انسان سازی و آموزگار کفرستیزی و فقرستیزی، بیان کننده راه برپایی حدود الهی و افق ارزش های آرمانی است و نه تنها راه روشن بلاغت (نهج البلاغه) که راه روشن هدایت است.
نهج البلاغه می تواند پاسخ گوی خلاهای عمیق فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و جواب گوی مسائل و مشکلات گوناگون مسلمانان و جوامع عصر حاکمیت شرک باشد.
این مجموعه در جهت هدف های ذیل تدوین شده است:
1. آشنایی با نهج البلاغه و چگونگی تألیف و ساختار آن؛
2. آشنایی با چند مبحث موضوعی از نهج البلاغه؛
3. آشنایی با نوع نگرش به مباحث گوناگون در نهج البلاغه و توانایی این اثر در راهگشایی در موضوعات مختلف.
اگر علاقه مند به یک زندگی، آن هم به سبک اسلامی هستید ولی از چگونگی و راه و رسم آن بی اطلاعید؛ کتاب تفسیر موضوعی نهج البلاغه، به عنوان یک «شاه کلید» می تواند راهنمای بسیار خوبی برای تبادل اطلاعات باشد.

خلاصه کتاب تفسیر موضوعی نهج البلاغه

نهج البلاغه به عنوان گزیده ای از خطبه ها، نامه ها و کلمات قصار امیر مؤمنان علی (ع)، دائره المعارفی از فرهنگ اسلامی است. محتوای ژرف و عمیق در قالب الفاظ و عبارات فصیح و بلیغ همراه با جامعیت مطالب، از این کتاب ارزشمند اثری جاودانه ساخته است، تا آنجا که هر پژوهشگر ژرف نگری آن را بالاتر از کلام مخلوق و پایین تر از کلام خالق می یابد و لقب «اخ القرآن» را زیبنده آن می داند.
کتاب تفسیر موضوعی نهج البلاغه «ویراست دوم»، در دو بخش با ساختار ذیل تدوین گردیده:
در بخش نخست به منظور آشنایی با نهج البلاغه به موضوعاتی از قبیل عصر گردآوری، زندگی سیدرضی، ساختار نهج البلاغه، جاذبه های نهج البلاغه، روش شناسی و کتاب شناسی نهج البلاغه و معرفی اقسام تالیفات نگاشته شده درباره نهج البلاغه پرداخته شده است.
بخش دوم در قالب شش فصل به معارف نهج البلاغه اختصاص دارد، که به ترتیب عبارت اند از: «فصل نخست به کاوش در روش خداشناسی و اثرات آن در زندگی انسان از دیدگاه نهج البلاغه، اختصاص یافته است؛ در فصل دوم پس از بیان فلسفه وحی و پیام آوری و هدف از بعثت آخرین فرستاده الهی، به تبیین صورت و سیرت پیامبر اکرم (ص) و پیشوایی پس از آن حضرت از منظر نهج البلاغه پرداخته شده است؛ در فصل سوم پس از بیان جایگاه حقوق، حقوق مداری و دوسویه بودن آن، اقسام حقوق و ثمرات پایبندی به حقوق دیگران ارزیابی شد؛ در فصل چهارم پس از بیان مفهوم سیاست، اهداف و غایت آن شمارش و جایگاه سیاست نزد امام علی (ع) بیان گردید؛ در فصل پنجم ضمن تبیین مفهوم سیره سیاسی، خطوط کلی و آفات سیاست بیان شد و فصل ششم به بیان کمالات انسانی از دیدگاه نهج البلاغه» اختصاص یافت.

برشی از متن کتاب تفسیر موضوعی نهج البلاغه

ج) گردآورنده نهج البلاغه

گردآورنده نهج البلاغه، ابوالحسن محمد بن حسین موسوی، معروف به سید رضی و شریف رضی است. وی در سال ۳۵۹ ق، در نیمه دوم سده چهارم دیده به جهان گشود و در سال ۴۰۶ ق، در اوایل قرن پنجم به سوی دار باقی شتافت.

یک. جایگاه خانوادگی سید رضی

وی از وجوه مختلف شخصیتی، یعنی وراثت، تربیت، کرامت و عزت، معرفت و حکمت، انسانی کم نظیر است. او در خاندانی برجسته از خاندان علویان بغداد متولد گشت. هم از جانب پدر و هم از جانب مادر، نسبی پس شریف داشت. نسبش از سوی پدر با پنج واسطه به امام هفتم، حضرت موسی بن جعفر (ع) و از سوی مادر با شش واسطه به امام چهارم، حضرت علی بن الحسین (ع) می رسد. از این رو، بهاء الدوله دیلمی او را به ذی الحسیین و شریف رضی ملقب نمود.

دو. نبوغ و استعداد سید رضی

سید رضی از اوان کودکی همراه برادرش، سید مرتضی به تحصیل علوم مقدماتی پرداخت و هوش سرشار و استعداد کم نظیر خود را در عرصه های مختلف ظاهر ساخت. بیش از ده سال از سن شریف رضی نگذشته بود که به سرودن شعر پرداخت و چنان قریحه ای از خود نشان داد که سابقه نداشت. سید رضی از همان زمانی که به محضر اساتید بزرگ روزگار خود راه یافت، شگفتی آنان را برانگیخت و همگان را به تحسین واداشت. او در بیست سالگی در تمام علوم متداول عصر خویش سرآمد شده بود.

سه. فضایل و کمالات سید رضی

سید رضی در عزت نفس، سخاوت پایبندی به امور شرعی، پرهیز از تعلق، پارسایی و پرواپیشگی، در روزگار خود کم نظیر بود. از هیچ کس صله و جوایز شعر نپذیرفت و چند بار بخشش ها و جوایز بهاء الدوله دیلمی را مسترد کرد و حتی صله شعر را از پدرش، آن هم در نه سالگی قبول نکرد.
روح آزادگی در سید رضی چنان بود که با ابواسحاق صابی غیر مسلمان - از ادیبان و کاتبان برجسته قرن پنجم هجری که بر آیین صابئین بود - رابطه ای صمیمی داشت و میان آن دو، مراودات و مراسلات علمی و ادبی صورت می گرفت و زمانی که او در گذشت، سید رضی در قصیده ای عالی و بسیار حزن انگیز او را مرثیه گفت.
بعضی ها از این مرثبه سرایی برآشفتند و سید رضی را سرزنش کردند که شخصی چون او، از دودمان پیامبر (ص)، کسی چون ابواسحاق صابی کافر را مرتبه می گوید و از فقدان او چنین می نالد! ولی سید رضی گفت: «من فضل و کمال او را ستوده ام، نه جسم و بدنش را!»...

دانلود کتاب تفسیر موضوعی نهج البلاغه

نسخه الکترونیک کتاب تفسیر موضوعی نهج البلاغه را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کنید و سپس در کتابخوان فراکتاب آن را مورد مطالعه قرار دهید.

دانلود کتاب تفسیر موضوعی نهج البلاغه

مشخصات کتاب تفسیر موضوعی نهج البلاغه در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: دفتر نشر معارف
نویسنده: مصطفی دلشاد تهرانی
تعداد صفحه: 240
موضوع:  امام شناسی
قالب: الکترونیک

 

شابک :
978-964-531-362-1
سال نشر :
1393
صفحات کتاب :
240
کنگره :
BP38/02‏‫‭‭‏‫‬‭/د82 1393
دیویی :
297/9515
کتابشناسی ملی :
2717841

کتاب های مشابه تفسیر موضوعی نهج البلاغه