راهنمایی و مشاوره از منظر اسلام و قرآن
- معرفی کتاب
- مشخصات کتاب
معرفی کتاب راهنمایی و مشاوره از منظر اسلام و قرآن
کتاب راهنمایی و مشاوره از منظر اسلام و قرآن اثری از عزیزالله سهرابی بوده و توسط نشر متخصصان به چاپ رسیده است. در این کتاب به اهمیت مشورت و شرایط آن از نظر دین و قرآن پرداخته شده است. از مطالب بسیار جالب این کتاب شرایط مشاور است که به خوبی مورد بررسی قرار گرفته است.
دین مبین اسلام اهمیت خاصی برای موضوع مشورت و راهنمایی قائل است و آن را کمککننده به انسان برای رسیدن به کمال و ارزشهای والا میداند. پیامبر اسلام با همه ارج و منزلتی که داشتند، از کمک مشاوران استفاده میکردند و خود را بدور از راهنمایی و مشورت نمیدیدند. در قرآن کریم نیز آیات بسیاری بر اهمیت مشورت و مشاوره تاکید دارد و بر مسلمانان گوشزد میکند که خود را از مشورت با دانایان محروم نسازند و از صحبت با جاهلان و نادایان بدور باشند.
در این کتاب نویسنده ابتدا به تبیین مفهوم مشاوره میپردازد و بیان میکند که چرا این موضوع اهمیت بالایی در اسلام دارد. نویسنده در ادامه آیات و روایاتی از قرآن و اهلبیت را در مورد راهنمایی و مشاوره ذکر میکند و بیان میدارد که اساس اسلام نیز همین مشاوره به انسان ها برای رسیدن به سعادت است.
این کتاب دربردارنده مطالب محکم و معتبری در مورد مشاوره و راهنمایی از منظر اسلام و قرآن است که براساس تحقیقات و مطالعات فراوان بدست آمده است.
گزیده کتاب راهنمایی و مشاوره از منظر اسلام و قرآن
مشاوره از دیدگاه اسلام به سه معنا به کاررفته است:
۱-به معنای مشورت در امور شخصی
۲-به معنای نظرخواهی از دیگران برای تصمیمگیری اجتماعی و سیاسی
۳-به معنای فرایندی برای کمک به حل مشکلات.
بنابراین مشاوره در اسلام دامنه وسیعی داشته و میتواند فردی، خانوادگی و اجتماعی باشد. برای مشاور، در منابع اسلامی، ویژگیهای متعددی مانند رازدار بودن، با تجربه بودن، صداقت داشتن، و صمیمی و صاحب رأی و اهل نظر بودن تعیین شده است. در اسلام، مشاوره و مشورت با افراد حریص، ترسو، بخیل، نادان، لجوج و دروغگو منع شده است. حضرت علی (ع) میفرماید به هنگام رایزنی، مرد بخیل را از خود دور بدار که تو را از بخشش و کرامت بازمیدارد. مردان ترسو را به مشورت مخوان که ارادهات را در کارها سست میکنند. آزمندان را نیز به مشاوره مپذیر، زیرا چهره زشت حرصآور را در نظرت زیبا جلوه دهند. از میان مردم، رازدارانی را برگزین که در انجمنهای مشورتی با آنان باشی.