کتاب دا (رمان دا) به روایت خاطرات سیده زهرا حسینی از روزهای آغازین جنگ تحمیلی در دو شهر خرمشهر و بصره می پردازد که در واقع سال های محاصرهٔ خرمشهر توسط نیروهای عراقی، محور مرکزی کتاب دا را تشکیل میدهد. دانلود کتاب دا در نسخه الکترونیک در نرم افزار فراکتاب در دسترس شماست.
کتاب توسط سیده اعظم حسینی(نویسنده کتاب) در انتشارات سوره مهر منتشر و چاپ شده است. رمان دا از زبان شخصیتی به قلم کشیده شده که در بطن حادثه و اتفاقات جنگ حضور پر رنگی داشته است.
از شروع جنگ و محاصره خرمشهر توسط نیروهای عراقی این رمان و حوادث خوب و بد جنگ همه را با قلم زیبایش به تصویر درآورده است. در واقع سیده زهرا حسینی دین خودش را نسبت به مردم کشورش و شهدای جنگ تحمیلی ادا کرده، و با اطمینان کامل یک رمان بی مثال از حوادث جنگ ایران و عراق را به قلم درآورده است.
انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به مثابه گنجینه ای تمام نشدنی و ظرفیتی گسترده برای فرهنگ و ادب کشور تلقی می شوند. همچنان که مقام معظم رهبری نیز بارها تاکید کرده اند باید از آنها برای نشر و گسترش فرهنگ و ارزش های دینی و انقلاب اسلامی در جامعه و جهان، حداکثر استفاده را کرد. کتاب دا را می توان بهترین نمونه در این راستا به شمار آورد که در واقع امروزه به مثابه یک نقطه عطف در تاریخ نشر کشور شناخته شده و کارکرد دارد. سیده زهرا حسینی در آن زمان دختر هفده ساله ای بوده و گوشه ای از تاریخ جنگ را بازگو می کند که غالباً به اشغال و فتح خرمشهر مربوط می شود.
زهرا حسینی در این کتاب، خاطرات خود از روزهای آغاز مقاومت و روزهای پس از آن را با جزئی ترین موارد روایت میکند تا آنجا که این گونه جزیی نگری و بیان لحظه به لحظه وقایع باعث شده تا بسیاری آن را رمان دا بنامند؛ حال آنکه این کتاب سراسر مبتنی بر رویدادهای واقعی و خاطرات حقیقی سیده زهرا از آن روزهاست. راوی در آن روزها تنها 17 سال داشته و اهمیت این کتاب شاید در این باشد که وقایع جنگ ما برای اولین بار از زاویه دید یک دختر نوجوان روایت شده است. خاطراتی که راوی حدود 20 سال آن ها را درون سینه خود همچون یک راز حفظ کرد و حرفی از آن نزد. در این کتاب ناگفتههایی از جنگ بیان شده که تاکنون کسی از آن ها حرف نزده است.
اگر به نقد و بررسی رمان دا بپردازیم سراسر ایثار و فداکاری شیر زنی به نام سیده زهرا حسینی را به تصویر کشیده است. زنی که با خوی و رفتار زنانه اما همانند هزاران مرد جنگی در جای جای جنگ حضور پررنگی داشته است. هرکتابخانه ای که سر بزنید و یا در گوگل سرچ کنید با بهترین و بی مثال ترین رمان در مورد جنگ، به رمان دا می رسید. به علت آنکه تمام متن کتاب با پوست و گوشت انسانی که در حادثه حضور داشته روایت شده که یک شاهکار بیبدیل است.
اگر به خواندن روایت های دفاع مقدس و رمان های جنگ علاقه مندید، این کتاب میتواند یک انتخاب مناسب برای شما باشد زیرا به خوبی شجاعت و میهن پرستی مردمان را به تصویر میکشد.
اگردوست دارید کتاب خاطرات سیده زهرا حسینی را مطالعه کنید اما به علت مشغله کاری نمیتوانید. به شما دوست داران کتاب پیشنهاد میکنیم که کتاب دا را به صورت دیجیتال از سایت فراکتاب تهیه کنید. با این کار در هزینه نیز صرفه جویی میشود. و آنکه در هر کجا که زمان خالی پیدا کردید، به مطالعه کتاب دا می نشینید و از خواندن بند بند آن لذت میبرید.
«کتاب دا که حقا و انصافا کتاب بسیار خوب و قابل طرح در سطح جهانی است، مربوط به بخش کوچکی از وقایع جنگ تحمیلی است و این نشان میدهد که هشت سال دفاع مقدس دارای ظرفیت تولید هزاران کتاب به منظور انتقال فرهنگ و ارزشهای اسلامی و انقلابی به جامعه و جهان است ... این کتاب در گستره کشور هنوز شناخته نشده است. در حالی که چند صد هزار تا حالا چاب کردید. اگر «دا » شناخته شود، میلیونها نسخه از این کتاب فروش خواهد رفت و میلیونها نفر از محتوای این کتاب بهره خواهند برد... شما هزار کتاب «دا » میتوانید تولید کنید. «دا » یک رگهی ارزشمند است که در معدن پیدا کردید، این راه را ادامه دهید.»
این کتاب با توجه به داستانی که به تصویر کشیده است، روایت گر حوادث و اتفاقات جنگ ایران و عراق می باشد، که نشان دهنده این است که چه بر سر مردمان خرمشهرو جنازههای آنان آمده است.
نویسنده کتاب دا سیده اعظم حسینی می باشد. روایت کننده این کتاب خانم سیده زهرا حسینی است که یک دختر از خطه کردستان است و پدر و مادرش قبل ازولادت ایشان در عراق زندگی می کردند. زهرا خانم در سال 1342 در عراق دیده به جهان گشود. در بین خواهر و برادرانش فرزند دوم از شش فرزند میباشد. خانواده ایشان مخصوصا پدر گرامیشان سخت به اعتقاداتشان پای بند بودند. به طوری که سیده زهرا عزیز به همراه برادر بزرگتر از خود در تمام فعالیت ها حضور داشتند. هر کاری که در جریان جنگ از دستش برمی آمده، دریغ نداشته و با جون و دل کمک رسانی کرده است.
زندگی در بصره، شهری که مردمش عربزبان بودند، باعث شده بود ما زبان عربی را خوب و روان صحبت کنیم. ولی، با این حال، توی خانه و در برخورد با همشهریهایی که مثل ما مهاجر بودند کردی حرف میزدیم. لباسهایمان هم مثل مردم عرب منطقه بود. پیراهنهای بلندی میپوشیدیم که به آن دشداشه میگفتند. مادرم، که ما به لهجه کردی او را «دا» صدا میکردیم، از نوجوانی در بصره زندگی کرده و با آداب و رسوم آنجا خو گرفته بود. چنان عربی را روان تکلم میکرد که کسی باور نمیکرد او کُرد است. حتی پوششَش هم مثل زنانِ عرب بود. شله عربی مثل روسری دور سرش میپیچید و عبا به سر میکرد.
بیشتر مردهای همسایه ما یا مثل پدرم توی بازار گونیفروشها کار میکردند یا کارگر بندر بودند. همگی سطح زندگی نسبتاً پایینی داشتند. ما دو تا از اتاقهای نزدیک در ورودی خانه را اجاره داده بودیم و خودمان در اتاق بزرگی که در انتهای حیاط قرار داشت، مینشستیم.
دا غذا را روی پریموس، زیر سایبانی که جلو در اتاق با تیر چوبی و بوریا درست کرده بودند، میپخت. غذاهایی که دا درست میکرد از نوع غذاهای بومی آن منطقه بود؛ مثل ماهی سبُور و خورش بامیه و قلیهماهی. گاهی وقتها هم با ترخینه و روغن حیوانی، که اقواممان از ایران سوغاتی میآوردند، غذاهای مرسوم ایلام را میپخت.
تابستانها، بیشتر زیر همان سایبان، که به آن ساباط میگفتند، غذا میخوردیم. شبها، ما بچهها روی تخت چوبی بزرگی که پشهبند داشت میخوابیدیم، غیر از منصور شیرخواره که پیش دا بود.
بیشترِ مخارجمان از اجارهخانه تأمین میشد. دا هم برای کمکخرج از بازار الیافِ گونی میخرید و در حالی که با عمهاش، میمی، درددل میکرد، آنها را میریسیدند، لیف میبافتند و میفروختند. البته بابا هم موقع آمدنش به دا پول میداد.
دا در زبان کردی به معنای مادر است و نویسنده کتاب برای به تصویر کشیدن فداکاری های مادران سرزمین مان اسم "دا" را برای رمان خودش انتخاب کرده، که سپاسی از زحمات بی دریغ مادران شهید باشد. کلمه دو حرفی دا به این شکل آمده که همه می دانند از شاه پسند حسینی صحبت میکنیم. دا در واقع به همسرشهید حسینی و مادر شهید علی حسینی از مدافعان خرمشهر گفته می شود که در روزهای اول جنگ به درجه شهادت نائل شدند و دو فرزند دیگر این مادرگرامی درجه جانبازی را گرفتند. این مادر عزیز در سن 81 سالگی از بین ما پر کشید و به دیدارپروردگارمهربان شتافت.
شایان ذکر است که کتاب دا یکی از پرتیراژ ترین کتاب های حوزه دفاع مقدس است که بارها و بارها تجدید چاپ شده و مخاطبان بسیاری داشته است. در فروشگاه اینترنتی کتاب فراکتاب امکان تهیه کتاب الکترونیک دا و همچنین کتاب چاپی دا فراهم شده است و شما می توانید این اثر را در قالب هرکدام از این 2 حالت خریداری کنید.
مشخصات اثر سیده زهرا حسینی در جدول ذیل ملاحظه بفرمایید.
مشخصات | |
ناشر: | سوره مهر |
نویسنده: | سیده زهرا حسینی و سیده اعظم حسینی |
زبان: | فارسی |
تعداد صفحه: | 812 |
موضوع: | خاطرات |
قالب: | الکترونیک و چاپی |
نظر دیگران //= $contentName ?>
عااالیه من دوبار خوندمش...
شخصیت خانم حسینی واقعا حیرت برانگیزه ! اینکه این خانم بزرگوار پدر و برادر خودشو با دستای خودش داخل قبر میگذار...
کتاب دا خدایی خوبه بهترین کتاب دنیاست که دوستش دارم بهش علاقه دارم وعاشقش هستم...
عالیه عاشقش شدم...
رایگان کنید لطفا...
فوق العاده.......
فوقالعادس...
باسلام وتبریک سال جدید بسیار خوب است . خداقوت ...
سلام ممنونم اززحماتتون ولی فکر نابینایان یا کم سوادان هم باشید لطفا من خودم هم سرکار باهندزفری گوش میدم. خواهش...
خیلییییییی تاثیرگذاره...