کتاب هیولا وارد می شود، اثر مایک دیویس و با ترجمه محمد نصیری، پیرامون مسئله ی کووید 19، آنفولانزاری مرغی و بلایای سرمایه داری به رشته تحریر درآمده و توسط انتشارات صاد منتشر شده است.
کتاب هیولا وارد می شود با محتوایی تحت عنوان کووید ۱۹، آنفولانزای مرغی و بلایای سرمایه داری، نسخه ای است به روز شده و چاپ سال (۲۰۲۰)، از کتاب «هیولا دم در است» می باشد که مایک دیویس در سال ۲۰۰۵ نگاشته بود. مقدمه بلند کتاب که آوریل سال ۲۰۲۰ نوشته شده است، به کووید ۱۹ می پردازد و دیویس این بیماری را ادامه همان بیماری های ویروسی سال های قبل می داند و پیوند آن ها با سرمایه داری را برملا می کند. نویسنده در این کتاب، گذشته از کووید ۱۹ بارها به آنفولانزای مرغی و سارس و بیماری های دیگر پرداخته و یادآور می شود که درگیری با کرونا نباید چشممان را به روی این واقعیت ببندد که بیماری های دیگر و از همه مهم تر آنفولانزای مرغی ریشه کن نشده در جهان، در حال گردش اند و هیچ دور نیست که روزی جای کرونا را بگیرند و به یک دنیا گیری بدل شوند.
هر چه می گذرد خدمات درمانی در همه دنیا به گونه ای روزافزون خصوصی تر و گران تر می شوند. پرسش این است آن ۱ میلیارد نفر که در زاغه ها زندگی می کنند. آن ۱ میلیارد کارگر بدون بیمه و آن بسیار انسانی که حتی در آمارها هم نمایندگی نمی شوند چگونه باید درد خود را درمان کنند؟ شاید کسی بیندیشد که بیمار ماندن تنگ دستان به زبان آبر سرمایه داران نیز هست؛ چرا که مرض آنان به اینان نیز سرایت می کند ولی این دیدگاه خام اندیشانه است. کافی است تنها از نزدیک به شکل جدید شهرها بنگریم تا ببینیم که بین دارا و ندار شهری تماس چندانی وجود ندارد و بنابراین ناخوشی ندارها داراها را تهدید نمی کند آیا هر چه فقر تنگ دستان افزون می شود در همه دنیا کوچه ها و خیابان های ورود ممنوعی که یک نگهبان نیز بر سر آنان ایستاده یا شمار شهرک های اعیان نشین حاشیه شهرها بیشتر نمی شود؟ ما یک دیویس در کتاب دیگری به نام «سیاره زاغه ها به این پرسش پاسخ آری می دهد؛ او حتی می گوید پول دارهای برخی از کشورهای دنیا خانه های خود در دل شهر را ترک می کنند تا به حاشیه شهرها بروند؛ چرا که در آنجا دیگر قرار نیست رخ فقرا را ببینند نئولیبرالیسم دنیا را به سمتی برده که بین دارا و ندار نه تنها فاصله ای اقتصادی و اجتماعی، بلکه یک فاصله معنادار فضایی نیز پدید آمده است. تهی دستی به خودی خود تبدیل به یک جرم شده است و فقرا باید دوران محکومیت خود را در زندان زاغه ها با کار اجباری و بدون دستمزد درست حسابی و بدون اجازه ملاقات به سر آورند.
کتاب هیولا وارد می شود در ده فصل به نگارش درآمده و به بررسی و تحلیل عناوین و موضوعاتی نظیر؛ (کرونا ویروس ها؛ کسوف های مرگبار)، (فریاد در خلا واشنگتن)، (اسب رنگ پریده سوار رنگ پریده)، (آخر الزمان با شش گام ساده)، (خیابان های نالان)، (آموزه های ووهان)، (هیولا دم در است)، (زهر فقر)، (پرندگان هنگ کنگ)، (یک داستان درهم برهم)، (شگفتانه ی دنیاگیری)، (مثلث بدشگون)، (بلا و سود)، (بر لبه ی مغاک)، (ناامنی در مام میهن)، (ناسازواری های ساختاری)، (الگوی تایتانیکی)، (سال خروس) پرداخته و به طور علمی نشان می دهد که فقر چگونه آدم را به کشتن می دهد.
کمی پیش از شناسایی جدیدترین نمونه ی منتقل شده ی H5N1 از پرندگان به انسان در هنگ کنگ (۲۰۰۳)، دفتر سازمان بهداشت جهانی در پکن ایمیلی را دریافت کرد که هشدار می داد «یک ناخوشی واگیردار ناشناس»، تنها در یک هفته بیش از ۱۰۰ نفر را در گوانگدونگ کشته است. گفته شده بود که به ویژه، کارمندان پزشکی و کسانی که در آشپزخانه کار می کردند، قربانی این ناخوشی شده اند. مردم ترس زده ی مرکز استان گوانگژو (کانتون) داشتند ماسک های پزشکی و آنتی بیوتیک و همچنین سرکه ی سفید می خریدند (سرکه ی سفید، داروی سنتی چین برای درمان بیماری های تنفسی است). در روزهای آینده، مقامات سلامت عمومی چین، دل چرکین تأیید کردند که در پی آیند یک «التهاب نامعمول ریه» ۵ تن جان باخته اند؛ شیوع بیماری در فوشان از نوامبر گذشته آغاز شده بود و تاکنون کما بیش ۳۰۰ نفر را کشته بود ولی «مهار» شده بود.
این سخن چینی ها بدان معنا بود که بله، ما این همه گیری را از سازمان بهداشت جهانی پنهان کرده ایم؛ اما هم زمان پا فشاری می کردند که دنیا «نگران نباشد»؛ چرا که آزمایش آنفولانزای همه ی قربانیان، منفی بوده است. اما حرف مسئولان استانی درباره ی عامل بیماری زای احتمالی، با حرف های مقامات کشوری همخوانی نداشت: گوانگدونگ، مایکوپلاسما پنومونیه را گناهکار می دانست، ولی پکن پافشاری می کرد که هر چه هست زیر سر باکتری کلامیدیا است. در یک نمونه ی اعتبار بر باد ده، «سخنگوی دپارتمان بهداشت گوانگدونگ به خبرنگاران گفت هرگونه اطلاع رسانی بیشتر در این باره، بر دوش یگان تبلیغات حزب کمونیست خواهند بود». گر چه این بازداشتن ها، اینترنت را از تندآب چواندازی ها بازنداشت، اما مقامات نیز تهدید کردند که «هر پزشک یا روزنامه نگاری که درباره ی این بیماری خبر جدیدی درز دهد، ممکن است به اتهام نشت اسرار دولتی تحت پیگرد قرار بگیرد».
نسخه الکترونیک کتاب هیولا وارد می شود را می توانید از طریق نرم افزار فراکتاب دانلود کنید و سپس در کتابخوان فراکتاب آن را مورد مطالعه قرار دهید.
مشخصات کتاب هیولا وارد می شود در جدول زیر آورده شده است:
مشخصات | |
ناشر: | نشر صاد |
نویسنده: | مایک دیویس |
مترجم: | محمد نصیری |
تعداد صفحه: | 186 |
موضوع: | بهداشت و سلامت |
قالب: | الکترونیک |