کتاب راه روشن مدیران

راه روشن مدیران: شرح بخش‌هایی از نهج البلاغه در دیدارهای ماه رمضان با هیات دولت

امتیاز
5 / 4.5
مشاهده نمونه
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
90,000
خرید
300,000
5%
285,000

نظر دیگران

نظر شما چیست؟

کتاب راه روشن مدیران؛ کتاب شرح نهج البلاغه رهبری،  بیانات مقام معظم رهبری (مدظله) می باشد که توسط انتشارات انقلاب اسلامی، منتشر شده است.

معرفی مجموعه کتاب شرح نهج البلاغه رهبری

در کتاب، نبوتها در نهج البلاغه به شرح خطبه اول در موضوع نبوت (سال 1359)، در کتاب منشور حکومت علوی به شرح هفت خطبه نهج‌البلاغه (مشهد 1352 - 1353) و در کتاب راه روشن مدیران به شرح بخش‌هایی از نهج‌البلاغه در دیدارهای ماه رمضان با هیات دولت، می پردازد.

معرفی کتاب راه روشن مدیران

کتاب «راه روشن مدیران» شامل بیانات حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای پیرامون حکمتها، نامه‌ها و.... نهج‌البلاغه در محافل مختلف می‌باشد که در انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شده است.
در برابر مرحوم سیّد رضی – فقیه متبحّر و ادیب قرن پنجم – صدها خطبه و نامه و کلمات حکمت‌آمیز امیرالمؤمنین (علیه‌السّلام) قرار گرفته بود که انتخاب را برای او سخت می‌کرد و بالاخره با چشمپوشی از صدها بیان نورانی آن حضرت، «نهج‌البلاغه» را تدوین کرد. در حالی که صد سال قبلش مسعودی نقل می‌کند که مردم بیش از 480 خطبه‌ی علیّ‌بن‌ابیطالب (علیه‌السّلام) را حفظ بوده‌اند. از آن زمان این کتاب شریف، همیشه در نظر عالمان شیعه و سنّی بوده است و شرحه‌ای متعدّدی بر آن نگاشته شده است. در دوران معاصر استقبال جوانان نسبت به این کتاب شریف، بیشتر شد و بیانات انقلابی امیرالمؤمنین (علیه‌السّلام) به مثابه‌ی منشوری جاودان، نقل مجالس نیروهای مبارز انقلابی قرار گرفت و البتّه در برخی موارد مورد سوءاستفاده‌ی جریانات التقاطی و انحرافی نیز قرار گرفت. ازاین‌رو بود که عالمان مبارز متعهّد، با بیان نهج‌البلاغه و شرح آن، تلاش کردند هم معارف علوی را بین جوانان گسترش دهند و هم از تحریف معنوی این کتاب شریف جلوگیری کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدّظلّه‌العالی) که از شیفتگان این کتاب شریف است همگان بویژه مسئولان و جوانان را به مأنوس شدن با نهج‌البلاغه فراخوانده‌اند:
«عزیزان با نهج‌البلاغه انس پیدا کنید. نهج‌البلاغه، خیلی بیدارکننده و هوشیارکننده و خیلی قابل‌تدبر است. در جلساتتان، با نهج‌البلاغه و کلمات امیرالمؤمنین (ع) انس پیدا کنید.»، همچنین با بیان این نکته که نهج‌البلاغه آئین‌نامه‌ی انقلاب اسلامی ما و بازگشت به نهج‌البلاغه، شرط ماندگاری انقلاب اسلامی است، مخاطبان را به ارتباط بیشتر با این کتاب شریف، دعوت کرده‌اند. ایشان از دهه‌ی چهل شمسی، به تدریس نهج‌البلاغه برای طلّاب، دانشجویان و عموم مردم پرداختند. حاصل درس‌های ایشان تاکنون در سه مجلّد جمع‌آوری شده است:
1) نبوّت‌ها در نهج‌البلاغه
2) منشور حکومت علوی
3) راه روشن مدیران

معظّمٌ لّه پس از آغاز دوران رهبری و ولایت امّت اسلامی، سنّتی را پایهگذاری کردند و آن شرح فقراتی از نهج‌البلاغه در دیدارهای هیئت دولت در ماه مبارک رمضان با ایشان بود. کتاب «راه روشن مدیران»، دربردارنده ی محتوای این جلسات از سال 1372 تا 1395 است.  نوع مخاطب و زمانهی تشکیل این جلسات، باعث شده است که معظّمٌ لّه گزینشهای خاصّی از کتاب نهج البلاغه انجام دهند و از این حیث این مجموعه می‌تواند نصیحتنامهای برای عموم کارگزاران و مدیران نظام اسلامی باشد. البتّه این نکته مانع از استفادهی دیگر اقشار از معارف مفید و والای کتاب نیست. شایان ذکر است که در هر یک از این دیدارها مطالب مشروحی در زمینهی مسائل جامعه و جهان نیز مطرح شده که در این کتاب، آن بخش از مطالب هر دیدار که به شرح نهج‌البلاغه اختصاص دارد، جمع آوری و ارائه شده است.

خلاصه کتاب راه روشن مدیران

مکتب حیات‌بخش اسلام در کنار ارائه برنامه برای پیشرفت معنوی و مادی، نقشه راه تعالی جامعه را نیز بیان کرده و با معرفی حاکم تراز معصومان (ع) در عصر حضور و ولی فقیه در عصر غیبت تشکیل حکومت را در دستور کار مؤمنان قرار داده است. اما پس از ارتحال رسول اکرم (ص) جامعه خود را از حضور امام علی (ع) محروم کرد اما ایشان راهنمایی جامع و کامل برای تمام قرون ارائه کردند.
در عصر حاضر نیز با افزایش نیاز به معارف اجتماعی و سیاسی اسلام، اقبال دانشمندان و اساتید و جوانان به نهج‌البلاغه افزایش یافته و شروح متعددی نیز در قرن حاضر بر این کتاب نگاشته شده است. خوشبختانه با پیروزی انقلاب اسلامی، گرایش به نهج‌البلاغه افزایش یافته و مؤسسات مختلفی در محافل علمی حوزه و دانشگاه تشکیل و رشته تحصیلی تخصصی نهج‌البلاغه در این دو حوزه علمی ایجاد گردید. حضرت آیت‌الله سید‌علی خامنه‌ای (مد‌ظله‌العالی) که از دوران جوانی با این کتاب ارزشمند، انس داشته است، از دیرباز به شرح خطبه‌ها و نامه‌ها در حضور جوانان طلبه و دانشجو پرداخته‌اند. ایشان پس از آغار دوران رهبری و ولایت امت اسلامی سنتی را پایه‌گذاری کردند و آن شرح فقراتی از نهج‌البلاغه در دیدارهای هیأت دولت در ماه مبارک رمضان با ایشان بود که معمولا با توجه به نوع مخاطب و نیاز او انتخاب می‌شود تا به کار دولتمردان و کارگزاران نظام بیاید. کتاب حاضر دربردارنده محتوای این جلسات از سال ۱۳۷۲ تا ۱۳۹۵ است. نوع مخاطب و زمانه تشکیل این جلسات باعث شده است که معظم‌له گزینش‌های خاصی از کتاب نهج‌البلاغه انجام دهند و از این حیث این مجموعه می‌تواند نصیحت‌نامه‌ای برای عموم کارگزاران و مدیران نظام اسلامی باشد.

برشی از متن کتاب شرح نهج البلاغه رهبری

«وَ تَجَمُّلاً فی فَاقَة»؛ یعنی اگر دچار فقر و فاقه هستند، در آن حال هم تجمّل داشته باشند. البتّه تجمّل به  معنای این تجمّل‌گرایی‌ای که ما امروز اصطلاح می‌کنیم، نیست؛ تجمّل یعنی زیبایی‌گری یا زیبایی‌گرایی. یعنی اگر چنانچه دچار کمبود و تنگی زندگی هستند، معنایش شوریدگی و آشفتگی سر و وضع و آشفتگی زندگی نباشد؛ خودشان را آراسته نگه می‌دارند. این هم یکی از علائم تقوا است؛ این یکی از علائم تقوا است که خودشان را آراسته نگه می‌دارند و مرتّب نگه می‌دارند. چون لازمه‌ی مرتّب نگه داشتن و تجمّل، به این معنای به  اصطلاح قدیمی و حدیثی‌اش، تجمّل به معنای امروز نیست که حتماً تجمّل‌گرایی و اشرافی‌گری بکند؛ نخیر، می‌تواند لباس تمیز و مرتّب بپوشد، سر و صورت خودش را تمیز نگه دارد، بدن خودش را تمیز نگه دارد، و این می‌شود تجمّل، جمال؛ به  هر حال حفظ جمال.

کتاب نهج البلاغه از منظر رهبری

در برابر مرحوم سیّد رضی – فقیه متبحّر و ادیب قرن پنجم – صدها خطبه و نامه و کلمات حکمت آمیز امیرالمؤمنین (علیه السّلام) قرار گرفته بود که انتخاب را برای او سخت می کرد و بالاخره با چشم پوشی از صدها بیان نورانی آن حضرت، «نهج البلاغه» را تدوین کرد. در حالی که صد سال قبلش مسعودی نقل می کند که مردم بیش از 480 خطبه ی علیّ بن ابی طالب (علیه السّلام) را حفظ بوده اند.
از آن زمان این کتاب شریف، همیشه در نظر عالمان شیعه و سنّی بوده است و شرح های متعدّدی بر آن نگاشته شده است. در دوران معاصر استقبال جوانان نسبت به این کتاب شریف، بیشتر شد و بیانات انقلابی امیرالمؤمنین (علیه السّلام) به مثابه ی منشوری جاودان، نقل مجالس نیروهای مبارز انقلابی قرار گرفت و البتّه در برخی موارد مورد سوء استفاده ی جریانات التقاطی و انحرافی نیز قرار گرفت.
از این رو بود که عالمان مبارز متعهّد، با بیان نهج البلاغه و شرح آن، تلاش کردند هم معارف علوی را بین جوانان گسترش دهند و هم از تحریف معنوی این کتاب شریف جلوگیری کنند. حضرت آیت الله خامنه ای (مدّظلّه العالی) که از شیفتگان این کتاب شریف است همگان بویژه مسئولان و جوانان را به مأنوس شدن با نهج البلاغه فراخوانده اند.

دانلود کتاب شرح نهج البلاغه خامنه ای (مدظله)

در فراکتاب علاوه بر خرید کتاب شرح نهج البلاغه رهبری نسخه چاپی امکان دانلود نسخه الکترونیک نیز فراهم شده است.

دانلود کتاب راه روشن مدیران مشخصات شرح نهج البلاغه رهبری (مدظله)در جدول زیر آورده شده است:

مشخصات
ناشر: انقلاب اسلامی
نویسنده: مقام معظم رهبری (مدظله)
تعداد صفحه: 295
موضوع: شرح نهج البلاغه رهبری (مدظله)
قالب: الکترونیک و چاپی
صفحات کتاب :
295
کنگره :
‏‫‬‭‭BP38/0423
دیویی :
297/9515
کتابشناسی ملی :
5778613
شابک :
978-600-8218-70-8
سال نشر :
1399

کتاب های مشابه راه روشن مدیران