کتاب مدرسه قلعه به روایت اسناد، روایت فعالیت های ستاد پشتیبانی مناطق جنگی مستقر در مسجد و حسینیه مدرسه قلعه شاهرود به اهتمام «مرتضی حاجیان نژاد » در ۹ فصل تدوین و تنظیم شده است.
قبل از شروع جنگ تحمیلی، در درگیری های کردستان و گنبد به دنبال فراخوان مایحتاج موردنیاز از سوی فرمانداری و بعضی نهادهای انقلابی، مناسب ترین مرکز جمع آوری کمک های مردمی مسجد و مدرسه قلعه بود زیرا هم امناء آن مورد وثوق مردم بودند و هم از زمان انقلاب مکان مناسبی به عنوان پایگاه مردمی شناخته می شد و به همین منظور پس از آغاز جنگ تحمیلی عراق اولین ستاد پشتیبانی دفاع مقدس به صورت رسمی در این مسجد تأسیس گردید.
امنا و خدمه مسجد نیز به عنوان مسئولین و مجریان ستاد با همکاری و حمایت مردمی و سایر نهادها و ارگان ها از جمله سپاه پاسداران، جهاد سازندگی و فرمانداری نسبت به انجام کمک رسانی برابر نیازهای جبهه و ستادهای پشتیبانی خط مرزی غرب و جنوب خدمات قابل توجهی را ایفا نمودند.
ستاد پشتیبانی جبهه و جنگ مسجد مدرسه قلعه نه تنها کلیه نیازمندی های رزمندگان غیور شهرستان شاهرود و سایر شهرستان های استان را در قالب تیپ علی ابن ابی طالب(ع) و تیپ مستقل 12 قائم(عج) تأمین می کرد بلکه بخشی از درخواست های مناطق جنگی غرب، جنوب و سایر لشکرها را که به این ستاد رأساً اعلام نیاز می کردند اجابت می نمود.
این فعالیت ها مرهون زحمات بی وقفه و همکاری مردان و زنان غیور شاهرودی و توابع و همچنین نهادهایی همچون سپاه پاسداران، جهاد سازندگی، فرمانداری، پایگاه های مساجد و سایر ارگان ها بوده است.