کتاب حمایت از کالای ایرانی نوشته احمدعلی یوسفی و منتشر شده در سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است.
یکی از مشخصات دهه اخیر تشدید تحریم های اقتصادی بر علیه ایران است. این تحریم ها از سال 1390 در قالب تحریم نفتی و بانکی ابعاد تازه تری گرفت و فشارها را بر اقتصاد ایران افزایش داد. در این شرایط مقام معظم رهبری ایده اقتصاد مقاومتی را به عنوان راهبردی برای مقابله با جنگ اقتصادی تمام عیار شکل گرفته بر علیه ایران اسلامی مطرح نمودند.
در این راستا اقتصاد مقاومتی به عنوان شعار سال های 1395 و 1396 معرفی شد. در سال 1397 حمایت از کالای ایرانی به عنوان یکی از مولفه های محوری اقتصاد مقاومتی به عنوان شعار سال اعلام گردید.
کتاب حمایت از کالای ایرانی، به بررسی دقیق و علمی چیستی، چرایی و چگونگی حمایت از کالای ایرانی می پردازد.
حمایت موثر نسبت به کالای ایرانی مستلزم توجه به سه بعد شناختی، گرایشی و مهارتی حمایتگرایی است. بعد شناختی حمایتگرایی ناظر به آگاهی مردم نسبت به ضرورت حمایت از کالای ایرانی و آثار برجسته آن است. افراد باید در بعد گرایشی نیز تمایل به حمایت از کالای ایرانی داشته باشند.
هنگامی که این گرایش بعد عاطفی و احساسی نیز پیدا کند، اثربخشی آن افزایش پیدا میکند. هنگامی که فرد نسبت به کالای داخلی تعلق عاطفی پیدا کرد، به آن ابراز علاقه میکند، در ادامه اقدام به مصرف آن کالا میکند و دیگران را به هواداری از آن فرا می خواند. این همان مقولهای است که از آن با عنوان تعصب نسبت به کالای ایرانی یاد کردیم.
بعد مهارتی نیز ناظر به توانایی فرد برای اعمال حمایت از کالای ایرانی است. سه بعد شناخت، تمایل و مهارت ناظر به این است که بدانیم حمایت از کالای ایرانی چیست و به چه دلیلی باید انجام گیرد (بعد شناختی)؛ به حمایت از کالای ایرانی تمایل داشته باشیم(بعد گرایشی) و مهارت حمایت از کالای ایرانی را کسب کنیم (بعد مهارتی). بعد مهارتی در سطح کلان مقوله مهمی است. این که بدانیم روش صحیح حمایت از کالای ایرانی چیست، از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا حمایت نادرست از صنایع داخلی میتواند از منافع آن بکاهد.