کتاب شور اشراق نوشته علیاکبر رشاد و منتشر شده در سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است.
شور اشراق، نخستین بار در سال 1376 از سوی حوزهی هنری و به بهانهی برپایی کنگرهی شعر و قصهی حوزههای علمیه منتشر گردید. کتاب حاضر، در 12 فصل در باب شعر و شخصیت شماری از اصحاب حکمت و ادب است همچون: «فیاض لاهیجی»، «حاج ملاهادی سبزواری»، «امام خمینی»، «مهرداد اوستا»، «علامه حسنزاده آملی»، «علیرضا قزوه»؛ همچنین بحثی درباره نسبت مولوی و تکثرگرایی نیز در این کتاب نگاشته شده است. شعر پس از انقلاب، شاخصههای شعر دینی، شرایط امام منبع تفسیر شعر او، تفسیر عشق از زبان رومی و جامی، جهانبینی شهودی برخی از موضوعات مورد بررسی در این کتاب هستند.
پلورالیسم دینی، میتواند مبانی گوناگون و در نتیجه معانی و مصادیق گوناگونی داشته باشد؛ توضیح اینکه پلورالیسم دینی میتواند مبتنی بر فرض تکثر حقیقت دیـن در نفس الامر صورت بندد یعنی بر این باور استوار باشد که ذات دین در واقع متکثر است؛ همچنین تکثرگرایی ،دینی میتواند از باور به اجتناب ناپذیری تنوع فهمها و حصول معرفتهای متکثر از دین برخاسته باشد؛ نیز میتواند به معنی قبول امکان یا وقوع کارکردهای همگون از سوی ادیان یا سنتهای معنوی گوناگون باشد.
به ترتیب میشود نوع نخست را پلورالیسم هستی شناختی دینی، گونهی دوم را پلورالیسم معرفت شناختی دینی و قسم سوم را پلورالیسم کار کرد شناختی دینی نامید.