کتاب بیتالأحزان؛ حقیقت انکارناپذیر، اثری پژوهشی-تاریخی از مصطفی راستگو در کتابستان معرفت چاپ و روانه بازار کتاب شده است.
کتاب بیتالأحزان؛ حقیقت انکارناپذیر، پژوهشی جامع پیرامون هویت تاریخی بیتالأحزان است؛ محلی در قبرستان بقیع که حضرت زهرا (س) در آنجا برای پدر بزرگوارشان و در غم غصب خلافت امیرالمؤمنین علی (ع) سوگواری میکردند. این کتاب از یک مقدمه و سه فصل تشکیل شده است.
فصل اول کلیات و مقدمات است. در این فصل، نویسنده جایگاه تاریخی و دینی و همینطور نسبت آن با مسئله وحدت اسلامی را مطرح کرده است.
در فصل دوم مصادر و منابعی که در آنها از بیتالأحزان سخن گفته شده، به ترتیب زمانی آورده است. مؤلف درباره هر مصدر، ابتدا خلاصهای از زندگینامه و جایگاه نویسنده را آورده است و بعد به بیان نقل نویسنده در کتاب خودش میپردازد. مصادری که از قرن دوم ه.ق تا دوران معاصر را شامل میشود.
در فصل سوم نیز نویسنده علاوه بر نتیجهگیری به بیان مشخصات جغرافیایی و معماری بیتالأحزان و سرنوشت آن مکان مقدس پرداخته است.
نویسنده با نثری ساده و روان به ذکر جزئیات تاریخی این مکان مهم پرداخته است و با دقت نظر ارتباط آن را به موضوعات تاریخی مهم همچون شهادت حضرت محمد (ص)، ماجرای سقیفه و اتفاقات مهم پیرامون زندگی حضرت زهرا (س) نشان داده است.
هر مسلمانی جا دارد از خود بپرسد: چرا دختر پیامبر اکرم بعد از شهادت ایشان به جای اینکه در خانۀ خود بنشیند و برای پیامبر اکرم اقامۀ عزا داشته باشد و دیگران با او همراهی کنند و به ایشان تسلّی بدهند، باید از خانه و کاشانۀ خود و به تناسب، از خانۀ مردم مدینه و اصحاب رسول خدا دوری گزیند و به بقیع پناه ببرد؟!
مگر چه اتفاقی افتاده است؟
چه شده است که کسی او را تعزیت نمی گوید؟
چرا جبرئیل -امین وحی- باید برای تعزیت و تسلّای دل آن حضرت بر زمین و بیتالنور او نازل گردد؟
پس از شهادت پیامبر، رفتار مردم و صحابه با خاندان رسالت و تنها دختر آن حضرت که طبق نظر تمام فرق اسلامی مصداق آیۀ تطهیر و از اهلبیت پیامبر است، چگونه بوده است؟
گریههای دختر رسول خدا فقط در فراق پدر و جدایی از رسولالله بوده یا سبب دیگری نیز داشته است؟
حقیقت این گریهها چه بود که دیگران تاب و تحمل دیدن و شنیدن صدای آن را نداشتند؟
چرا سران سقیفه تمام سعی خود را کردند تا این گریهها و نالهها دیده و شنیده نشود و خاموش شود؟
پاسخ این سؤالها میتواند بسیاری از حقایق صدر اسلام را برای ما روشن کند تا هر مسلمانی در یابد که بعد از شهادت پیامبر اکرم چه بر امّت اسلام گذشت و چه انحرافاتی پایهگذاری شد و چه حقوقی ضایع گردید و چه بدعتهایی خودنمایی کرد.
اگر نبود گریههای روشنگر و بیدارکنندۀ حضرت زهرا، بسیاری از حقایق و معارف الهی به دست ما نرسیده بود و برای ما روشن نمیشد...