نظر شما چیست؟

معرفی کتاب روزشمار انقلاب اسلامی (جلد سیزدهم)

کتاب روزشمار انقلاب اسلامی (جلد سیزدهم) اثر میرزاباقر علیان‌نژاد توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است. در تاریخ معاصر ایران حادثه ای به اهمیت وقوع انقلاب اسلامی وجود ندارد. پدیده انقلاب اسلامی را نمی توان فقط جابه جایی قدرت میان حاکمان دانست؛ حادثه ای که فقط سلسله ای سقوط کند و جای خود را به قدرتی دیگر بدهد.

تأثیر شگرف این انقلاب بر مناسبات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مردم ایران، در تاریخ این کشور بی نظیر بوده است. ورود مردم به صحنه سیاست و دخالت مستقیم آنان برای به زیر کشیدن نظام شاهنشاهی، برقراری نظام جمهوری اسلامی و دیگر نهادهای حکومتی با رأی مردم، به دست آوردن استقلال و نفی دخالت قدرت های بزرگ در امور کشور، رسیدن به آزادی های مدنی و پایداری و جان فشانی آنان برای حفظ انقلاب اسلامی.

با تشکیل دفتر ادبیات انقلاب اسلامی در حوزه هنری، واحد تدوین تاریخ انقلاب اسلامی باهمکاری گروهی از پژوهشگران، تدوین مجموعه کتاب های مرجع روزشمار انقلاب اسلامی را آغاز کرد. روزشمار انقلاب اسلامی مجموعه ای است که به گزارش توصیفی وقایع انقلاب اسلامی از اول فروردین 1356 تا 22 بهمن 1357 (22 ماه و 22 روز) می پردازد.

 منابع این روزشمار شامل نشریات همان دوره (1357-1356) و نشریات بعد از انقلاب می شود که به حوادث و وقایع آن دوره پرداخته بودند؛ کتاب هایی که از همان دوره تاکنون در ارتباط با تحولات دوره زمانی مورد نظر در داخل و خارج از کشور منتشر شدند. علاوه بر آن، بولتن های عادی و محرمانه خبرگزاری پارس و بولتن محرمانه رادیو و تلویزیون ملی ایران، اسناد مراکز امنیتی و انتظامی نظیر ساواک، شهربانی و ژاندارمری و فرمانداری های نظامی مناطق گوناگون و خاطرات اشخاص به این مجموعه اضافه شد.

برای انعکاس نگاه خارجیان به انقلاب اسلامی، مطالب برخی از کتاب های منتشر شده در خارج از ایران و نشریات غربی نیز پس از ترجمه و برگه نویسی به بانک اطلاعات افزوده شد. در مجموع از بیش از دویست نشریه داخلی و خارجی و بیش از 1500 کتاب چاپ داخل و خارج کشور برگه نویسی شد که حاصل آن بانک اطلاعاتی با حدود 220 هزار برگه اطلاعاتی شامل اخبار آشکار و پنهان این دوره از تاریخ معاصر ایران است.

در تهیه منابع فوق از مراکزی همچون کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، کتابخانه مجلس شورای اسلامی، کتابخانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتابخانه وزارت امور خارجه، کتابخانه حوزه هنری، کتابخانه تخصصی انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر (دفتر ادبیات انقلاب اسلامی)، بایگانی واحدهای تدوین تاریخ انقلاب اسلامی، پژوهش های بین المللی، فرهنگ ناموران معاصر ایران، تاریخ شفاهی (دفتر ادبیات انقلاب اسلامی)، بایگانی سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی، بایگانی موسسه اطلاعات، مرکز آمار و اطلاعات بنیاد شهید و امور ایثارگران، بایگانی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی، و ... یاری گرفته ایم.

در ابتدای خبرهای هر روز، تاریخ شمسی، قمری و میلادی ذکر شده، در ادامه، عناوین اخبار آمده، پس از آن نیز متن اخبار قرار گرفته است. در پانوشت ها نیز علاوه بر ذکر منبع هر خبر، برخی خبرها، اشخاص، احزاب، سازمان ها و ... گویاسازی شده است. برای گویاسازی اشخاص، از پرونده آنان در بایگانی واحد فرهنگ ناموران معاصر ایران، بانک اطلاعات واحد تدوین تاریخ انقلاب اسلامی، منابع کتابخانه تخصصی انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر و پایگاه های معتبر اینترنتی بهره برده ایم.

صفحات کتاب :
440
کنگره :
‏‫‬‭‬‭DSR1555‏‫‭/س‌7ر9 1376‬
دیویی :
‏‫‬‭‬‭955/08302‬
کتابشناسی ملی :
580417
شابک :
978-600-175-572-9
سال نشر :
1393

کتاب های مشابه روزشمار انقلاب اسلامی (جلد سیزدهم)