امتیاز
5 / 0.0
نصب فراکتاب
مطالعه در کتابخوان
32,500
نظر شما چیست؟

معرفی کتاب روزشمار انقلاب اسلامی (جلد شانزدهم)

در تاریخ معاصر ایران حادثه ای به اهمیت وقوع انقلاب اسلامی وجود ندارد. پدیده انقلاب اسلامی را نمی توان فقط جابه جایی قدرت میان حاکمان دانست؛ حادثه ای که فقط سلسله ای سقوط کند و جای خود را به قدرتی دیگر بدهد. تأثیر شگرف این انقلاب بر مناسبات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مردم ایران، در تاریخ این کشور بی نظیر بوده است؛ ورود مردم به صحنه سیاست و دخالت مستقیم آنان برای به زیر کشیدن نظام شاهنشاهی، برقراری نظام جمهوری اسلامی و دیگر نهادهای حکومتی با رأی مردم، به دست آوردن استقلال و نفی دخالت قدرتهای بزرگ در امور کشور، رسیدن به آزادیهای مدنی و پایداری و جان فشانی آنان برای حفظ انقلاب اسلامی.


با تشکیل دفتر ادبیات انقلاب اسلامی در حوزه هنری، واحد تدوین تاریخ انقلاب اسلامی باهمکاری گروهی از پژوهشگران، تدوین مجموعه کتابهای مرجع روزشمار انقلاب اسلامی را آغاز کرد.


روزشمار انقلاب اسلامی مجموعه ای است که به گزارش توصیفی وقایع انقلاب اسلامی از اول فروردین 1356 تا 22 بهمن 1357 (22 ماه و 22 روز) می پردازد. منابع این روزشمار شامل نشریات همان دوره (1357-1356) و نشریات بعد از انقلاب می شود که به حوادث و وقایع آن دوره پرداخته بودند؛ کتابهایی که از همان دوره تاکنون در ارتباط با تحولات دوره زمانی مورد نظر در داخل و خارج از کشور منتشر شدند. علاوه بر آن، بولتنهای عادی و محرمانه خبرگزاری پارس و بولتن محرمانه رادیو و تلویزیون ملی ایران، اسناد مراکز امنیتی و انتظامی نظیر ساواک، شهربانی و ژاندارمری و فرمانداریهای نظامی مناطق گوناگون و خاطرات اشخاص به این مجموعه اضافه شد.


برای انعکاس نگاه خارجیان به انقلاب اسلامی، مطالب برخی از کتابهای منتشر شده در خارج از ایران و نشریات غربی نیز پس از ترجمه و برگه نویسی به بانک اطلاعات افزوده شد. در مجموع از بیش از دویست نشریه داخلی و خارجی و بیش از 1500 کتاب چاپ داخل و خارج کشور برگه نویسی شد که حاصل آن بانک اطلاعاتی با حدود 220 هزار برگه اطلاعاتی شامل اخبار آشکار و پنهان این دوره از تاریخ معاصر ایران است.


در تهیه منابع فوق از مراکزی همچون کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، کتابخانه مجلس شورای اسلامی، کتابخانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کتابخانه وزارت امور خارجه، کتابخانه حوزه هنری، کتابخانه تخصصی انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر (دفتر ادبیات انقلاب اسلامی)، بایگانی واحدهای تدوین تاریخ انقلاب اسلامی، پژوهشهای بین المللی، فرهنگ ناموران معاصر ایران، تاریخ شفاهی (دفتر ادبیات انقلاب اسلامی)، بایگانی سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی، بایگانی موسسه اطلاعات، مرکز آمار و اطلاعات بنیاد شهید و امور ایثارگران، بایگانی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی، و ... یاری گرفته ایم.


گزیده کتاب روزشمار انقلاب اسلامی (جلد شانزدهم)

خبرگزاری فرانسه از مصاحبه شاپور بختیار با روزنامه لوماتن چاپ پاریس گزارش داد که وی در این مصاحبه گفته ‏است که بعضی اوقات، صبر بهترین تاکتیک است و صبر کردن و حفظ وضعیت به منظور درک موقعیت سیاسی ایران کار بدی نیست. در این مصاحبه از بختیار سؤال شد: «اگر آیت ‏الله خمینی یک دولت موقت اعلام کند، او چه خواهد کرد؟» بختیار در پاسخ گفت اگر آیت ‏الله خمینی بخواهد این دولت را در شهر قم تشکیل دهد، من به او اجازه خواهم داد. چنین دولتی شبیه واتیکان خواهد بود و ما هم واتیکان کوچکی خواهیم داشت؛ اما هرگز اجازه تشکیل یک دولت واقعی داده نخواهد شد. بختیار در بخش دیگری از این مصاحبه گفت اگر بار دیگر آیت ‏الله خمینی از او بخواهد که استعفا دهد به او قاطعانه پاسخ منفی خواهم داد. 

شاپور بختیار همچنین در مصاحبه ‏ای با فرستاده رادیو ملی فرانسه گفت: موجودیت و وحدت کشور بر همه مسائل دیگر از جمله «حضرت آیت ‏الله خمینی»، ‏ شاه و قانون اساسی مقدم است. بختیار در مصاحبه ‏ای با «بنگاه سخن‏ پراکنی کانادا» هم گفت: هر نوع دگرگونی در حکومت ایران باید از راه انتخابات آزاد باشد، نه از راه ازدحام یک جمعیت احساساتی خیابانی. او مدعی شد که در 25 سال گذشته با فساد و خودکامگی رژیم شاه مخالفت کرده‏ ام. اما نباید دیکتاتوری را با دیکتاتوری دیگر عوض کرد.

صفحات کتاب :
400
کنگره :
‏‫‬‭‬‭DSR1555‏‫‭/س‌7ر9 1376‬
دیویی :
‏‫‬‭‬‭955/08302‬
کتابشناسی ملی :
580417
شابک :
978-600-03-2777-4
سال نشر :
1397

کتاب های مشابه روزشمار انقلاب اسلامی (جلد شانزدهم)