کتاب آشنایی با رشته های دانشگاهی (ویژه گروه علوم انسانی) نوشته محمدحسن محروم توسط انتشارات متخصصان منتشر شده است. در مسیر راههای دانش و تفکر انسان، گروه علوم انسانی به عنوان آینهای باز بر جوانب مختلف انسانیت، از فرهنگ و تاریخ گرفته تا روانشناسی و جامعهشناسی، نقشی بسیار حیاتی ایفا میکند.
این کتاب به عنوان یک پنجره گشوده به دنیای پیچیده و زیبای علوم انسانی، ترغیب کنندهترین چشماندازها را ارائه میدهد تا علاقهمندان را به تبادل نظر، تأمل در اعماق انسانی و فهم بهتر جهان انسانمحور دعوت کند. محمدحسن محروم کتابش را به عنوان راهنمایی جذاب و تحلیلی برای آشنایی با رشتههای دانشگاهی گروه علوم انسانی طراحی کرده است تا به علاقهمندان فرصت دهد و در دل این حوزههای گوناگون، جاذبهای عمیق برای یادگیری و تفکر پویا رقم بزند.
از زبانشناسی و ادبیات گرفته تا جامعهشناسی و فلسفه، هر یک از این رشتهها دارای دیدگاه ویژهای به جهان هستند که این کتاب سعی در آشکار ساختن آنها دارد. نویسنده؛ کتاب را به سفری هیجانانگیز تشبیه کرده است که با مطالعه آن، خواننده با تجربههای جذابی از تفکر انسانی، پژوهشهای اجتماعی و غوغای هنر درگیر خواهد شد.
روابط بینالملل
معرفی
در معرفی رشتهی روابط بینالملل، باید گفت این رشتهی یکی از شاخههای پرطرفدار گروه آزمایشی علوم انسانی به شمار میرود.
این رشته پس از جنگ جهانی اول به وجود آمده و افراد در این رشته عموما به مطالعهی روابط میان کشورها و بررسی نقش کشورهای مستقل، سازمانهای غیردولتی یا شرکتهای چندملیتی پرداخته و سیاستهای تعیین شدهی دولتهای خارجی در زمینههای مختلف را تحلیل و ارزیابی میکنند.
سابقهی رشتهی روابط بینالملل در ایران
تاریخچهی رشتهی روابط بینالملل در کشور به سال 1278 و آغاز به کار مدرسه علوم سیاسی مربوط میشود. امروزه دانشگاههایی مانند دانشگاه تهران، شهیدبهشتی و علامه طباطبایی، دورههای کارشناسی ارشد و دکتری رشتهی روابط بینالملل را ارائه میکنند.
گروه روابط بینالملل در سال 85 در دانشکدهی علوم انسانی شروع به کار کرده و از مهر ماه 87 با پذیرش دانشجو، فعالیت علمی خود را رسمیت بخشید. به بیان ساده، ضرورت گسترش و شناخت روابط ایران با سایر کشورها در آن دوران موجب مورد توجه قرار گرفتن رشتهی روابط بینالملل در کشور شد.